Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Σε μαύρο χάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Αδειοδοτήσεις με το... σταγονόμετρο έδωσε η ΕΕΑ για τις ομάδες της Football League, που αποδεικνύουν το μαύρο χάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου και την ανάγκη για άμεση αναδιάρθρωση στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Αναδιάρθρωση επειγόντως χρειάζεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού από τη διαδικασία των αδειοδοτήσεων σε Super League και Football League αποδεικνύεται ότι οι περισσότερες ομάδες δεν πληρούν καν τις προϋποθέσεις για να αντέξουν σε επαγγελματικό επίπεδο, για να βγάλουν χωρίς θέματα μια ολόκληρη σεζόν.
Στην Super League δεν αδειοδοτήθηκαν οι Πανθρακικός και ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ οι Πλατανιάς, Λεβαδειακός (υποβιβάστηκε αλλά ελπίζει λόγω της δίωξης της Βέροιας) και Βέροια πήραν στο παρά πέντε άδεια έπειτα από εφέσεις που έγιναν στην αρμόδια επιτροπή της ΕΕΑ. Σημειώστε δε, ότι ο Πανιώνιος δεν κατέθεσε καν φάκελο και θα έχει τους για ακόμα μια χρονιά περιορισμούς στις μεταγραφές όπως και ο ΠΑΣ.
Το ερχόμενο πρωτάθλημα της Super League θα γίνει με 16 ομάδες και ήδη υπάρχουν προβλήματα που προφανώς η ηγεσία στην Αστροναυτών δεν βλέπει, ώστε να επισπεύσει τη μείωση των ομάδων στις 14.
Άσχημα είναι τα πράγματα και στην Football League, όπου μόλις τρεις ομάδες πήραν άδεια τόσο για την ίδια κατηγορία όσο και για την Super League.
Mόνο οι ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης και Λαμία έχουν το πράσινο φως της ΕΕΑ τόσο για τη συμμετοχή τους στα σαλόνια όσο και για το επόμενο πρωτάθλημα της μικρής λίγκας.
Δεν αδειοδοτήθηκαν οι  Παναχαϊκή, ΑΕΛ, Ηρακλής, Ολυμπιακός Βόλου, Χανιά, Ζάκυνθος, Καλλιθέα, Πιερικός, Τύρναβος, Επισκοπή, Άλιμος και Απόλλων Καλαμαριάς, ενώ οι Φωστήρας, Φωκικός, Εθνικός Σερρών και Αναγέννηση Καρδίτσας δεν κατέθεσαν φάκελο.
Άδεια μόνο για το πρωτάθλημα της Football League πήραν οι Ερμιονίδα, Ηρακλής Ψαχνών, Παναιγιάλειος, Αχαρναϊκός, Αγροτικός Αστέρας και Αιγινιακός , ενώ ο Πιερικός αποχώρησε από τα πλέι οφ και έγινε η δεύτερη ομάδα που πετάει λευκή πετσέτα μετά τον Πανηλειακό, πριν ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν.
Υπενθυμίζουμε ότι από την κανονική διάρκεια της Super League οι Νίκη Βόλου και ΟΦΗ δεν τελείωσαν το πρωτάθλημα λόγω οικονομικών θεμάτων και πλέον μετά και τα δεδομένα των αδειοδοτήσεων στην Football League, γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι οι δύο λίγκες δεν αντέχουν ένα πρωτάθλημα με πάνω από 16 ομάδες!
Πιο αναγκαία από ποτέ η αναδιάρθρωση, δε νομίζετε;

onsports.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου