Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Α.Ο. ΤΣΙΛΙΒΗ: Το zantesport... "ακτινογραφεί" τους αντιπάλους του στα μπαράζ

φωτό: sportsthea
Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη των μπαράζ για την άνοσο στην Γ΄ Εθνική, το zantesport σας παρουσιάζει τους αντιπάλους του εκπροσώπου της ΕΠΣ Ζακύνθου, ΑΟ Τσιλιβή στον 12ο  Όμιλο.
Η ομάδα του Πλάνου μαζί με τις πρωταθλήτριες των ΕΠΣ Αχαΐας (Αχαϊκή), ΕΠΣ Ηλείας (Αστέρας Αμαλιάδας) και Κεφαλληνίας/Ιθάκης (ΑΟ Εικοσιμία) θα διεκδικήσουν τις δύο θέσεις που οδηγούν αυτομάτως στην Γ΄ Εθνική!
Ας ξεκινήσουμε την παρουσίαση και των 4 αντιπάλων (η σειρά είναι τυχαία):





ΑΧΑΪΚΗ
Toν περασμένο Μάιο ο πόνος ήταν μεγάλος για τους φίλους της Αχαϊκής. Μετά από 15 συνεχόμενα χρόνια στη Γ’ Εθνική, οι «κιτρινόμαυροι» ήπιαν το πικρό ποτήρι του υποβιβασμού και αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στα τοπικά πρωταθλήματα.
Η ομάδα της Κ. Αχαΐας εκτός από 95 χρόνια ιστορίας που κουβαλάει στην πλάτη της, είναι το σωματείο που έχει τις περισσότερες συμμετοχές στην Ελλάδα στο πρωτάθλημα με την παλιότερη μορφή του (Εθνική Ερασιτεχνική, Δ’ Εθνική) και την τωρινή (Γ’ Εθνική) από την περίοδο 1982-83 που θεσπίστηκε η Εθνική Ερασιτεχνική.
Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 33 τελευταίες περιόδους, η Αχαϊκή έχει 24 συμμετοχές σε Δ’ και Γ’ Εθνική (με τη σημερινή της μορφή)!
Απουσίασε μόνο τις περιόδους 1982-93 (Β’ Εθνική), 1983-84, 1987-88, 1988-89, 1989-90, 1998-99, 2004-05, 2005-06 («κανονική» Γ’ Εθνική) και 2001-2002 (Α’ Κατηγορία).
Η διοίκηση έπρεπε να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε προκειμένου η ομάδα να κατακτήσει τον τίτλο αρχικά και στη συνέχεια να επιστρέψει στη Γ’ Εθνική. Κράτησε τους περισσότερους παίκτες από το περσινό ρόστερ, απέκτησε πολλούς πρωτοκλασάτους, δαπάνησε αρκετά χρήματα και εμπιστεύτηκε για τη θέση του προπονητή τον «άβγαλτο» Φίλιππο Σχοινά.
Στον α’ γύρο όλα κυλούσαν ρολόι για την ομάδα της Κ. Αχαΐας και τίποτα δεν φαινόταν να την απειλεί.

Μίλτος Γκόφας
Στο β’ γύρο ξεκίνησαν τα προβλήματα. Ο Σχοινάς έχασε τον έλεγχο στα αποδυτήρια, η Αχαϊκή ήταν σκιά του εαυτού της και ο Ατρόμητος την πλησίασε πολύ. Η διοίκηση αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα. Προσέλαβε προπονητή τον Μίλτο Γκόφα, γνωστό από τη θητεία του σε πολλές ομάδες της Γ’ Εθνικής, έτριξε τα δόντια στους παίκτες και με το «4 στα 4» που έκανε στο τέλος, πήρε τον τίτλο με έναν βαθμό διαφορά από τον Ατρόμητο.
Συνολικά είχε 25 νίκες, 2 ήττες και 3 ισοπαλίες, ενώ στην επίθεση ήταν ασυναγώνιστη με 92 γκολ σε 30 ματς (δέχθηκε 29).

Καρράς ο σκόρερ της Αχαϊκής
Πρώτος σκόρερ της ομάδας αναδείχθηκε ο Καρράς με 22 γκολ, ενώ από 15 γκολ σημείωσαν οι Αποσκίτης, Μαντάς και 13 ο Αγγελόπουλος, που είναι και ο παίκτης – βαρόμετρο των «κιτρινόμαυρων».
Άλλοι γνωστοί ποδοσφαιριστές της Αχαϊκής είναι ο Κώστας Βαβάτσικος, ο Ακης Κωστής, ο Ανδρέας Μαντάς, ο Γιώργος Πετρόπουλος, ο Νίκος Τσολόπουλος, ο Θανάσης Δρακόπουλος, όλοι με πλούσια θητεία στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τα προηγούμενα χρόνια.
Πρόεδρος της ομάδας είναι όπως και πέρυσι ο Μάκης Σταματόπουλος, αλλά υπάρχουν αρκετά άτομα στη διοίκηση που είναι από κοντά και βοηθούν σημαντικά.
Αυτοσκοπός για την Αχαϊκή είναι η επιστροφή στη Γ’ Εθνική. 







ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

Δεν χρειάστηκε η διαδικασία των μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή στην Α1 Κατηγορία της ΕΠΣ Ηλείας, αφού ο Αστέρας Αμαλιάδας είχε καθαρίσει τον τίτλο από νωρίς. Συγκεκριμένα, τερμάτισε στην 1η  θέση με 73 βαθμούς, έναντι 57β. του 2ου Ξενοφών Κρεστένων.
Στο θεσμό του κυπέλλου, αποκλείστηκε από τον Αλφειό Επιταλίου (0-0 στο Επιτάλιο και 1-1 στην Αμαλιάδα) στην ημιτελική φάση.

ΙΣΤΟΡΙΑ
Η ομάδα ιδρύθηκε το 1947 με την ονομασία «Λευκός Αστήρ». Το 1962 η ομάδα συγχωνεύτηκε με τον Εθνικό Αμαλιάδας και δημιούργησαν τον Κόροιβο. Πέντε χρόνια αργότερα, το 1967 το «Λευκός» αφαιρέθηκε από το όνομα του συλλόγου και από τότε αυτός συνεχίζει με την επωνυμία «Αστέρας Αμαλιάδας».
Η μέχρι στιγμής, μεγαλύτερη διάκριση του Αστέρα, καταγράφεται το 1973 όταν συμμετείχε για πρώτη και μοναδική φορά στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, έχοντας καταλάβει την προηγούμενη χρονιά την 2η προνομιούχα θέση της ερασιτεχνικής Κατηγορίας.
Κατέλαβε την 18η στον 1ο όμιλο και υποβιβάστηκε. Είχε 7 νίκες, 9 ισοπαλίες και 19 ήττες με τέρματα 36-70. Την ίδια χρονιά έφθασε στο β'γύρο του 1973 Κυπέλλου Ελλάδας, αφού απέκλεισε στα πέναλτυ με 3-2 (κανονικός αγώνας 0-0) τον Ίκαρο Νέας Ιωνίας. Στο β' γύρο ηττήθηκε με 6-0 από τον Εθνικό στο Καραϊσκάκη.
Φυσική έδρα του Αστέρα αποτελεί το δημοτικό στάδιο της Αμαλιάδας που πήρε τη σημερινή του μορφή στα τέλη της δεκαετίας του 60’. Ο κόσμος έδειχνε πάντα την αγάπη του για την ομάδα και συχνά τους αγώνες παρακολουθούσε ένα κοινό 5 και πλέον χιλιάδων ατόμων.
Αρκετοί παίχτες που φόρεσαν την φανέλα του Αστέρα διακρίθηκαν στα γήπεδα της ‘Α Εθνικής. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο Παναγιώτης Κορδονούρης , Θοδωρής Ανδριόπουλος, Νίκος Γκρίλλας, Γιώργος Στασινόπουλος, Νίκος Καβουρίνος, Μιχάλης Κανελλακόπουλος και ο Τάσος Φερεκίδης.
Η ομάδα αγωνίζεται συνήθως στην ερασιτεχνική κατηγορία με λίγες εξαιρέσεις υποβιβασμού στο τοπικό πρωτάθλημα, που σύντομα όμως επανακάμπτει.
Την τροπαιοθήκη του συλλόγου κοσμούν 12 Κύπελλα Ηλείας και αρκετά πρωταθλήματα του Α΄ Τοπικού.

ΡΟΣΤΕΡ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΦΛΙΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
ΒΡΑΧΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΖΩΝΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΜΠΑΡΔΟΥΣΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ
ΜΠΟΥΡΟΥΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΤΑΘΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΕΣΟΙ
ΜΕΝΙΚΟΥ ΝΤΕΝΙΣ
ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΔΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΑΡΙΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΠΡΑΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
ΚΟΛΟΤΟΥΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΛΟΞΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΓΑΒΡΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
ΒΟΗΘΟΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ: ΚΑΡΑΝΤΟΥΣΗΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ






ΕΙΚΟΣΙΜΙΑ
Μετά από 5 χρόνια η ομάδα της Εικοσιμίας επιστρέφει στον «θρόνο» της στο ποδόσφαιρο της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, αφού την τελευταία φορά που τα κατάφερε ήταν το 2011. Στη συνέχεια συμμετείχε στην τότε Δ’ Εθνική χωρίς να μπορέσει να διακριθεί ιδιαίτερα εκεί.
Ο Α.Ο. Εικοσιμίας ιδρύθηκε το 1993, διαθέτει μια πολύ ποιοτική και σοβαρή ποδοσφαιρική ακαδημία στην οποία γίνεται πολύ καλή δουλειά και τα τελευταία χρόνια μάλιστα συνεργάζεται με την σχολή της Άρσεναλ.
Η ομάδα της Εικοσιμίας είναι μια νεανική αλλά και πολύ έμπειρη ομάδα. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, προέρχονται από τα «σπλάχνα» της και αγωνίζονται πολλά χρόνια μαζί, αποκτώντας μια φοβερή ομοιογένεια.
Είναι μια ομάδα τεχνική, παίζει ποιοτικό ποδόσφαιρο και περισσότερο δείχνει οικογένεια που όλοι παίζουν για το σύνολο.
Όλοι πιστεύουν, αν και γνωρίζουν ότι δεν είναι φαβορί, ότι μπορούν την υπέρβαση και αν δεν προσεχθεί αυτή η ομάδα σίγουρα θα κάνει ζημιές, ιδιαίτερα στην πολύ δύσκολη από όλες τις απόψεις έδρα της!
Έχει αρκετούς φίλους στο νησί, αφού όπως είπαμε παίζει πολύ ποιοτικό, ίσως και το καλύτερο ποδόσφαιρο και προπάντων χωρίς να σκέφτεται αποτέλεσμα ή αντίπαλο, αφού περισσότερο το διασκεδάζουν και το χαίρονται!
Έδρα της είναι το Δημοτικό γήπεδο Κεραμειών που διαθέτει συνθετικό χλοοτάπητα, ο οποίος δεν είναι και στην καλύτερη του κατάσταση, όπως άλλωστε σχεδόν όλα τα γήπεδα της κεφαλονιάς.
Προπονητής στην ομάδα είναι εδώ και 10-11 χρόνια ο καθηγητής Φ.Α. και εξαίρετος προπονητής ποδοσφαίρου Δημήτρης Ζησιμάτος.
Φέτος η ομάδα από την περιοχή της Λειβαθούς κατέκτησε το πρωτάθλημα τερματίζοντας στην πρώτη θέση τόσο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, όσο και στα playoffs (στην Κεφαλονιά για την ανάδειξη του πρωταθλητή διεξάγονται playoffs).
Ήταν φιναλίστ στο τοπικό κύπελλο χάνοντας στα πέναλτι από την Α.Ε.Κ. 3-2 (κ.α. και παράταση 0-0).
Ας δούμε τι κατάφερε φέτος η «κυανέρυθρη» ομάδα της Λειβαθούς:
Κανονική περίοδος σε 18 αγώνες
Όπως προαναφέραμε τερμάτισε 1η με 44 βαθμούς έναν περισσότερο από τον Παλληξουριακό.
Είχε 14 νίκες, 2 ήττες και δυο ισοπαλίες. Πέτυχε 40 τέρματα ενώ δέχθηκε 12.
Πρώτος σκόρερ της Εικοσιμίας ο Πολλάτος Αλ. (μεταγραφή του Γενάρη από τον Παλληξουριακό) με 9 τέρματα. Ακολούθησαν ο Αντ. Κορσιάνος με 6 και οι Μπούσι-Ντουκάι με 5.
Playoffs σε 6 αγώνες
Τερμάτισε πρώτη με 16 βαθμούς έναντι 14 του Παλληξουριακού, 13 της Α.Ε.Κ. και 0 του Παγκεφαλληνιακού.
Είχε 4 νίκες, ενώ είχε και 2 ήττες. Πέτυχε 6 τέρματα και δέχθηκε 2.
Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Ντ. Ντουκάι πετυχαίνοντας 2 τέρματα.
Πρώτος σε χρόνο συμμετοχής τόσο στην κανονική διάρκεια όσο και στα playoffs ο Νίκος Ψάλτης κεντρικός αμυντικός.
Ξεχωρίζουν περισσότερο οι: Σπ. Κουστουμπάρδης (τερματοφύλακας), Αρντιτ Μπούσι (κεντρικός μέσος), Ντετάρ Ντουκάι (πλάγιος μέσος), Αντ. Κορσιάνος (επίσης πλάγιος μέσος), Χρήστος Μινέτος (κεντρικός αμυντικός) είναι τραυματίας και δεν θα συμμετάσχει στα μπαράζ), Διονύσης Γερασιμάτος), Νίκος Ψάλτης (κεντρικός αμυντικός) και ο έμπειρος αρχηγός της ομάδας Σπύρος Αποστολάτος.





ΑΟ ΤΣΙΛΙΒΗ
Ο πρωταθλητής  της ΕΠΣ Ζακύνθου  (μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ) που θα εκπροσωπήσει το νησί στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, είναι ο Αθλητικός Όμιλος Τσιλιβή, με έδρα το Δημοτικό γήπεδο Πλάνου.
Η ομάδα κατέκτησε την 2η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έχοντας 60 βαθμούς (20Ν-0Ι-2Η, 105 – 13 γκολ), με τον ΑΟΠ Ζακυνθιακό να κατακτά την 1η θέση με 61 βαθμούς.
Στο θεσμό του κυπέλλου έφτασε έως τα ημιτελικά όπου ηττήθηκε από τον Κυπελλούχο Ζακύνθου Α.Ο. Κατασταρίου με 1-0.

ΙΣΤΟΡΙΑ
Η ομάδα ιδρύθηκε τις αρχές της δεκαετίας του 1970, ανεπίσημα όμως, και έδινε απλώς φιλικά με άλλες ομάδες του νησιού. Το 1987 ιδρύθηκε και επισήμως για να ενταχθεί στο δυναμικό της Ε.Π.Σ. Ζακύνθου.
Πρώτη μεγάλη επιτυχία του συλλόγου ήταν το πρωτάθλημα στη Β' Κατηγορία το 1996 και παραλλήλως η άνοδος στην μεγάλη τοπική κατηγορία. Το 2003 η ομάδα κέρδισε την πρώτη της άνοδο στη Δ' Εθνική από όπου υποβιβάστηκε για να επανέλθει εκεί το 2005 και να ξαναϋποβιβαστεί.
Την περίοδο 2007-08 η ομάδα άγγιξε την παραμονή της στη Δ' Εθνική όμως για μόλις ένα βαθμό υποβιβάστηκε. Το 2009 κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Ε.Π.Σ. Ζακύνθου για να επιστρέψει στο Ερασιτεχνικό τη σαιζόν 2009-10. Πάλι άγγιξε την παραμονή αλλά σε μπαράζ παραμονής στα Φιλιατρά με τον Α.Ο. Κροκεών, αλλά ηττήθηκε στα πέναλτι με 4-2 (0-0 κ.δ.) και υποβιβάστηκε πάλι. Το Τσιλιβή ωστόσο έγινε η μοναδική ομάδα στο νησί πλην της Ζακύνθου που άγγιξε σε τόσο μεγάλο βαθμό την παραμονή του στη Δ' Εθνική κατηγορία. Την αγωνιστική περίοδο 2011-12 επανήλθε στη Δ Εθνική, άλλα δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην κατηγορία.

ΡΟΣΤΕΡ
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
ΚΛΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΦΕΡΡΑΤΙ ΕΝΝΕΑΣ

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
ΚΛΑΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΩΖΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΜΑΥΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΩΣΤΑΚΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΙΣΑΡΗΣ ΑΡΗΣ
ΚΟΚΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΣ ΠΑΝ/ΤΗΣ

ΜΕΣΟΙ
ΤΣΑΝΗΣ ΛΕΑΝΔΡΟΣ
ΤΣΙΡΙΓΩΤΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΑΚΗΣ
ΜΠΑΣΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΣΤΑΜΙΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΜΕΜΟΣ
ΓΙΟΒΑΝΗ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΚΑΚΟΛΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΛΗΤΤΑ ΛΑΤΙΦ
ΧΕΛΙΛΙ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
ΚΑΡΑΜΑΛΙΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΚΑΡΔΑΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΜΠΙΡΜΠΙΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Μουζάκης Διονύσιος
ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ: Ενγκεμά Πατρίκ








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου