Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

FOOTBALL LEAGUE: Ήττα... υποβιβασμός για την Παναχαϊκή

Ματς με μεγάλη ένταση έγινε το απόγευμα της Τετάρτης (11/05) στη Ναύπακτο. Στο εξ αναβολής παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής η Παναχαϊκή υποδέχτηκε ως τυπικά γηπεδούχος την αδιάφορη βαθμολογικά Λαμία, όμως το κίνητρο της επιβίωσης δεν υπερίσχυσε.
Οι «κυανόλευκοι» του πρώην προπονητή των Αχαιών, Δημήτρη Σπανού τόνιζαν ότι δεν επρόκειτο να χαριστούν σε κανέναν και τελικά υποχρέωσαν τους «κοκκινόμαυρους» σε ήττα... μισό υποβιβασμό με 1-0, όπως έκαναν και απέναντι στη Ζάκυνθο πριν λίγες ημέρες.
Ο Καραγιάννης, όπως και στον πρώτο γύρο, έτσι και στην αναμέτρηση της Ναυπάκτου βρήκε δίχτυα και, μάλιστα, λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Η αποστολή της Παναχαϊκής έγινε... βουνό μετά την αποβολή του Παπανικολάου, η οποία έδωσε το έναυσμα για μεγάλη ένταση, η οποία κορυφώθηκε μετά το τέρμα. Ο Σπανός άκουσε σκληρές εκφράσεις από τους οπαδούς της πατρινής ομάδας, καθώς η Λαμία υποχρέωσε τους «κοκκινόμαυρους» σε μία καταδικαστική ήττα.
Έπειτα από την ήττα αυτή η Παναχαϊκή ισοβαθμεί με τον Πανελευσινιακό στους 28 πόντους, όμως οι «σταχυοφόροι» υπερτερούν σε πιθανή ισοβαθμία. Εάν, φυσικά, έρθει η ποινή αφαίρεσης τριών πόντων για το 4ο στάδιο επιτήρησης, τότε η ιστορική ομάδα δεν θα γλιτώσει τον υποβιβασμό. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί πως η διοίκηση των Αχαιών ελπίζει πως δεν θα υπάρξει τελικά καμία ποινή για τα στάδια επιτήρησης. Υπενθυμίζεται ότι η Ελευσίνα αναμένει περίπου... δύο μήνες την απόφαση για την αντικανονική χρησιμοποίηση έξι αλλοδαπών από πλευράς Απόλλωνα και αν δικαιωθεί, τότε θα αναρριχηθεί στους 31.
Το ματς ήταν μέτριο στο πρώτο 45λεπτο, με την Παναχαϊκή να μπαίνει δυνατά και τη Λαμία να ισορροπεί μετά το μισάωρο. Οι καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες ήταν πολύ λίγες. Οι Αχαιοί απείλησαν στο 17' με άστοχο σουτ του Μητρόπουλου έπειτα από ωραία ενέργεια. Η απάντηση από πλευράς φιλοξενούμενων ήρθε στο 35' με ένα άστοχο σουτ του Καραλή. Οι τυπικά γηπεδούχοι, πάντως, αν και με ελάχιστες λύσεις, έδειξαν διάθεση, αλλά δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Λαμία είχε τον έλεγχο, πίεσε, αλλά οι «κοκκινόμαυροι» ήταν αυτοί που έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς στο 69' όταν από πάσα του Μητρόπουλου ο Χούσα βγήκε τετ α τετ με τον Πίτκα, αλλά ο γκολκίπερ των «κυανόλευκων» έσωσε την εστία του. Δύο λεπτά αργότερα ο Μουκίδης έστειλε τη μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα της Λαμίας.
Το ματς «άναψε» στο 76', όταν ο Πουλημάς (Κέρκυρας) έδειξε δεύτερη κίτρινη στον Παπανικολάου. Οι άνθρωποι της Παναχαϊκής διαμαρτυρήθηκαν έντονα, υποστηρίζοντας ότι η αποβολή ήταν πολύ αυστηρή, ενώ υπήρξε και σύρραξη μεταξύ των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων. Τέσσερα λεπτά μετά ήρθε η... ψυχρολουσία για την ομάδα της Πάτρας. Έπειτα από γέμισμα στην περιοχή και απομάκρυνση αμυντικού των τυπικά γηπεδούχων, ο Καραγιάννης που είχε περάσει στο παιχνίδι έξι λεπτά νωρίτερα με σουτ από το ύψος του πέναλτι έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Φθιώτιδας!

Ακολούθησαν έντονες αποδοκιμασίες από τους οπαδούς της ομάδας της Πάτρας προς τον προπονητή της Λαμίας, Δημήτρη Σπανό. Με παίκτη λιγότερο και χωρίς εναλλακτικές λύσεις ήταν απίθανο η Παναχαϊκή να πάρει έστω τον πόντο. Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων αποκαταστάθηκε η αριθμητική ισορροπία με την αποβολή του Νατσιόπουλου, όμως οι τυπικά γηπεδούχοι έφυγαν ηττημένοι και βλέπουν πλέον τον στόχο της παραμονής να απομακρύνεται.

footballleaguenews.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου