Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Παναθηναϊκός: Το ντέρμπι του Μαυρία

 Ο Χάρης Μαυρίας είναι ο μοναδικός από το ρόστερ του Παναθηναϊκού που έχει σκοράρει σε εντός έδρας ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κόντρα στον οποίο δεν αποκλείεται να πάρει την πρώτη του συμμετοχή στη Λεωφόρο με την πρώτη ομάδα.

Από το 2007 ο Χάρης Μαυρίας ανήκε στην ακαδημία του Παναθηναϊκού. Για πολλά χρόνια αγωνίστηκε με τα τμήματα υποδομής των «πράσινων» σε ματς που γίνονταν είτε στην Παιανία, είτε στη Λεωφόρο ενώ το 2010 πήρε την ευκαιρία του στην πρώτη ομάδα. Ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν έχει καταφέρει να παίξει με την πρώτη ομάδα του Παναθηναϊκού στο «Απόστολος Νικολαΐδης», ωστόσο σε αυτό το γήπεδο έκανε… όργια με την Κ20 των «πράσινων».
Το ντέρμπι της Κυριακής (22/02), είναι από τα παιχνίδια που περιμένουν… πως και πως ποδοσφαιριστές όπως ο Μαυρίας, ο Νίνης, ο Λαγός, ο Τριανταφυλλόπουλος, ο Χουχούμης. Γενικότερα όσοι έχουν ανδρωθεί στην ακαδημία του Παναθηναϊκού κι έχουν «δεθεί» όσο κανείς με τον σύλλογο. Για τον Μαυρία, ωστόσο, το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο έχει κι άλλες ιδιαιτερότητες! Ο 20χρονος άσος είναι ο μοναδικός από το τωρινό ρόστερ του «τριφυλλιού» που έχει σκοράρει σε εντός έδρας ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους». Ο Μαυρίας είχε κάνει… όργια στο 2-2 του 2012 στο ΟΑΚΑ, όταν είχε ένα γκολ και μια ασίστ (στον Τοτσέ), και έκτοτε εκτόξευσε την καριέρα του με αποτέλεσμα να πάρει τη μεταγραφή για τη Σάντερλαντ από την οποία αγωνίζεται ως δανεικός στο «τριφύλλι».
Από τους υπόλοιπους παίκτες του Παναθηναϊκού, αυτοί που έχουν βρει δίχτυα απέναντι στον Ολυμπιακό είναι οι Μάρκους Μπεργκ και Ντάνιελ Πράνιτς αλλά το έκαναν στο εμφατικό 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» την περασμένη σεζόν, αλλά και ο Ζέκα σε εκτός έδρας ντέρμπι το 2011 στο Φάληρο. Γκολ στον Ολυμπιακό έχει βάλει κι ο Στάθης Ταυλαρίδης, αλλά ως παίκτης του Ατρόμητου και σε ματς Κυπέλλου.
Εκτός όλων αυτών, ο Χάρης Μαυρίας το Σάββατο (21/02), έχει γενέθλια! Ο άσος του Παναθηναϊκού θα γίνει 21 ετών και τι καλύτερο από το να πάρει την πρώτη συμμετοχή του στη Λεωφόρο με την πρώτη ομάδα, σε ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Καλύτερο κίνητρο για τον Χάρη Μαυρία δεν θα μπορούσε να υπάρξει, από το να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Ολυμπιακό και να προσπαθήσει να βρει δίχτυα για να κρίνει το αποτέλεσμα, όπως είχε κάνει και το 2012 στο ΟΑΚΑ…


 πηγή:  onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου