Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ: Κυπελλούχος ο Αστέρας Αμαλιάδας, νίκησε στα πέναλτι 5-4

Στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι αναδείχθηκε Κυπελλούχος ο Αστέρας Αμαλιάδας (5-4), με τον τερματοφύλακα Αλεξανδρόπουλο να αποκρούει το τελευταίο πέναλτι του μοιραίου για τον Ξενοφώντα, Ντίνου Παναγιωτακόπουλου. Αντίθετα, οι «βυσσινί» ευστόχησαν σε όλα τα πέναλτι, με τον Σάββα Αντωνόπουλο να ξεχωρίζει με εκτέλεση α λα Πανένκα.

Η κανονική διάρκεια του αγώνα και η παράταση εληξαν χωρίς γκολ, καθώς και οι δύο ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές προσέχοντας τα μετόπισθεν.
Στο Ενωσιακό γήπεδο της Σπιάτζας βρέθηκαν περίπου 1.000 φίλαθλοι και των δύο ομάδων, δημιουργώντας εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Η εικόνα του αγώνα
Ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων και απείλησε στο 13' με ωραία προσπάθεια και σουτ του Μπρη, το οποίο απέκρουσε ο Θεοδωρακόπουλος. Ωστόσο, ο καλός ρυθμός του πρώτου 20λέπτου έπεσε, με συνέπεια οι δύο ομάδες να αναλίσκονται σε νευρικό παιχνίδι κέντρου χωρίς αξιόλογη φάση. Στο 36΄ο Μπρης απείλησε εκ νέου με πανομοιότυπη φάση. Τα πολλά νεύρα έφεραν αρκετές διακοπές στο α' ημίχρονο, αφού υποδείχθηακν 3 λεπτά καθυστέρησης.
Στο β' ημίχρονο ο Ξενοφώντας ξεκίνησε καλύτερα και έχασε αξιόλογη ευκαιρία με τον Θωνιάτη, ο οποίος σούταρε με τον Αλεξανδρόπουλο εκτός θέσης, αλλά απομάκρυνε ο Τσουκαλάς.
Στο 71' ο Θωνιάτης επιχείρησε να πετύχει το γκολ της χρονιάς βλέποντας τον Αλεξανδρόπουλο εκτός θέσης, αλλά το μακρινό του σουτ κατέληξε άουτ. Στο 89' ο Ξενοφώντας έχασε τη σημαντικότερη ευκαιρία, καθώς ο Αθ. Αντωνόπουλος έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή από σκαστή κεφαλιά του Λώλη από κόρνερ του Άγγελου Ζαπάντη.
Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση, όπου ο ρυθμός του ματς ήταν καλύτερος. Πρώτος απείλησε στο 93' ο Ξενοφώντας με κεφαλιά του Θωνιάτη και στη συνέχεια ο Αστέρας με τον Αθ. Αντωνόπουλο, ο οποίος αστόχησε σε σουτ ύστερα από σύγχυση στην άμυνα του Ξενοφώντα.
Στο 119΄ο Αστέρας έχασε τη σπουδαιότερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο Παναγιώτης Μπρης, εντελώς αφύλαχτος από το ύψος του πέναλτι, δέχθηκε την μπάλα από σέντρα του Κουτελιέρη, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει.
Στη διαδικασία των πέναλτι, ο Αστέρας αποδείχθηκε πιο ψύχραιμός και τυχερός.
Οι στιγμές που ξεχώρισαν ήταν η εκτέλεση α λα Πανένκα του Σάββα Αντωνόπουλου, ο Θεοδωρακόπουλος που τα έβαλε με την τύχη του καθώς βρήκε την μπάλα στο πέναλτι του Μπουτσικάκη αλλά δεν μπόρεσε να αποτρέψει το γκολ, και η απόκρουση του Αλεξανρόπουλου στο τελευταίο πέναλτι που εκτέλεσε ο άνθρωπος-γκολ για τον Ξενοφώντα, Ντίνος Παναγιωτακόπουλος.

Αστέρας: Αλεξανδρόπουλος, Μπουτσικάκης, Αντωνόπουλος Αθ., Δαβουρλής, Κουτελιέρης, Τσουκαλάς Δ., Μαρκόπουλος, Δούλος, Μπρης, Λυμπέρης (57`Μπράβος), Τσουκαλάς Π. (81' Αντωνόπουλος)
Ξενοφών: Θεοδωρακόπουλος, Λιαμπότης, Διονυσόπουλος, Αναμουρλίδης, Λώλης, Θωνιάτης, Κουτσογιαννάκης Π. (113' Αγγ.Ζαπάντης), Κουτσογιαννάκης Α. (72' Ζούλης), Δημάκης, Παναγιωτακόπουλος, Ασημακόπουλος (53΄Αχ. Ζαπάντης)

Κίτρινες: Σ. Αντωνόπουλος, Δαβουρλής, Δ. Τσουκαλάς, Μπρής (Αστέρας) - Θωνιάτης, Λιαμπότης, Λώλης, Π. Κουτσογιαννάκης (Κρέστενα)


Η διαδικασία των πέναλτι
1ο πέναλτι: Κουτελιέρης 1-0, Θωνιάτης 1-1
2ο πέναλτι: Αθ. Αντωνόπουλος 2-1, Αναμουρλίδης 2-2
3ο πέναλτι: Μπουτσικάκης 3-2, Λώλης 3-3
4ο πέναλτι: Σ. Αντωνόπουλος 4-3, Αγγ. Ζαπάντης 4-4
 5ο πέναλτι: Δούλος 5-4, Παναγιωτακόπουλος αστόχησε (απόκρουση Αλεξανδρόπουλου)





















πηγή: patrisnews.com

φωτό: vaggelis dimitropoulos







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου