Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΓΚΙΟΣΤΡΑ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Αύριο (17/06) ξεκινάει το μεγάλο γεγονός! - Το πρόγραμμα

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι ετοιμασίες για το δρώμενο της Γκιόστρας στη Ζάκυνθο. Όλα είναι έτοιμα να υποδεχτούμε ένα δρώμενο που γίνεται  αποκλειστικά και μόνο στο νησί,  με κυρίαρχο στόχο την ανάπτυξή του. 

Στις φετινές εκδηλώσεις που ξεκινούν αυτή την Παρασκευή 17 Ιουνίου και ολοκληρώνονται την Κυριακή 19 Ιουνίου, για ακόμη μια φορά θα συμμετέχουν όλα  τα Ιόνια Νησιά  καθώς και ομάδες του εξωτερικού από Ιταλία και Σαν Μαρίνο.
Με συνέπεια, σοβαρότητα και ποιότητα και φέτος τα μέλη της Γκιόστρας εγγυώνται για μία αξέχαστη  εκδήλωση, συμβάλλοντας στην πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού , συντηρώντας την ιστορική μνήμη και ταυτόχρονα δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και τουριστική προβολή του νησιού.
Το δρώμενο θα πραγματοποιηθεί στην Αλ. Ρώμα, 21η Μαΐου, Πλ. Αγίου Μάρκου και θα καταλήξει στην πλατεία Σολωμού, όπου θα γίνει την Κυριακή το απόγευμα ο αγώνας.
Δημοτική αρχή και Πολιτιστικός Σύλλογος «ΓΚΙΟΣΤΡΑ της Ζακύνθου», έχουν μεριμνήσει για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με την πλατεία (θα τοποθετηθεί συνθετικός τάπητας και όχι άμμος, τα άλογα θα φορούν πέταλα από καουτσούκ και όχι σιδερένια κ.α.).

Το πρόγραμμα της Γκιόστρας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/6/ 2016-  ΕΝΑΡΞΗ ΓΚΙΟΣΤΡΑΣ
Ωρα19:30- Από το πλακόστρωτο της Αλ.Ρώμα (Ανάληψη)  θα γίνει  τελάλημα  με την ακολουθία των  ομάδων για την έναρξη της Γκιόστρας
 Δημαρχείο Ζακύνθου 
 Ώρα: 20:00 Έπαρση σημαιών 
Ώρα: 20:30 Προκήρυξη της Γκιόστρας Ζακύνθου 2016
Παρουσίαση αντιπροσωπειών
Θ’ ακολουθήσει Ζακυνθινή μουσικοχορευτική  βραδιά   από τους συλλόγους τους νησιού μας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/6/ 2016-ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΚΙΟΣΤΡΑ
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακύνθου
 Ώρα: 11:30 το πρωί
Επίσημη υποδοχή των αντιπροσωπειών από Ιταλία, Σαν Μαρίνο και Ιόνια Νησιά από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου
 Χαιρετισμοί- Ανταλλαγές δώρων

Πλάτωμα Αγίων Σαράντα-πλακόστρωτο Αλ.Ρώμα
Ώρα: 19:30 Παρέλαση παιδικών  ομάδων των  σχολείων και συλλόγων του νησιού μας, με στολές εποχής καθώς και συλλόγων των φιλοξενούμενων ομάδων.
 Ώρα: 20:15 Διεξαγωγή παιδικής Γκιόστρας
Ακολουθούν  Επτανησιακοί χοροί  και χοροί εποχής από τις ομάδες του Ιονίου και το Σαν Μαρίνο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/6/ 2016
 Πλάτωμα Αγίων Σαράντα-πλακόστρωτο Αλ.Ρώμα
Ώρα: 19:00  Η  Μεγάλη Παρέλαση όλων των ομάδων της Γκιόστρας (σαλπιστές, τυμπανιστές, σημαιοφόροι, ιππότες, δεσποσύνες κ.α.) θα διασχίσουν τους δρόμους της πόλης με τελικό προορισμό   την διεξαγωγή του αγωνίσματος.
Απονομή βραβείου στο νικητή!!!!
Λήξη Γκιόστρας 2016!!!!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου