Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ «ΡΙΟ 2016»: Τεράστιο γεγονός για τη Ζάκυνθο η έλευση της φλόγας!

Την 21η  Απριλίου 2016 ένα σημαντικό γεγονός θα λάβει χώρα στο νησί του Ιονίου, τη Ζάκυνθο.
Το Φιόρο του Λεβάντε επιλέχτηκε (μετά από προσπάθειες μηνών του υπογράφοντα το κείμενο) από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.) ως ο πρώτος προορισμός μετά την αφή της φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία!

Μάλιστα, στο επίσημο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας «Ρίο 2016», πόλεις όπως ο Πύργος και η Αμαλιάδα μένουν εκτός (!) κάτι που γίνεται για πρώτη, ίσως, φορά.
Τα οφέλη της λαμπαδηδρομίας στη Ζάκυνθο είναι πολλά! Δύο εξ αυτών και τα σημαντικότερα, είναι:
1.Την πρώτη ημέρα της αφής η ΕΡΤ, που έχει και τα αποκλειστικά δικαιώματα, θα στείλει εικόνα (live) σε όλο τον πλανήτη. Οπότε την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατών θα βλέπουν για μία περίπου ώρα (18:30 – 19:30) τη Ζάκυνθο!!!
2.Επειδή στην εκάστοτε πόλη που περνάει η φλόγα, στήνεται στην κεντρική πλατεία ένας βωμός, αυτός είναι και ο λόγος που θα είναι έτοιμη η πλατεία Σολωμού, από τα έργα που δεν προχωρούσαν εδώ και πάρα πολλούς μήνες.
Αύριο Πέμπτη (07/04) και 14 ημέρες πριν την άφιξη της φλόγας στη Ζάκυνθο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου, Παύλου Κολοκοτσά με την παρουσία της Αστυνομικής , Λιμενικής και Πυροσβεστικής Αρχής και του Διοικητή του Νοσοκομείου για τα μέτρα που θα ληφθούν, ενώ θα δοθεί και συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, οπότε περισσότερα στοιχεία θα σας δώσουμε μετά το πέρας της σύσκεψης.



Γιώργος Αναγνωστόπουλος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου