Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Κονέ... ο "λυτρωτής" - "Τρίποντο" στο 90΄+ 6΄!!! (video)

Ματς ζωής ή θανάτου ήταν για τον Πανελευσινιακό και τον Απόλλωνα Σμύρνης αυτό της Δευτέρας (28/03). Εξάλλου, οι «σταχυοφόροι» έψαχναν έστω την ισοπαλία για να βάλουν στο σακούλι τους έναν πολύτιμο πόντο στην προσπάθεια για την παραμονή, ενώ η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αναζητούσε την επιστροφή στις νίκες για να μην χαθεί κι άλλο έδαφος από την πρώτη δυάδα.
Τελικά, ο Κονέ «λύτρωσε» στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων τους φιλοξενούμενους και διαμόρφωσε το 0-1 με εκτέλεση φάουλ, κρατώντας ζωντανούς τους «κυανόλευκους» σε ένα ματς που είχε και τρεις αποβολές!
Στο πρώτο 45λεπτο ο Απόλλων Σμύρνης δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τον χαρακτηρισμό του μεγάλου φαβορί. Οι γηπεδούχοι στάθηκαν πολύ καλά και στο 39' έχασαν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με τον Σταματάκη. Ένα λεπτό μετά ο Καμαρά απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Μανιάτη. Όσο για τη μεγαλύτερη στιγμή; Και αυτή ανήκε στους γηπεδούχους, όταν στο 45' ο Πλαβούκος λίγο έλειψε να σημειώσει το γκολ της αγωνιστικής, όμως στο βολ πλανέ που έκανε η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι.
Η «Ελαφρά Ταξιαρχία», πάντως, είχε την κατοχή στο πρώτο μισό (67% - 33%), αλλά και περισσότερες τελικές (7-3).
Στην ανάπαυλα ο Μπάμπης Τεννές έκανε πιο επιθετικό τον Απόλλωνα και πέρασε στη θέση του Πιπίνη τον Βάντερσον, οι φιλοξενούμενοι έγιναν πιο πιεστικοί και στο 61' έγινε μία φάση που έβαλε «φωτιά» στο ματς. Σε φάση διαρκείας ο Κασνέτση έδιωξε τη μπάλα πάνω στη γραμμή σε κεφαλιά του Τζιώρα και στην επαναφορά ο Φατιόν πάτησε το χέρι του Μανιάτη, αλλά δεν τιμωρήθηκε. Ακολούθησε ένταση και η απευθείας κόκκινη κάρτα του Αρβανίτη. Με δεύτερη κίτρινη αποβλήθηκε και ο Κύργιας.
Το ρίσκο μεγάλωσε για τον Τεννέ, ο οποίος έβγαλε και τον δεύτερο στόπερ του, τον Γκότοβο στο 71' και πέρασε τον Φομίν, παίζοντας ουσιαστικά χωρίς κέντρο άμυνας. Το παιχνίδι άνοιξε, αλλά ο Απόλλων δεν έβρισκε τον τρόπο να διασπάσει οργανωμένα την αντίπαλη άμυνα. Ωστόσο, τη διαφορά έκανε ο Εμάνουελ Κονέ.
Ο Αφρικανός μέσος στο 90'+5' κέρδισε φάουλ στο ημικύκλιο και με άψογη εκτέλεση βρήκε δίχτυα και διαμόρφωσε το αποτέλεσμα (1-0) που κρατά ζωντανή την ομάδα του στη μάχη της ανόδου. Έβγαλε, πάντως, τη φανέλα του και αποβλήθηκε, αλλά την κόκκινη θα την εκτίσει απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου...
Η ομάδα της δυτικής Αττικής πάλεψε με νύχια και δόντια για τον πόντο που θα την έφερνε πιο κοντά στον στόχο, αλλά πλέον καλείται να διαχειριστεί όχι μόνο την 6η διαδοχική ήττα, αλλά και το ψυχολογικό βάρος του γκολ στην εκπνοή.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ: 90'+6' Κονέ
Κόκκινες: 62' Αρβανίτης - 62' Κύργιας, 90'+7' Κονέ

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Παληγεώργος, Αρβανίτης, Λίτσος, Κασνέτση, Κακαράς, Κυζιρίδης, Σταματάκης (67' Ανδρίκος), Γιαννιτσάνης, Βαϊσχάιμερ (60' Τσολακίδης), Πλαβούκος (81' Τσίγκρος).


ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Πάνος, Πιπίνης (46' Βάντερσον), Κύργιας, Γκότοβος (71' Παρπέξ), Κονέ, Φατιόν, Σουνάς, Στεργίδης, Καμαρά, Τζιώρας (66' Φομίν).







footballleaguenews.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου