Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΟΖ: "Απαιτούμε μία κλειστού τύπου 25μ πισίνα με βιοκλιματικές προδιαγραφές"

Στην επίσημη σελίδα τους στο Facebook οι άνθρωποι του ΑΝΟΖ "κατέθεσαν" την δικιά τους άποψη για το πως θα πρέπει να είναι το κολυμβητήριο. Αναλυτικά:


Ως κύριοι χρήστες του κολυμβητηρίου σε επίπεδο αγωνιστικής κολύμβησης γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα τις πραγματικές ανάγκες ενός τέτοιου έργου.
Έχουμε επανειλημμένα εκφράσει την διαφωνία μας στο έργο μέσου ΣΔΙΤ όπου η προηγούμενη και η παρούσα Δημοτική αρχή προγραμματίζουν.
Θεωρούμε ότι το έργο αυτό δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του συλλόγου μας αλλά κα στις ανάγκες του νησιού μας.
Οι λόγοι που διαφωνούμε είναι οι παρακάτω:
1. Η πισίνα όπου πρόκειται να κατασκευαστεί μέσω ΣΔΙΤ είναι ανοικτού τύπου και όχι κλειστού. Αυτό δεν θα επιτρέπει την χρήση της κατά την διάρκεια των βροχερών και κρύων ημερών του χρόνου.
Οι αθλητές του ΑΝΟΖ θα είναι αδύνατον να προπονούνται σωστά κάτω από βροχή και κρύο
Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητών μας είναι παιδιά μικρής ηλικίας κάνει την ανάγκη κλειστού χώρου πιο επιτακτική .Στην ιδία ανάγκη οδηγεί και η χρήση της πισίνας από τους κατοίκους του νησιού μας για θεραπευτικούς λόγους.
Προοπτική για να κλείσει η συγκεκριμένη πισίνα ΔΕΝ έχει. Το γεγονός ότι εντάσσεται σε πρόγραμμα μέσο ΣΔΙΤ σημαίνει ότι το έργο ακολουθεί αυστηρά τις προδιαγραφές και τις δεσμεύσεις του συγκεκριμένου πακέτου για καθορισμένο χρονικό ορίζοντα με την μορφή σχεδιασμού του και χωρίς τροποποιήσεις.
Επίσης στο οικόπεδο του Δημοτικού Σταδίου δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν οι επιτρεπόμενοι Όροι (Δόμησης , Κάλυψης ,Πλάγιων Αποστάσεων) όπου θα επιτρέψουν έστω και μετά από χρόνια την μελλοντική στέγαση της ανοικτής αυτής πισίνας.
Κατά την συνεχή επίσκεψή μας, για αγώνες, σε, κολυμβητήρια, ανά την Ελλάδα διαπιστώνουμε ότι η χρήση ανοικτών κολυμβητηρίων τους χειμερινούς μήνες είναι ΑΔΥΝΑΤΗ.
2. Η προς κατασκευή πισίνα προβλέπει 6 διαδρομές .
Ο αριθμός διαδρομών όλων των διεθνών κολυμβητηρίων είναι 8.
Αναρωτιόμαστε αν με 6 διαδρομές μπορούν να διοργανωθούν επίσημοι αγώνες !!
Θεωρούμε ότι το 2015 σε ένα νησί που περιμένει περισσότερο από 30 χρόνια την κατασκευή ενός κολυμβητηρίου επιβάλλεται να έχει τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ….!!

3. Τέλος σε ένα έργο που σχεδιάζεται σήμερα επ ιβάλλεται να εφαρμόζεται η πλέον σύγχρονη γνώση όσον άφορα τα συστήματα λειτουργίας του.
Παλαιού τύπου εγκαταστάσεις θέρμανσης και ψύξης είναι άκρως ενεργοβόρες και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια στο αδιέξοδο που έχουν οδηγηθεί τα περισσότερα κολυμβητήρια της Ελλάδας … την ΑΣΥΜΦΟΡΗ συντήρηση και λειτουργία τους .
Η ενέργεια μέσο φωτοβολταικών συστημάτων ,ηλιακών συλλεκτών , τεχνικών σύγχρονης θερμομόνωσης κλπ…θα οδηγήσουν σε μείωση της κατανάλωσηςενέργειας σε σχέση με τον συμβατικό τρόπο κατασκευής.
Θεωρούμε ότι ο σχεδιασμός ενός Βιοκλιματικού Κολυμβητηρίου επιβάλλεται και θα εξασφαλίσει οικονομία ως προς την λειτουργία του κι επομένως την ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ του.

ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΕΠΑΡΚΕΣ ΕΡΓΟ …
ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ….
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ….
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ….
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΤΥΠΟΥ 25Μ ΠΙΣΙΝΑ ΜΕ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου