Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΑΓΕΖ: Πέρασε (δύσκολα) και από την Καλαμάτα!

Δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα στο πρώτο ματς της σεζόν, απέναντι σε ομάδα που μάλλον θα κάνει "μάχη" μέχρι... τελικής πτώσεως για την παραμονή της, αλλά τελικά κατάφερε να φύγει με το "διπλό" από την Καλαμάτα. Η Ζάκυνθος έβλεπε για τρία δεκάλεπτα την ισχυρή πιθανότητα ενός "σοκ" από τον Ακάδημο, αλλά με επιμέρους σκορ 9-22 στην τέταρτη περίοδο, μπόρεσε να εξασφαλίσει το θετικό αποτέλεσμα, χάρη στο τελικό 63-73. Με αυτόν τον τρόπο, μένει στο "κόλπο" για τις θέσεις κορυφής, ενώ οι Μεσσήνιοι έχασαν την ευκαιρία για μία νίκη... εκτός προγράμματος, που θα τους έδινε μεγάλο προβάδισμα στην προσπάθεια αποφυγής του υποβιβασμού.

Τι έγινε στα υπόλοιπα παιχνίδια
Επεισοδιακό παιχνίδι στην Πάτρα, με τον Έσπερο να είναι ο νικητής του ντέρμπι κορυφής με την Ένωση Ιλίου, χάρη στο τελικό 81-68. Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια του, και δη στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του Τάκη Πανούλια να ανατρέπουν την εις βάρος τους κατάσταση και όλα να κρίνονται στην παράταση. Εκεί, τη διαφορά έκανε η τεχνική ποινή στον προπονητή των φιλοξενουμένων, την οποία ακολούθησαν αμέσως άλλες δύο, καθώς και η ψυχραιμία των παικτών του Κεσαπίδη να εκμεταλλευτούν στο έπακρο αυτήν την κατάσταση, με αποτέλεσμα να είναι πλέον μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία.

Μία... επτάψυχη Πεντέλη κατάφερε να κερδίσει στην Κόρινθο έναν αγώνα που προσέφερε ρίγη συγκίνησης, σε όσους τον παρακολούθησαν, χάρη στο τελικό 70-73 επί του τοπικού Απόλλωνα. Το παιχνίδι κρεμόταν από μία "κλωστή" σε όλη του τη διάρκεια, και οι παίκτες του Σκαραφίγκα ήταν αυτοί που είχαν τα μεγαλύτερα αποθέματα στο φινάλε, προκειμένου να έρθει υπέρ τους αυτό το "γκραν γκινιόλ". Με αυτόν τον τρόπο, "έσβησαν" την εντός έδρας ήττα από την Νίκη Αμαρουσίου στο φινάλε του 2014, κάνοντας "δήλωση" πως το 2015 θα είναι γι' αυτούς... άλλη χρονιά!

Εύκολο έργο είχε, αντιθέτως, η Νίκη Αμαρουσίου, η οποία από νωρίς ξεκαθάρισε απέναντι στον Μανδραϊκό ποιος ήταν το "αφεντικό" της αναμέτρησης, φτάνοντας τελικά να κερδίσει με 83-70, αν και το σκορ αυτό μοιάζει με προϊόν "χαλάρωσης" των γηπεδούχων. Κι αυτό, γιατί οι παίκτες του Κωλέτση είχαν συγκεντρώσει και μεγαλύτερες διαφορές, που "άγγιζαν" τους 20 πόντους (68-50 στο 30'). Με τη διαφορά δυναμικότητας να είναι εμφανής, όμως, προς το τέλος η απόκλιση μειώθηκε, χωρίς κάποια "ζημιά" για τους νικητές.

Παρόμοια κατάσταση για τον Κεραυνό Αιγίου που συνέχισε σε νικηφόρα αποτελέσματα, αυτήν την φορά με εκτός έδρας νίκη, κόντρα στο Κρανίδι με 68-77. Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν "αέρας", παίρνοντας από το πρώτο κιόλας ημίχρονο πολύ μεγάλη διαφορά που ξεπερνούσε τους 20 πόντους (28-51 στο ημίχρονο). Όσο κι αν προσπάθησαν οι γηπεδούχοι, ύστερα, να επιστρέψουν στον αγώνα, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, με τη διαφορά του ημιχρόνου να έχει παίξει και τον καθοριστικότερο ρόλο.

Μπήκε... με φόρα στο νέο έτος ο Προμηθέας Χαλανδρίου, ο οποίος έκανε "περίπατο" στο τοπικό ντέρμπι του Χαλανδρίου, χάρη στο επιβλητικό 105-74! Οι γηπεδούχοι πήγαν εξαρχής το παιχνίδι και το σκορ σε πολύ υψηλά επίπεδα, με τους αντιπάλους τους να μην μπορούν, όμως να ακολουθήσουν από τη δεύτερη περίοδο κι έπειτα. Η πλήρης "κατάρρευση", και δη στον αμυντικό, ήρθε στην τρίτη περίοδο, όταν κατεγράφη επιμέρους σκορ 31-16 και ο Προμηθέας εδραίωσε την κυριαρχία του.



Τα αποτελέσματα:
Κρανίδι-Κεραυνός Αιγίου  68-77
Πέραμα-Νήαρ Ηστ   71-62  (58-58κ.α.)
Ακάδημος-Ζάκυνθος 63-73
Προμηθέας Χαλανδρίου -ΓΣ Χαλανδρίου  105-74
Εσπερος Πατρών-Ενωση Ιλίου   81-68 
Απόλλων Αρχαίας Κόρινθου-Πεντέλη   70-73
Νίκη Αμαρουσίου-Μανδραϊκός   83-70


Περισσότερα σε λίγο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου