Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Β΄ ΕΘΝΙΚΗ: Επεισόδια στο ματς Αχαρναϊκός-ΑΟ Χανίων!

Επεισοδιακό ήταν το παιχνίδι της Δευτέρας (09/05) μεταξύ του Αχαρναϊκού και του ΑΟ Χανιά. Στο 89' και ενώ οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 0-0 ο διαιτητής Μιχαηλίδης (Βοιωτίας) έδειξε την άσπρη βούλα υπέρ των Κρητικών για χέρι αμυνομένου (Μωυσιάδη).
Σημειώνεται ότι παρά την απόφαση του διαιτητή, ο βοηθός έμεινε στη θέση του, γιατί διαφωνούσε, καθώς ο ίδιος θεώρησε ότι προηγουμένως είχε κάνει χέρι ο Δεινόπαπας. Όταν, λοιπόν, ο Μιχαηλίδης πήγε προς το μέρος του για να τον συμβουλευτεί, ο επόπτης δέχτηκε μπουκάλι στο κεφάλι!
Αμέσως ο Βοιωτός ρέφερι αποχώρησε. Παρά τις διαβουλεύσεις που ακολούθησαν, μετά από 14 λεπτά ζητήθηκε από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να μπουν στα αποδυτήρια και από τα μεγάφωνα ανακοινώθηκε ότι υπήρξε οριστική διακοπή λόγω του τραυματισμού του πρώτου επόπτη. Απομένει πλέον να φανεί τι θα γράψει στο φύλλο αγώνα ο Μιχαηλίδης (Βοιωτίας), αν και η διακοπή σε βάρος της ομάδας του Μενιδίου χαρίζει στον ΑΟ Χανιά το τρίποντο στα χαρτιά και θα αφαιρέσει από τους «πράσινους» τρεις πόντους.
Το φοβερό είναι ότι οι οπαδοί που πέταξαν το μπουκάλι στον πρώτο βοηθό προφανώς δεν κατάλαβαν ότι ο ίδιος διαφώνησε με την υπόδειξη πέναλτι και, μάλιστα, όπως έλεγαν οι ποδοσφαιριστές, ο Μιχαηλίδης θα έπαιρνε πίσω την απόφασή του!

Με το τρίποντο στα χαρτιά ο ΑΟ Χανιά πάει στους 38 πόντους, αλλά δεδομένης της αφαίρεσης για τη ματαίωση του ματς με την Κέρκυρα έχει 35. Έτσι, με μία ακόμα νίκη ουσιαστικά «κλειδώνει» την παρουσία του στο πρωτάθλημα και την επόμενη χρονιά. Η ομάδα του Μενιδίου ακόμα και με την επικείμενη αφαίρεση τριών βαθμών, θα έχει 38, οπότε δεν τίθεται κίνδυνος να μπει σε περιπέτειες υποβιβασμού.

Τι αναφέρει ο ΚΑΠ
Η ομάδα του Μενιδίου, λοιπόν, χάνει το ματς στα χαρτιά (3-0), θα της αφαιρεθούν τρεις βαθμοί, ενώ αν τηρηθεί ο ΚΑΠ θα πρέπει να ξεκινήσει τη νέα σεζόν με -2 βαθμούς.
Το flnews σας παρουσιάζει το άρθρο 21 παρ.3β. του ΚΑΠ που αναφέρει: «Αγώνας που δεν τελέστηκε ή που δεν έληξε με υπαιτιότητα της μίας εκ των δύο ομάδων προσμετράται για την έκτιση ποινών μόνο της ανυπαίτιας ομάδας. Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται ως εξής:
Με αφαίρεση τριών βαθμών καθώς επίσης και την αφαίρεση δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα από την υπαίτια ομάδα, αν ο αγώνας διακοπεί πριν την κανονική λήξη του».



footballleaguenews.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου