Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Αλαφούζος: «Να υπάρξει διαφάνεια στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα η συνάντηση του πρόεδρου του Παναθηναϊκού με τον Υφυπουργό Αθλητισμού. Μετά το τέλος του προγραμματισμένου ραντεβού, ο Γιάννης Αλαφούζος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, αναφέρθηκε στην ατζέντα της συζήτησής του με τον Σταύρο Κοντονή, τονίζοντας πως δεν μπήκαν σε λεπτομέρειες κάτι που ελπίζει να συμβεί στην συνέχεια.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα της βίας και τις διαφάνειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Εν συνεχεία, ερωτηθείς για το γήπεδο του «Τριφυλλιού», ο ισχυρός άνδρας της ομάδας τόνισε πως προτίθεται σταδιακά να προβεί στην ανακατασκευή της Λεωφόρου.

Αναλυτικά:


«Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα κάνει όσο διάλογο μπορεί για να βρεθεί κάποια λύση στη βία, αλλά και στο θέμα της διαφάνειας. Νομίζω ότι η κυβέρνηση θα είναι άτεγκτη, ότι θέλει να εφαρμοστούν και να βελτιωθούν οι νόμοι όπου χρειάζονται κάποια βελτίωση. Έχω την εντύπωση ότι και με τις άλλες ΠΑΕ γενικά θα προσπαθήσει να έρθει σε κάποια συζήτηση για να πάρει και όλες τις απόψεις απ' όλες τις ομάδες, έτσι ώστε να μπορέσουν μετά να νομοθετήσουν και να εφαρμόσουν διατάξεις οι οποίες θα βελτιώσουν το θέμα της βίας και της διαφάνειας στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το αν έγινε συζήτηση για τις διώξεις: «Όχι, η συζήτηση σήμερα ήταν κυρίως γενικότερη και δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες. Δεν ήθελα κι εγώ στην πρώτη συνάντηση με τον Υπουργό. Πιθανότατα θα υπάρξει και άλλη συνάντηση, μπορεί να μας ξαναφωνάξει ο Υπουργός πριν από τον Ολυμπιακό, ώστε να δούμε τι θα κάνουμε κι εκεί για να είναι ήρεμα τα πράγματα».

Για τις θεσμικές προτάσεις της ΠΑΕ και αν ταυτίζονται με αυτές του Υπουργού: «Είμαι σίγουρος ότι σε κάποια σημεία θα υπάρχει ταύτιση και σε άλλα δεν θα υπάρχει. Η ζωή είναι πάντοτε πολυδιάστατη».

Για τη διπλή ανάπλαση και τη Λεωφόρο: «Η διπλή ανάπλαση δεν αφορά τον Παναθηναϊκό. Έχουμε τοποθετηθεί για τη Λεωφόρο σαφώς. Νομίζω ότι ασχέτως της απόφασης αυτής της Περιφέρειας, γιατί στο κάτω-κάτω δημόσια λεφτά είναι αυτά, ας αποφασίσουν να τα χρησιμοποιήσουν όπως θέλουν, εμείς θα προχωρήσουμε σταδιακά να φτιάξουμε το γήπεδο. Βέβαια, θα το κάνουμε ακόμα και φέτος αν δούμε ότι οι συνθήκες δείχνουν ότι χρειαζόμαστε μεγαλύτερο γήπεδο. Γιατί αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να γεμίσουμε ούτε τη Λεωφόρο όπως είναι σήμερα, πόσο μάλλον ένα μεγαλύτερο γήπεδο».

Για το «νόμο Ανδριανού»: «Είχε πολύ καλά στοιχεία και υποθέτω πως θα πάρουν κάποια στοιχεία».
 
 
sport-fm.gr 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου