Τρίτη 31 Μαΐου 2016

ΜΠΑΣΚΕΤ-Α1 ΕΣΚΑΗ: Με buzzer beater του Θανάση Νικολόπουλου η Αχαγιά '82 στην Γ΄ Εθνική! (photos & videos)

Μετά από ένα απίθανο παιχνίδι, με πολλές μάχες, νεύρα και εναλλαγές στο σκορ, η Αχαγιά ’82 νίκησε στον πέμπτο και τελευταίο τελικό μέσα στην έδρα της ΕΑΠ με 59-61 (31-28) και κατέκτησε το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία της, κάνοντας ακόμα μια ολική ανατροπή στις νίκες από 0-2 σε 3-2, με δυο break!

Το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό και κρίθηκε από ένα τελευταίο τρίποντο του Νικολόπουλου, με 1 δευτερόλεπτο να μένει στο ρολόι, τη στιγμή που η ΕΑΠ ήταν μπροστά με 59-58! Μάλιστα, οι “ερυθρόλευκοι” ήταν πίσω στο σκορ με 56-48, 5 λεπτά πριν το φινάλε, αλλά κατάφεραν να μειώσουν και να διεκδικήσουν το ματς, εκμεταλλευόμενοι και την αστοχία των γηπεδούχων στις βολές. Μοιραίος για τους “μελανόλευκους” ο Τόλης Αγγελόπουλος, που αστόχησε σε δυο βολές με το σκορ στο 59-58, ενώ σημαντική ήταν και η απουσία του Πίκιου στο φινάλε, καθώς είχε αποβληθεί με 5 φάουλ.





Ήθελε πραγματικά τουλάχιστον… τρία γήπεδα για να χωρέσει όλος ο κόσμος που υπήρχε μέσα και έξω από το κλειστό της ΕΑΠ. Για παιχνίδι τοπικού χαρακτήρα ο παλμός στην κερκίδα ήταν απίστευτος, με συνθήματα να ακούγονται και από τις δύο πλευρές. Από τη μια πλευρά της εξέδρας ήταν οι οπαδοί της ΕΑΠ και από την άλλη αυτοί της Αχαγιάς ’82, χωρίς να γίνει το παραμικρό.






matchaxaias.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου