Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ανατροπή κορυφής για την Κέρκυρα, εντός έδρας στραβοπάτημα για τα Τρίκαλα

Νίκη που την φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας πέτυχε η Κέρκυρα που κέρδισε με 2-1 την Παναχαϊκή. Εντός έδρας νίκη και για τον Πανσερραϊκό που κέρδισε με 1-0 τον Κισσαμικό, ισόπαλα με 0-0 και 1-1 το παιχνίδια σε Τρίκαλα και Καρδίτσα αντίστοιχα.


Κέρκυρα-Παναχαϊκή 2-1
Αγχωτική εντός έδρας νίκη απέναντι στην λειψή Παναχαϊκή, πέτυχε η Κέρκυρα. Η ομάδα του Στάθη Σταθόπουλου ήταν αυτή που παρά τις όποιες ελλείψεις της μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι από τους νησιώτες και μόλις στο 2΄ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, χάρη σε σουτ του Σαμπατάκου. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή η ομάδα της Πάτρας, έχασε σημαντική ευκαιρία στο 7΄για να ζευγαρώσει τα τέρματα της με το σουτ του Πέδρο να περνάει ελάχιστα δίπλα από την εστία του Αραμπατζή.Αυτό το οποίο δεν κατάφεραν οι Αχαιοί σε εκείνο το χρονικό σημείο, το πέτυχαν οι Φαίακες στο 18΄ με τον Παμλίδη.
Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ που πέτυχαν, έχασαν σημαντική ευκαιρία στο 22΄ για το 2-1 το σουτ όμως του Παμλίδη αποκρούστηκε σε κόρνερ, εμ το υπάρχον σκορ να μένει ως έχει μέχρι την λήξη του ημιχρόνου. Στην επανάληψη η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη μπήκε πιο αποφασισμένη στο παιχνίδι, εξέλιξη που είχε σαν αποτέλεσμα στο 51΄ να φτάσει κοντά μεν κοντά στο γκολ, χωρίς ωστόσο να το πετύχει καθώς το σουτ του Αρναρέλλη σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας των φιλοξενούμενων. Ότι δεν κατάφεραν σε εκείνο χρονικό σημείο του αγώνα οι Επτανήσιοι, το πέτυχαν στο 72΄ με το σουτ του Χιντζίδη, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

KEΡKYΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Αραμπατζής, Γκόμες, Ντιόγκο (71’ Χιντζίδης), Γρομητσάρης, Ιωάννου, Κρητικός, Νίκιτς (60’ Μπαλντοβαλίεφ), Αρναρέλλης (63’ Σουάνης), Κόντος, Ντουαλά, Παμλίδης

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Στάθης Σταθόπουλος): Στρέζος, Χούσα, Ασίγκμπα, Σαμπατάκος (70’ Ρουμπάκος), Ι. Λαμπρόπουλος, Πινδώνης, Τρίγκας, Μουκίδης, Χαρτσιάς, Ρόκας, Πέδρο .

Πανσερραϊκός – Κισσαμικός 1-0
Την πρώτη του νίκη με τον Πάολο Κάμπος στον πάγκο του, πέτυχε ο Πανσερραϊκός. Σ΄ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς πολλές φάσεις, η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου ήταν εκείνη που στο 33΄ έφτασε κοντά στο 1-0 η κεφαλιά όμως του Σελινιωτάκη πέρασε μόλις άουτ από την εστία του Ανδρούτσου.Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στο 16΄οι Σερραίοι ήταν αυτοί που άγγιξαν το γκολ, ο Σταθάκης όμως ήταν αυτί που έσωσε την εστία της ομάδας του προτού γίνει απειλητικός ο Φουρτάδο, ενώ στο 41΄ η κεφαλιά του Παπατζίκου αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Σταθάκη.
Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 73΄ τα «λιοντάρια» κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ χάρη σε κεφαλιά του Φουρτάδο. Έπειτα από το τέρμα αυτό οι Μακεδόνες ήταν εκείνοι που πατούσαν καλύτερα στο γήπεδο από τους Κρητικούς και στο 85΄ έχασαν σημαντική ευκαιρία για το 2-0, το σουτ όμως του Ρούτση αντί για τα δίχτυα του Λαζαρίδη σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του, με το υπάρχον αποτέλεσμα να διατηρείται ώς έχει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Πάουλο Κάμπος): Ανδρούτσος, Στεργιανός (66' Κιόσε), Βοσκόπουλος, Παπατζικος, Ιωαννίδης, Σιάκκας, Ολίσε, Ρούτσης (85' Ανδρέου), Τριανταφυλλάκος, Μπεριάν (58' Δωματάς), Φουρτάδο.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Λαζαρίδης, Τσερκέζος, Κουρτεσιώτης, Γιαννίτσης, Σταθάκης, Λώττας (75' Ποσίνκοβιτς), Σελινιωτάκης, Ν' Γκουέμ, Βαττής (81' Τσικουδάκης), Μάντζης (59' Τσουβαλτσίδης), Σαπαλίδης.

Τρίκαλα – Αγροτικός Αστέρας 0-0
Στην δεύτερη τους σερί ισοπαλία, αυτή την φορά εντός έδρας, υποχρεώθηκαν τα Τρίκαλα. Έπειτα από ένα πρώτο τριαντάλεπτο στο οποίο η ομάδα του Γιώργου Μαραντά είχε την φλύαρη υπεροχή του αγώνα, χωρίς ωστόσο να έχει απειλήσει την εστία του Βοσνιάδη, οι Θεσσαλοί κέρδισαν πέναλτι στο 35΄σε ανατροπή του Σκλιοπίδη από τον Βρούτσινα, ο Κουσκουνάς όμωα δεν κατάφερε να νικήσει από την άσπρη βούλα τον τερματοφύλακα της ομάδας της Θεσσαλονίκης.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι οι οποίοι στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ενέτειναν τις προσπάθειες τους προκειμένου να φτάσουν στο γκολ, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, προσπάθησαν να διασπάσουν την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των «σταχυοφόρων» με τι προσπάθειες τους να μην έχουν το επιθυμητό για αυτούς αποτέλεσμα. Στο 85΄ ο Αγροτικός Αστέρας έμεινε με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Αμαραντίδη με 2η κίτρινη κάρτα, ωστόσο παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα οι «κυανέρυθροι» λόγω τους άγχους το οποίο όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε δεν τα κατάφεραν, με συνέπεια το υπάρχον αποτέλεσμα να μείνει ως έχει.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Γιώργος Μαραντάς): Χιώτης, Λαμπάκης, Σαρακατσάνος, Κουμπαρούλης (62' Φαγιέ), Κοντοδήμος, Μουμίν, Ριζογιάννης, Δουκάκης (79' Ναβάρο), Στεφάνοβιτς (66' Σερτζίνιο), Βρούτσινα, Κουσκουνάς.

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Βοσνιάδης, Σκλιοπίδης, Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Καπίας, Μακρυδημήτρης, Σαμουηλίδης, Νταβίντοφ (70' Θεοδωρίδης), Μπιτάνγκ, Βελλίνης (91' Καραντασιάδης), Καθάριος (56' Τοπούζης).

Αναγέννηση Καρδίτσας – Καλλιθέα 1-1
Την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας, έχασε η Καλλιθέασ΄ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι και για τις δύο ομάδες. Το συγκρότημα του Λουκά Καραδήμου ήταν αυτό το οποίο κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ στο 20΄ χάρη στην εκτέλεση φάουλ του Μασένα. Νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα στο 8΄ οι γηπεδούχοι έχασαν σημαντική ευκαιρία για να προηγηθούν στο σκορ, το γυριστό σουτ όμως του Κισκαμπάνη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μιχελή. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν προκειμένου να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν.
Αυτό το οποίο δεν μπόρεσαν να πετύχουν στο πρώτο μέρος οι Θεσσαλοί, το πέτυχαν στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 54΄με κεφαλιά του Τσιλούλη. Η εξέλιξη αυτή όπως ήταν φυσικό έδωσε νεό ενδιαφέρον στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να επιζητουν το γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Αυτό θα μπορούσαν να το είχαν πετύχει οι γηπεδούχοι στο 78΄, η κεφαλιά όμως του Γκόλια αποκρούστηκε πάνω στην γραμμή από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων, με το υπάρχον αποτέλεσμα να μένει ως έχει μέχρι το φινάλε του αγώνα.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσάμης, Γκουγκούδης, Δημόπουλος (46’ Μαυριάς), Γκόλιας, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος, Υφαντής (74’ Τσούκαλος), Τσιλούλης, Τζέκος, Μπλέντι, Πιτταράς (66’ Σκαθαρούδης).

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λουκάς Καραδήμος): Μιχελής, Λεβέντης, Σταύρου, Τσώνης, Μουκτάρης, Γκίνη, Τεγούσης (79’ Κατσικογιάννης), Μασένα, Τζάκσον, Μπέλης (66’ Τσίπρας), Ντουρμισάι (60’ Μπούζας).

Εργοτέλης – Αχαρναϊκός 0-3 α.α.
Ολυμπιακός Βόλου – Ζάκυνθος 3-0 α.α.

Βαθμολογία
1.Απόλλων Σμύρνης 39
2.Κέρκυρα 39
3.*ΑΕΛ 38
4.Τρίκαλα 33
5.Καλλιθέα 31
6.Λαμία 30
7.Αχαρναϊκός 27
8.Κισσαμικός 26
9.Αναγέννηση Καρδίτσας 26
10.Πανσερραϊκός 24
11.Χανιά 21
12.Παναγιάλειος 20
13.Ζάκυνθος 20
14.Ολυμπιακός Βόλου 19
15.Εργοτέλης 19
16.Αγροτικός Αστέρας 19
17.Παναχαϊκή 17
18.*Πανελευσινιακός 14
Θέσεις 1-2 : Άνοδος στην Super League
15- 18: Υποβιβασμός στην Γ΄Εθνική
*ΑΕΛ και Πανελευσινιακός έχουν από έναν αγώνα λιγότερο

Επόμενη Αγωνιστική (19,21, 22/2)
Αγροτικός Αστέρας – Πανσερραϊκός
ΑΕΛ – Παναιγιάλειος
Αχαρναϊκός – Απόλλων Σμύρνης
Καλλιθέα – Τρίκαλα
Κέρκυρα – Πανελευσινιακός
Κισσαμικός – Ζάκυνθος
Λαμία – Εργοτέλης
Παναχαϊκή – Αναγέννηση Καρδίτσας

Χανιά – Ολυμπιακός Βόλου

sdna.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου