Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΑΓΕΖ-ΣΤΙΒΟΣ: Η Ομοσπονδία τίμησε Θανάση και Ακτύπη! (Photos)

Τους αθλητές που ξεχώρισαν τη χρονιά που πέρασε, τους προπονητές τους, αλλά και ανθρώπους που πρόσφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν στο χώρο του στίβου βράβευσε σήμερα  η ομοσπονδία στο Πολεμικό Μουσείο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο νέος Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, η αναπληρώτρια Υπουργός τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ο πρώην Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, που όπως και ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος, τιμήθηκαν για τις ενέργειες τους τη σεζόν που πέρασε, εκπρόσωποι κομμάτων και της περιφέρειας.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους σύσσωμοι  οι Ελληνες αθλητές με εξαίρεση την Μαρία Μπελιμπασάκη που ήταν άρρωστη και τους Σοφία Υφαντίδου και Σπύρο Λεμπέση. Κώστας Φιλιππίδης, Λούης Τσάτουμας, Ηλιάννα Κοροσίδου ήταν οι αθλητές που κατέκτησαν μετάλλια την χρονιά που πέρασε και όπως ήταν αναμενόμενο ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα της εκδήλωσης. Την Κατερίνα Στεφανίδη, που ζει στις ΗΠΑ εκπροσώπησε ο πατέρας της Γιώργος Στεφανίδης.
"Ευχόμαι στον νέο Υφυπουργό καλή επιτυχία στο έργο του και καλή δύναμη. Εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε και πρόθυμοι να συνεισφέρουμε στο έργο του. Σήμερα γιορτάζουμε για πολλά πράγματα. Για τις επιτυχίες των αθλητών μας, για τα 20 πανελλήνια ρεκόρ που έγιναν στη διάρκεια του έτους, για τους 6.000 νέους αθλητές που εντάχθηκαν στα σωματεία μας, για τους μαζικούς αγώνες μας με καλύτερο όλων τον μαραθώνιο", είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Πανόπουλος. 

Από την πλευρά του ο κ. Κοντονής, αφού συνεχάρει την ομοσπονδία για το έργο της τόνισε μεταξύ άλλων: "Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι σε πρώτο πλάνο για εμάς. Στις προθέσεις της πολιτείας είναι να δει το θέμα της χρηματοδότησης ολων των σωματείων, αλλά  και να επιβάλλει φόρο προς όφελος του ερασιτεχνικού αθληητισμού, σε όλες τις στοιχηματικές πράξεις που συνδέονται με τον αθλητισμό".
Τον λόγο πήρε και η κ. Κουντουρά,που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα χρόνια που κι εκείνη ήταν αθήτρια και μάλιστα ευχαρίστησε τον τότε προπονητή της Στάθη Φαφούτη, για όσα της πρρόεφερε.
Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης της Μαίρης Σωτηρακοπούλου. "Ευχαριστώ για όλα αυτά τα χρόνια. Δεν σταματάω την προπονητική, απλώς γυρίζω στο χωριό μου, στο σωματείο μου και δίπλα στα μικρά παιδιά", είπε βουρκωμένη η έμπειρη τεχνικός. Στην σύντομη τοποθέτηση του ο γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής αναφέρθηκε στην σημαντική πρωτοβουλία του Ανδρεα Λοβέρδου να βάλει και πάλι τη γυμναστική στα σχολεία.
 

Αναλυτικά οι σημερινές βραβεύσεις
Κωστας Φιλιππιδης (επί κοντώ)
Δημήτρης Κυτέας
Λούης Τσάτουμας (μήκος)
Δημήτρης Βασιλικός
Κατερίνα Στεφανίδη (επί κοντώ)
Νικ Χάισονγκ
Ηλιάνα Κοροσίδου (σφυροβολία)
Κώστας Κοροσίδης
Νικολ Κυριακοπούλου (επί κοντώ)
Μανώλης Καραγιάννης
Λυκούργος Τσάκωνας (200 μ.)
Γιώργος Παναγιωτόπουλος
Ζαχαρίας Τσαμουδάκης (10.000 μ. βάδην)
Αθανασία Βαίτση (5.000 μ. βάδην)
Ναπολέων Κεφαλόπουλος
Γιάννης Κυριαζής (ακοντισμός)
Θωμάς Κυριαζής
Ανδρέας Θανάσης (δισκοβολία)
Αντώνης Ακτύπης

Αλέξης Προδανάς (σφυροβολία)
Γιάννης Χρίστογλου
Γιώργος Τριανταφύλλου (επί κοντώ)
Φώτης Κατσίκας
Μαρία Μπελιμπασάκη (200 μ.)
Μιχάλης Γονιοτάκης
Μαρία Γάτου, Γεωργία Κοκλώνη, Ανδριάνα Φέρρα, Μαρία Μπελιμπασάκη (4Χ100 μ.)
Δημήτρης Ευαγγελόπουλος
Κώστας Δουβαλίδης (110 μ. εμπ.)
Χαράλαμπος Σδρόλας
Ανδρέας Δημητράκης (1.500 μ.)
Χρήστος Παπαχρήστος
Δημήτρης Τσιάμης (τριπλούν)
Φρανσουά Ντοφέν
Σπύρος Λεμπέσης (ακοντισμός)
Πέτρος Ακριβάκης
Χρυσούλα  Αναγνωστοπούλου (δισκοβολία)
Σοφία Υφαντίδου (έπταθλο)
Μηνάς Κυριάκος

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Επαθλο «Κώστα Σπανίδη» : Μιχάλης Αναστασάκης
Επαθλο «Δεπάστα»: Μαρία Γάτου, Γεωργία Κοκλώνη, Ανδριάνα Φέρρα,  Μαρία Μπελιμπασάκη Ελισάβετ Πεσιρίδου (4Χ100 μ.)
Βραβείο «Μιχαήλ»: Ηλιάνα Κοροσίδου (σφυροβολία)
Γεωργία Κοκλώνη (100 μ.)
Ελενη Φιλάνδρα (800 μ.)
Μαίρη Σωτηρακοπούλου (προπονήτρια)
Νίκος Λαγογιάννης (κριτής)
Σπύρος Καπράλος (Πρόεδρος ΕΟΕ)
Ανδρέας Λοβέρδος (πρώην Υπουργός Παιδείας)
ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος (σωματείο)





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου