Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: "Δίκαια η Ζάκυνθος έμεινε κατηγορία"

Ο Πέτρος Δημητρίου κάνει στη mikriliga.com τον απολογισμό των πλέι άουτ. Σχολιάζει τις ομάδες που έπεσαν και σώθηκαν. Το… άσχημο με τον Πιερικό και η ευχή για του χρόνου. Δίκαια, είπε, έμεινε κατηγορία η Ζάκυνθος!


Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Δημητρίου στη mikriliga.com
«Η έκπληξη στον Νότιο όμιλο ήταν σίγουρα η Ερμιονίδα. Τερμάτισε ψηλά στην κανονική διάρκεια κι όμως έχασε την κατηγορία. Κι όλα αυτά έχοντας γενική καλή παρουσία. Γι’ αυτό αποδεικνύεται ακόμα μια φορά πόσο ψυχοφθόρα διαδικασία είναι τα πλέι άουτ, με τα αποτελέσματα και του τι συνέβη την τελευταία αγωνιστική.
Απ’ την άλλη, η Καλλιθέα κατάφερε στο νήμα να παραμείνει παίρνοντας μεγάλο διπλό επί του Αχαρναϊκού ο οποίος με τη σειρά του έκανε εκπληκτικά πλέι άουτ και δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα για να σωθεί. Η Καλλιθέα έχει την βαρύτητα και γύρισε την εις βάρος της κατάσταση. Με εντυπωσίασε η ομάδα του Παντέλη, με τον πρωταθλητισμό που έκανε απ’ το δεύτερο γύρο κι έπειτα. Πολλοί την είχαν ξεγραμμένη, αλλά αυτή σώθηκε και έδειξε ψυχικό σθένος!
Για τον Παναιγιάλειο δεν φοβήθηκα καθόλου. Γίνεται πολύ καλή δουλειά εκεί και έστω και δύσκολα, έστω και με άγχος η ομάδα πήρε αυτό που άξιζε. Την παραμονή. Επισκοπή και Ηρακλής Ψαχνών δεν μπορούσαν να συναγωνιστούν τις καλές ομάδες του ομίλου και γι’ αυτό υποβιβάστηκαν…
Στον Βορρά τώρα, ο Τύρναβος έκανε την μεγάλη προσπάθεια, ήταν άτυχος στην κανονική διάρκεια και στα πλέι άουτ. Αν και έκανε μεγάλο σερί, εν τούτοις την τελευταία αγωνιστική υποβιβάστηκε. Έπαιξε ρόλο πως και σαν ομάδα δεν έχει τον πολύ κόσμο, δεν έχει την βαριά φανέλα. Και σε τέτοιες καταστάσεις, αυτά παίζουν ρόλο…
Ο Πιερικός αφού δεν είχε τη δυνατότητα, κακώς αποσύρθηκε πάνω στα πλέι άουτ. Θα ‘ταν προτιμότερο να έμπαινε μια άλλη ομάδα στη θέση του και να έπεφτε απευθείας. Δημιουργούνται ανισορροπίες μεταξύ των ομάδων και δεν είναι καλό… Πιστεύω πως η τριάδα που σώθηκε (Αγροτικός Αστέρας, Ζάκυνθος, ΑΣΑ) έμεινε δίκαια στην κατηγορία. Είχαν καλή παρουσία σε κανονική διάρκεια και πλέι άουτ.
Για αυτές που έπεσαν (Τύρναβος, Πιερικός, Αιγινιακός) πρέπει τώρα να μην τους πάρει από κάτω και ειδικά στους νέους ομίλους της Γ’ Εθνικής που θα ‘ναι δύσκολα τα πράγματα.
«Αυτό που έχω να πω είναι πως η Πολιτεία θα πρέπει να προσπαθήσει να αποφεύγονται κάποιες καταστάσεις. Είναι άσχημο να ‘χεις τερματίσει ψηλά, αλλά να υποβιβάζεσαι…  Εύχομαι του χρόνου να γίνει ένα καλό και υγιές πρωτάθλημα. Θα είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα, απ’ τη στιγμή που είναι ένας όμιλος με μεγάλες και ιστορικές ομάδες. Έχω υπάρξει σε ανάλογη κατάσταση στο παρελθόν και γνωρίζω από… πρώτο χέρι τις δυσκολίες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου