Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Πρόεδρος Επιτροπής Εφέσεων: «Ας περιμένει η Β’ Εθνική»!!!

Είδηση σε μια συνεδρίαση… αναβολών έβγαλε την Τετάρτη (1/6) η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο δεν προχώρησε σε καμία εκδίκαση κάνοντας δεκτά όλα τα αιτήματα αναβολών, ωστόσο ο πρόεδρος της Εφέσεων Δημήτρης Σκουτέρης έγινε ο… ρυθμιστής όλης της Β’ Εθνικής!

Και αυτό διότι ο εν λόγω τακτικός δικαστής αγνόησε τις παραινέσεις της διοργανώτριας της δεύτερης κατηγορίας αλλά και της Ομοσπονδίας για επίσπευση αποφάσεων, ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμοδικίες.
«Εδώ υπάρχουν άλλες σοβαρές υποθέσεις, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε, η μπάλα να περιμένει. Θα συμβιβαστούν με τους δικούς μας χρόνους… Από τη στιγμή που μας ζήτησαν να έρθουμε εμείς, κάτι δεν γινόταν σωστά πριν… Η Φούτμπολ Λιγκ ας περιμένει, δεν χάλασε ο κόσμος. Εμείς πρέπει να έχουμε το χρόνο να διαβάζουμε τις υποθέσεις, δεν μπορούμε να βγάζουμε αποφάσεις έτσι…», είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων, που δέχθηκε μάλλον με ανακούφιση τα αιτήματα αναβολών. Και πρακτικά από τη στιγμή που υπάρχουν ανοιχτές υποθέσεις, επικύρωση της βαθμολογίας στη Β’ Εθνική δεν μπορεί να υπάρξει ούτε καν για τις θέσεις 1 έως 4 μέχρι νεωτέρας.
Και για του λόγου το αληθές, οι υποθέσεις της Παναχαϊκής για την αφαίρεση των 12 βαθμών πήγε για τις 15 Ιουνίου και του Απόλλωνα Σμύρνης για τις 8 Ιουνίου.
Μάλιστα, στην περίπτωση της έφεσης της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» κατά της πρωτόδικης απόφασης για την απώλεια έξι συνολικά βαθμών από την απίστευτη γκάφα με την αντικανονική συμμετοχή έξι αλλοδαπών ποδοσφαιριστών ταυτόχρονα στο ματς με τον Πανελευσινιακό κατά παράβαση των κανονισμών, υπήρξε και δικηγορική κόντρα! Ο Μηνάς Λυσάνδρου από πλευράς «κυανόλευκων» τα… έβαλε αρχικά με τον νομικό της ΑΕΛ (που κίνησε το θέμα της τιμωρίας έχοντας έννομο συμφέρον) Κωνσταντίνο Συνοδινό!
Και αυτό γιατί, αν και αρχικά υπήρχε συμφωνία για την παρουσία των νόμιμων εκπροσώπων (δηλαδή, και του Αλέξη Κούγια από την πλευρά της ΑΕΛ), εν συνεχεία οι «βυσσινί» πήραν άδεια από το δικηγορικό σύλλογο για να υπάρχει εκπροσώπηση μόνο από νομικό. Αντίθετα, οι του Απόλλωνα δεν είχαν ειδοποιηθεί για την αλλαγή προκειμένου να πράξουν αναλόγως και υπήρξε ένταση! Ο Συνοδινός, ωστόσο, προς τιμήν του ζήτησε αναβολή για συναδελφικούς λόγους και παρά τη λογομαχία που προηγήθηκε.
Πάντως, στα γραφεία της ΕΠΟ υπήρχε κόσμος και κοσμάκης για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Εκεί ήταν ο… μισός Πανελευσινιακός (Σπύρος και Χρήστος Δημόπουλος μαζί με τον Χρήστο Παλαιολόγο), αλλά και ο αντιπρόεδρος - γενικός αρχηγός του Απόλλωνα Σμύρνης Αντώνης Λεβεντογιάννης, ενώ απουσίαζε η πλευρά της Κέρκυρας, που επίσης έκανε ένσταση.
Για προσπάθεια σπίλωσης της ομάδας της Ελευσίνας από μια «προσβλητική», όπως τη χαρακτήρισε, ανακοίνωση της ΑΕΛ μετά την πρωτόδικη απόφαση μίλησε από την πλευρά του ο δικηγόρος Γιώργος Παναγόπουλος εκ μέρους των «σταχυοφόρων», αλλά η διαδικασία δεν προχώρησε ελέω της αναβολής, με όλους τους εμπλεκομένους να παίρνουν προθεσμία κατάθεσης υπομνημάτων μέχρι τις 8 Ιουνίου.
Τέλος, δεν εκδικάστηκαν ούτε οι υποθέσεις της Αναγέννησης Καρδίτσας και της Καλλιθέας, που μεταφέρθηκαν για τις 15 Ιουνίου.

a-sports.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου