Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

FOOTBALL LEAGUE: Επιτέλους… Αρχίζει το ματς!



Εδώ και 52 χρόνια διεξάγεται το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, Football League όπως μετονομάστηκε το 2010, με τον στόχο για τις ομάδες που συμμετέχουν να είναι κάτι παραπάνω από ελκυστικός. Η άνοδος στην Α’ Εθνική, ή Super League όπως αποκαλείται εδώ και μερικά χρόνια, είναι ο διακαής πόθος όλων όσων συμμετέχουν στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, ασχέτως αν κάποιες από τις ομάδες έχουν μόνο αυτό τον σκοπό ή έχουν σκοπό να παραμείνουν απλά στην κατηγορία και να επιβιώσουν από τα μυριάδες προβλήματα που τους παρουσιάζονται.
Όπως συμβαίνει από το 1962-1963, όταν και διοργανώθηκε το πρώτο πρωτάθλημα Β’ Εθνικής, η εν λόγω κατηγορία μπορεί να χαρακτηριστεί και η πιο σκληρή και αμφίρροπη των εθνικών πρωταθλημάτων. Δυνατές ομάδες, δύσκολες έδρες, δυσκολότερες συνθήκες και σαφώς μεγαλύτερα προβλήματα. Κυρίως οικονομικά, τα οποία φέτος κόντεψαν να… τινάξουν την έναρξη του πρωταθλήματος στον αέρα. Εν τέλει, αφού… σύρθηκε από ΔΣ σε ΔΣ και από αναβολή σε αναβολή, η Football League 2014-2015 ξεκινάει σήμερα (10/10). Οι ιδιαιτερότητές του, πολλές, τα βαριά του ονόματα ακόμα περισσότερα αφού υπάρχει η ΑΕΚ, η Λάρισα, ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλου, ο Απόλλων Σμύρνης κι αρκετές ακόμα ιστορικές ομάδες.


Το σύστημα διεξαγωγής
Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, η Football League είναι χωρισμένη σε δυο ομίλους. Σε Βόρειο και σε Νότιο Όμιλο. Αυτό συνέβαινε και στο παρελθόν, από το 1975 ως και το 1982. Έκτοτε, το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής ήταν ενιαίο μέχρι και πέρσι που άλλαξε και πάλι μορφή. Φέτος, λοιπόν, συμμετέχουν σε αυτό 26 ομάδες, χωρισμένες σε δυο ομίλους των 13 ομάδων. Τα κριτήρια είναι, θεωρητικά, γεωγραφικά, ωστόσο, για κάποιους είναι περίεργο το πώς η Λαμία ή ο Ολυμπιακός Βόλου και η Λάρισα, είναι στον Βόρειο Όμιλο. Μάλιστα, η ομάδα της Μαγνησίας αλλά και ο Φωκικός, πέρσι ήταν στον Νότιο Όμιλο. Η ομάδα της Άμφισσας βρέθηκε στον Βορρά, αφού αποχώρησαν Δόξα Δράμας και Άρης και ο όμιλος ήταν... κουτσουρεμένος.
Στους δυο αυτούς ομίλους, οι προνομιούχες θέσεις είναι οι τρεις πρώτες. Οι έξι ομάδες που θα προκύψουν από Βορρά και Νότο, θα αγωνιστούν στα πλέι οφ μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οι δυο πρώτες ομάδες από αυτή τη διαδικασία, θα πάρουν και την άνοδο στη Super League. Από εκεί και πέρα, οι ομάδες από την 5η ως και τη 10η θέση, θα αγωνιστούν στα πλέι άουτ και στους δυο ομίλους, ενώ οι τρεις τελευταίες ομάδες κάθε ομίλου υποβιβάζονται απευθείας. Το… φοβερό του φετινού πρωταθλήματος, είναι να βγει κανείς τέταρτος. Είναι η μοναδική θέση που δεν προβλέπει τίποτα! Ούτε μπαράζ ανόδου, ούτε υποβιβασμού.

Πηγή:  onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου