Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ: Δεν ορίζονται τα ματς της Παναχαϊκής μέχρι νεωτέρας

Η Παναχαϊκή μετρά ήδη δύο αναβολές αγώνων της (με Χανιά και Αχαρναϊκό) και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι νεωτέρας…

Σε αυτή την απόφαση προχώρησε το Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής την Τετάρτη (23/3), σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, που βρίσκεται στα γραφεία της διοργανώτριας, έπειτα από διενέργεια ψηφοφορίας για το όλο θέμα. Και αυτό καθώς κρίθηκε ότι θα πρέπει πρώτα να υπάρξει απόφαση από τον αθλητικό δικαστή για το ζήτημα της ανάκλησης του πιστοποιητικού των Πατρινών.
Πάντως, ακούστηκαν και διαφορετικές απόψεις στο συμβούλιο, για να αρχίσει άμεσα να δίνει τους αγώνες της η ομάδα, αλλά αποτέλεσαν μειοψηφία. Το αποτέλεσμα ήταν 9-5 για να μην οριστούν τα ματς. Η περίπτωση της Παναχαϊκής, πάντως, θα επανεξετασθεί την προσεχή εβδομάδα και συγκεκριμένα την Τρίτη (29/3). Και τότε θα φανεί τι θα συμβεί με το ματς της 26ης αγωνιστικής με αντίπαλο τη Λαμία στην Πάτρα. Οι πιθανότητες, πάντως, είναι υπέρ τού να διεξαχθεί κανονικά η αναμέτρηση...
Από εκεί και πέρα, στο Δ.Σ. ο Αλέξης Κούγιας έκανε πράξη την απειλή του από την προηγούμενη συνεδρίαση και παραιτήθηκε τόσο από τη θέση του α’ αντιπροέδρου της διοργανώτριας όσο και από μέλος, ορίζοντας ως αντικαταστάτη τον τυπικά πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΛ Ανδρέα Λιόντο, με αφορμή την κατάθεση πρότασης μομφής, που σας είχαμε αποκαλύψει, από την ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης την περασμένη εβδομάδα.
Και μπορεί η πρόταση μομφής να μην μπήκε καν σε συζήτηση και ψηφοφορία, αλλά ο Κούγιας δήλωσε πως παραιτείται, αφού από την πρώτη μέρα της εκλογής του είχε τονίσει ότι θα παραμείνει στο εν λόγω πόστο μόνο αν συμφωνούν όλες οι ομάδες της κατηγορίας.
Στο μεταξύ, κατά πλειοψηφία, μετά από πρόταση του Κούγια, οι ομάδες της Β’ Εθνικής αποφάσισαν να αποστείλουν έγγραφο στην ΕΠΟ ζητώντας την αντικατάσταση του αθλητικού δικαστή Βόμβα, με αφορμή τις υπερβολικές και χωρίς την απαιτούμενη αρχή της αναλογικότητας αποφάσεις του αλλά και τη συνολικότερη συμπεριφορά που τον διακρίνει κατά τις εκδικάσεις των υποθέσεων προς τις ΠΑΕ.
Το Δελτίο Τύπου σε σχέση με τις αποφάσεις ανέφερε λίγο μετά τις 20.00 της Τετάρτης (23/3) τα ακόλουθα: «Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της FOOTBALL LEAGUE παραιτήθηκε ο Α’ Αντιπρόεδρος της διοργανώτριας κος Αλέξιος Κούγιας.
Το Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην ορίζονται οι αγώνες της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 2005 έως την έκδοση απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου.
Τέλος, οι ομάδες Νέων των ΠΑΕ ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ αποβάλλονται από το πρωτάθλημα ΝΕΩΝ FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ 2015-2016».

a-sports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου