Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

ΑΕ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ: Ποια είναι η πρωταθλήτρια Κεφαλονιάς

Η Α.Ε. Κεφαλονιάς είναι ένα από τα παλαιότερα Σωματεία της Ε.Π.Σ. Κεφαλονιάς-Ιθάκης καθώς ιδρύθηκε το 1989. 
Εδρεύει στην πρωτεύουσα του νησιού το Αργοστόλι και έχει για έδρα το Δ.Α.Κ. Αργοστολίου, το οποίο διαθέτει συνθετικό τάπητα. 
Η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου είναι πολύ κακή, αφού ο τάπητας που είχε τοποθετηθεί πριν 10 -11 χρόνια είναι πλέον ακατάλληλος. 
Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Παναγής Κουμαριώτης αλλά ουσιαστικά κουμάντο κάνει ο γιος του Δημήτρης ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει πολλά σε αυτή βάζοντας το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη. 
Προπονητής ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πειραιά και αρκετών άλλων ομάδων Super League Γιώργος Τόγιας. 
Έχει εργαστεί σαν προπονητής με μεγάλη επιτυχία σε πολλά σωματεία όπως:Κόρινθο, Πανηλειακό, Τυληκράτη Λευκάδας, Ατρόμητο Αχαΐας και σε άλλες ομάδες αλλά και στις τοπικές Ολυμπιακό, Α.Ο.Κ.Ι., Παπυργιακό και φέτος στην πρωταθλήτρια Κεφαλονιάς. 
Η Α.Ε. Κεφαλονιάς κατέκτησε το πρωτάθλημα στα playoffs με τρεις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Α.Ο.Κ.Ι. (15-12) εξασφαλίζοντας τον τίτλο μία αγωνιστική πριν από το finale. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε τερματίσει δεύτερη πίσω από τον Α.Ο. Διλινάτων (56-54). 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλη τη διάρκεια του πρώτου γύρου αγωνιζόταν με «δέκα» αφού δεν υπήρχε «μικρός» βάσει της προκήρυξης στη διάθεση του προπονητή Γ. Τόγια. 
Το Δεκέμβρη η ομάδα ενισχύθηκε σημαντικά αφού ήρθαν ο Αντ. Κορσιάνος από τον Πανηλειακό, ο Αλκ. Κρούτη από την Α.Ε. Μεσολογγίου, οι έμπειροι Λαμπρόπουλος-Ευτηριάδης από τον Α.Ο.Κ.Ι. και ο «μικρός» Γ. Μήλας από τον Ολυμπιακό Κεφαλονιάς. 
Στα 22 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας πρωταθλήματος, η Α.Ε.Κ. είχε είχε 17 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Στα playoffs που έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και δίκαια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια είχε σε έξι αγώνες, 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα στο τελευταίο και αδιάφορο παιχνίδι στο οποίο αγωνίστηκε με «ρεζέρβες». 
Είχε την καλύτερη επίθεση με 75 γκολ και την 3η καλύτερη άμυνα με 22. 
Πρώτος σκόρερ της ομάδας αλλά και του πρωταθλήματος αναδείχθηκε ο Emiliano Mucaj με 30 γκολ και ακολούθησαν, Μπαζάρογλου με 8, Κόμητας με 6 και οι Κουμαριώτης-Κρούτη με 4. 
Φέτος στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας και Ιθάκης με ένα σπουδαίο ρεκόρ τριών συνεχόμενων κατακτήσεων. 

Το ρόστερ της ομάδας έχει ως εξής: 
Τερματοφύλακες: Τσιαουσντέλιο, Παυλάτος. 
Αμυντικοί: Χασάι, Δούρος, Βιτώρος Π., Κουμαριώτης Π., Λαμπρόπουλος, Σπανός Βασ., Στεφανάτος, Φωκάς. 
Μέσοι: Δρόσος, Ζαμπαύτης, Θωμάς, Καλογηράς, Κρούτη, Μπαζάρογλου, Μήλας, Κορσιάνος Αντ.. 
Επιθετικοί: Ευτηριάδης, Κόμητας, Νανούση, Ταβιανάτος.

Στην αρχή της περιόδου έγιναν ριζικές αλλαγές στην ομάδα σε όλα τα επίπεδα. 
Κατ’ αρχήν άλλαξε ο προπονητής Σπ. Παπαδάτος με τον Γ. Τόγια. Στην αρχή στην «κιτρινόμαυρη» ομάδα του Αργοστολίου τα πράγματα ήταν δύσκολα και μάλιστα χωρίς «μικρό» στο ρόστερ της έπαιξε έναν ολόκληρο γύρο με δέκα σε κάθε αγώνα. 
Ο Ισχυρός άντρας της ομάδας Δημ. Κουμαριώτης και ο προπονητής Γ. Τόγιας πίστεψαν στα παιδιά πάλεψαν για να πετύχουν το στόχο τους και με την μεταγραφική ενίσχυση του Γενάρη στο τέλος κατάφεραν να κερδίσουν την 3η συνεχόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος της ιστορίας τους. 
Η Α.Ε.Κ. είναι μια τεχνική ομάδα που βασίζεται στο σύνολο και στην ομαδική προσπάθεια. 
Στην έδρα της και αφού εκμεταλλευτεί το γήπεδο της που είναι σε κακή κατάσταση μπορεί να κάνει ζημιές σε όποια ομάδα κάνει το λάθος να έρθει στο νησί για…… «τουρισμό». 



Ο προπονητής Γιώργος Τόγιας

Ο ισχυρός άνδρας της ομάδας, Δημήτρης Κουμαριώτης

Ο Αντώνης Κορσιάνος που έχει περάσει
και από τον ΑΠΣ Ζάκυνθος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου