Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

FOOTBALL LEAGUE: Διαβάστε τον διάλογο στο... σήριαλ Ζάκυνθος-Ελευσίνα

Τίποτε άλλο δεν ευχόταν; Η Πρωτοδίκης, Μαρίνα Μπόζνου όταν κάθισε στην έδρα για να εκδικάσει την υπόθεση που αφορά στη μετοχική σύνθεση του Πανελευσινιακού ευχήθηκε:
«καλή αρχή», όμως η συνέχεια ήταν... επεισοδιακή. Για περίπου 1,5 ώρα κυριάρχησαν οι φωνές και η ένταση από πλευράς «σταχυοφόρων», με τους Θανάση και Χρήστο Δημόπουλο να βγαίνουν εκτός εαυτού και να επιτίθενται φραστικά στους νομικούς της Ζακύνθου, Λάμπρο Μπίρδα, Βαγγέλη Χατζηιωάννου και τον μάρτυρα αυτής, Νίκο Γιαννούλη. Υπενθυμίζεται ότι η κλήση για την Ελευσίνα έγινε μετά την πειθαρχική δίωξη που άσκησε ο ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας.
Το FL News ήταν το μόνο ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης που έδωσε το «παρών» στη διαδικασία και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...
Η είδηση που προέκυψε, βέβαια, την Τετάρτη (13/10) στον αθλητικό δικαστή ήταν ότι η Ζάκυνθος κατέθεσε έφεση κατά της επικύρωσης, ενώ παράλληλα έκανε και πρόσθετη παρέμβαση στην υπόθεση. Η πλευρά του Πανελευσινιακού ισχυρίστηκε ότι έπρεπε να της έχει κοινοποιηθεί η συγκεκριμένη κίνηση, αλλά η Μπόζνου άκουσε και τις δύο πλευρές. Όπως χαρακτηριστικά είπε η πρόεδρος: «θα κρίνουμε με την απόφασή μας αν κάνουμε δεκτή ή όχι την παρέμβαση της Ζακύνθου».
Επί 1,5 ώρα η μεν Ελευσίνα προσπαθούσε να αποδείξει ότι ο Θανάσης Δημόπουλος το διάστημα 1-3 Ιανουαρίου δεν ήταν προπονητής, ενώ η δε Ζάκυνθος εμφάνισε δημοσιεύματα και δηλώσεις του στις οποίες ο ίδιος φερόταν να λέει ότι ήταν τεχνικός της ομάδας της δυτικής Αττικής. Η ένταση ήταν μεγάλη και, μάλιστα, οι Θανάσης και Χρήστος Δημόπουλος αρκετές φορές διέκοψαν τη διαδικασία... Στις δύο ΠΑΕ δόθηκε προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων έως την Τρίτη (18/10, 12:00).
Την ΠΑΕ Πανελευσινιακός εκπροσώπησαν οι δικηγόροι Ανδρέας Γαβαλάς, Αργύρης Λίβας και είχαν ως μάρτυρα τον προπονητή, Χρήστο Παντιώρα. Οι νομικοί της Ζακύνθου ήταν οι Χατζηιωάννου, Μπίρδας και μάρτυρας ο Γιαννούλης.
Αρχικά η Μπόζνου ρώτησε τις δύο ομάδες: «Έχετε μάρτυρες; Θέλετε να συμπληρώσετε κάτι στα δικόγραφά σας;», με τον Χατζηιωάννου να απαντά ότι: «Σχετικά με τους μάρτυρες, επειδή είναι καθαρά νομικό το περιεχόμενο, γι' αυτό δεν έχουμε μάρτυρα. Αν κρίνετε εσείς, προτείνουμε τον κύριο Γιαννούλη». Η πρώτη αντίδραση ήρθε από την πλευρά του Αργύρη Λίβα...
Λίβας: «Την παρέμβασή σας την έχετε κοινοποιήσει;».
Χατζηιωάννου: «Ο δικονομικός κανονισμός της ΕΠΟ λέει ότι είναι εγγράφως και εντός 24 ωρών. Έχει κατατεθεί εγγράφως και όχι προ 24, αλλά προ 42 ωρών. Πουθενά δεν λέει ότι πρέπει να σας το κοινοποιήσουμε».
Λίβας: «Εμείς δεν είχαμε λάβει γνώση...».
Μπόζνου: «Για το παραδεκτό το δικό μας είναι να παρασταθεί. Αν δεν παρασταθεί είναι απαράδεκτη».
Πρώτος μάρτυρας που κατέθεσε ήταν ο Χρήστος Παντιώρας από πλευράς Πανελευσινιακού...
«Είμαι ένας εκ των δύο διπλωματούχων προπονητών του Πανελευσινιακού και είμαι και στο συνδικαλιστικό όργανο των προπονητών. Εγώ και ο κύριος Νικ Κάτσικας που δεν είναι εδώ, γιατί είναι κάτοικος Λονδίνου. Ο Θανάσης Δημόπουλος δεν είναι και δεν μπορεί να είναι προπονητής σε ομάδα Football League, ούτε Super League, γιατί το πτυχίο που έχει είναι UEFA B' το οποίο είναι ερασιτεχνικό.
Από την έναρξη του πρωταθλήματος πρώτος προπονητής ήταν ο Γιώργος Στράντζαλης, κάτοχος UEFA Pro και βοηθός ο Δημήτρης Καλιακούδης, κάτοχος UEFA A'. Μετά την παραίτηση του κυρίου Στράντζαλη προσελήφθη ο Νικ Κάτσικας με UEFA Pro Αγγλίας και μετά την παραίτηση του κυρίου Καλιακούδη συνεργάτης προπονητής ανέλαβα εγώ, νομίζω από τέλη Φεβρουαρίου».
Μπόζνου: «Εμάς μας ενδιαφέρει ο Ιανουάριος, αρχές Ιανουαρίου. Δεν μας ενδιαφέρει, ούτε πριν, ούτε μετά...».
Παντιώρας: «Στον σύνδεσμό μας στον οποίο ήμουν γραμματέας μας είχαν έρθει κάποιες καταγγελίες τον Νοέμβριο, είχαμε επικοινωνήσει με την ΠΑΕ Πανελευσινιακός και μας είχαν απαντήσει με έγγραφο, γι' αυτό γνωρίζω και τα στοιχεία».
Μπόζνου: «Θα μπορούσατε να γνωρίζετε εάν ουσιαστικά είναι κάποιος προπονητής αρχές Ιανουαρίου στην ομάδα;».
Παντιώρας: «Ήταν ο κύριος Κάτσικας».
Μπόζνου: «Εκτός από τον κύριο Κάτσικα...».
Παντιώρας: «Ήταν ο κύριος Καλιακούδης μαζί του».
Μπόζνου: «Εκτός από τον κύριο Καλιακούδη θα μπορούσατε να γνωρίζετε εάν προσέφερε τέτοιες υπηρεσίες ανεπίσημα, όχι με τυπικά προσόντα κάποιος άλλος;».
Παντιώρας: «Απαγορεύεται, πώς να το κάνει; Υπάρχουν ποινές από την προκήρυξη πρωταθλήματος και από τον κανονισμό προπονητών».
Μπόζνου: «Επειδή απαγορεύεται είμαστε σήμερα εδώ. Το δικαστήριο εδώ λειτουργεί, γιατί κάποια πράγματα τα οποία απαγορεύονται στους δικούς σας κανονισμούς, δεν γίνονται όπως πρέπει και γίνονται αλλιώς. Σας ρωτάω, λοιπόν, τις τρεις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, έχετε προσωπική αντίληψη εάν κάποιος επί της ουσίας ασκεί τα καθήκοντά του ως προπονητής, προσφέρει τις υπηρεσίες του, πάει εκεί, προπονεί, αλλά δεν έχει τα τυπικά προσόντα ή το συμβόλαιο;».
Παντιώρας: «Δεν γίνεται αυτό, αφού ο κύριος Κάτσικας προπονούσε την ομάδα».
Μπόζνου: «Το ξέρετε εσείς αυτό;».
Παντιώρας: «Ναι, αφού ήμουν βοηθός του».
Μπόζνου: «Μετά ήσασταν εσείς. Εγώ σας ρωτάω αν έχετε προσωπική αντίληψη. Δεν καταλαβαίνετε την ερώτησή μου; Πείτε μου, δεν ξέρω, γιατί ήμουν στον ΟΦΗ, στην ΑΕΚ, στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό...». Ο Παντιώρας τη διέκοψε και η πρόεδρος του είπε: «Εξακολουθείτε ενώ μιλάω να μιλάτε. Και αυτό δεν είναι θέμα ήχου και έντασης φωνής, είναι θέμα ευγένειας. Σας ρωτάω, μόνο αν έχετε προσωπική αντίληψη για το τι γινόταν στη συγκεκριμένη ομάδα τις τρεις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου».
Παντιώρας: «Όχι, γιατί δεν ήμουν στην ομάδα τότε».
Μπόζνου: «Έτσι, θα απαντάτε σε ό,τι σας ρωτάω. Από τέλη Φεβρουαρίου που πήγατε στην ομάδα ο κύριος Θανάσης Δημόπουλος τι ήταν στην ομάδα;».
Παντιώρας: «Μόνο συμβουλευτικό ρόλο. Υπήρξε παλιός διεθνής ποδοσφαιριστής, έχει κάνει με εξαίρετους συναδέλφους διεθνείς, μεγάλους προπονητές και κάποια πράγματα που παρατηρούσε από την εξέδρα στη διάρκεια που παίζαμε κάποιους αγώνες μας έλεγε τη γνώμη του. Δεν μας την επέβαλε, συναδελφικά, χωρίς να επέμβει. Την λειτουργία της ομάδας είχαμε ο κύριος Κάτσικας, εγώ και ο γυμναστής».
Μπόζνου: «Εδώ υπάρχουν δημοσιεύματα, όπου ο κύριος Δημόπουλος σε ιστοσελίδες αναφέρει: «Εγώ είμαι ο προπονητής της ομάδας». Έχετε γνώση αυτών των δημοσιευμάτων;».
Παντιώρας: «Δεν τα έχω διαβάσει, δεν τα γνωρίζω».
Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Χρήστος Δημόπουλος και είπε: «Στο Facebook είναι αυτά, δεν τα έχει γράψει ο ίδιος».
Μπόζνου: «Θα σας το διαβάσω λοιπόν: «Με δηλώσεις του στην προσωπική του σελίδα που διατηρεί στο Facebook, ομολογεί ότι είναι προπονητής στην ΠΑΕ Πανελευσινιακός, δηλώνοντας επί λέξει... (παρεμβαίνει ο Θανάσης Δημόπουλος και λέει: «28 Αυγούστου είναι αυτό».) «Μαζί με τα αδέρφια μου αναλάβαμε την ιστορική ομάδα του Πανελευσινιακού, η οποία αγωνίζεται στη Football League. Ο Σπύρος ανέλαβε πρόεδρος...», λέει ακόμα ότι: «Εγώ είμαι προπονητής». Σας ρωτάω, ανεξάρτητα του πότε είναι αυτή η δήλωση, εσείς λέτε ότι δεν έχει τα προσόντα να είναι προπονητής στη Football League. Αυτός, όμως το δηλώνει. Έχετε γνώση;
Παντιώρας: «Όχι, δεν έχω γνώση, γιατί όπως αναφέρει αυτό είναι τον Αύγουστο».
Μπόζνου: «Γιατί, είχε τον Αύγουστο τα προσόντα να είναι προπονητής στη Football League και δεν τα είχε τον Ιανουάριο;».
Παντιώρας: «Και άλλοι συνάδελφοι λένε στα σάιτ ότι είναι προπονητές, αλλά δεν είναι».
Μπόζνου: «Σας ρώτησα εγώ αυτό; Τον Αύγουστο είχε τις προϋποθέσεις να είναι προπονητής;».
Παντιώρας: «Όχι, μα τον Αύγουστο αν δεν κάνω λάθος την ομάδα της είχε ο κύριος Γιαλιάς».
Μπόζνου: «Να απαντάτε σε αυτό που σας ρωτάω. Έρχεται, λοιπόν, και καταθέτει στην προσωπική του σελίδα και σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (Arena Fm), αυτά τα στοιχεία σας τα διαβάζω και από την απόφαση της ΕΕΑ...».
Χρήστος Δημόπουλος: «Στο Facebook θα μείνουν κυρία πρόεδρε αυτοί;».
Μπόζνου: «Περάστε έξω! Θα μπορούσε να έχει τα προσόντα; Το δηλώνει, όμως...».
Παντιώρας: «Ο καθένας κυρία πρόεδρε μπορεί να δηλώσει στην Ελλάδα ό,τι θέλει. Το θέμα είναι αν μπορεί να εξασκήσει αυτό που δηλώνει».
Μπόζνου: «Και δικηγόρος μπορεί να μην είναι κάποιος, αλλά να προσφέρει νομικές υπηρεσίες άτυπα. Σας ρώτησα αν έχετε προσωπική αντίληψη, αν θα μπορούσε να προσφέρει αυτές τις υπηρεσίες, ενδεχομένως να αμείβεται και για αυτές, να είναι γυμναστής δηλωμένος, αλλά στην πραγματικότητα να παρέχει υπηρεσίες προπονητικές. Και δεν μπορεί να είναι δηλωμένος προπονητής, γιατί δεν έχει τα τυπικά προσόντα. Θα μπορούσε να συμβεί αυτό;».
Παντιώρας: «Οι διαιτητές ελέγχουν τα πάντα στον αγώνα...».
Μπόζνου: «Η προπόνηση δεν γίνεται την ώρα του αγώνα. Η προπόνηση γίνεται εκτός του αγώνα και δεν το ελέγχει ο διαιτητής».
Παντιώρας: «Και εμείς τι θα κάνουμε στην προπόνηση, διπλωματούχοι; Έχουμε χαλάσει χιλιάδες ευρώ για να πάρουμε το δίπλωμα».
Μπόζνου: «Μπορεί να θέλει η ομάδα τρεις προπονητές».
Παντιώρας: «Και ποιος θα κάνει κουμάντο; Εγώ θα έχω UEFA Pro και ο κύριος Δημόπουλος UEFA B' και θα δέχομαι εγώ να μου κάνει τον προπονητή;».
Μπόζνου: «Μήπως μια ομάδα να θέλει τις συμβουλές του και να πληρώνει για αυτές χωρίς να έχει τυπικά προσόντα;».
Παντιώρας: «Τις συμβουλές τις έδινε, γιατί τα αδέρφια του είναι στην ομάδα διοίκηση. Και ο κύριος Χρήστος έχει υπάρξει 20 χρόνια διεθνής ποδοσφαιριστής και μας δίνει συμβουλές. Τον έχουμε ακούσει, ορισμένα τα έχουμε ασπαστεί και ορισμένα όχι. Αυτό είναι γενικά μία συμβουλή».
Μπόζνου: «Μάλιστα, εγώ δεν έχω να σας ρωτήσω κάτι άλλο», και έδωσε τον λόγο στον νομικό του Πανελευσινιακού, Ανδρέα Γαβαλά...
Γαβαλάς: «Ο κύριος Δημόπουλος ήταν ποτέ προπονητής της ομάδας και ειδικά γι' αυτές τις τρεις ημέρες, 1-3 Ιανουαρίου; Το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς γίνονταν προπονήσεις;».
Παντιώρας: «Όλες οι ομάδες και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά έδιναν τριήμερα ρεπό για να πάνε οι ποδοσφαιριστές στις ιδιαίτερες πατρίδες τους».
Θανάσης Δημόπουλος: «Δεν έχει παιχνίδια τότε ρε παιδιά».
Γαβαλάς: «Ήταν ποτέ ο κύριος Δημόπουλος προπονητής;»
Παντιώρας: «Ποτέ. Ήταν ο κύριος Κάτσικας και εγώ».
Γαβαλάς: «Το να εκφράσει άποψη ποδοσφαιρική τον καθιστά αφανή προπονητή της ομάδας;. Δηλαδή αν κάποιος στην παρέα του εκφράσει μια ιατρική άποψη, αυτό τον καθιστά γιατρό;».
Παντιώρας: «Όχι. Ορισμένοι λένε διάφορα, άλλοι τα ασπάζονται και άλλοι όχι».
Γαβαλάς: «Έκανε ο κύριος Δημόπουλος δηλώσεις τον Αύγουστο του 2015, σε μία περίοδο που δεν ερευνάται. Ο κύριος Δημόπουλος μπορούσε να μπερδέψει την έννοια του προπονητή με την έννοια του γυμναστή;».
Παντιώρας: «Όταν λέμε προπονητής, είναι μία σύνθετη έννοια στην Ελλάδα. Υπάρχει ο πρώτος προπονητής, ο συνεργάτης του, ο γυμναστής, ο φυσικοθεραπευτής, ο προπονητής αποκατάστασης των τραυματιών... Είναι πολλοί προπονητές».
Μπόζνου: «Είναι δυνατόν ένας διεθνής παίκτης να μην έχει αντίληψη του τι σημαίνει γυμναστής ή προπονητής;».
Παντιώρας: «Στο λεξιλόγιό μας όλοι αυτοί θεωρούνται προπονητές».
Μπόζνου: «Δηλαδή, ένας παίκτης θα πει προπονητή τον φυσικοθεραπευτή του και τον γυμναστή του;».
Παντιώρας: «Όλο το τιμ είναι προπονητές».
Γαβαλάς: «Εγώ σας λέω ότι τον Αύγουστο είπε ότι θα είναι προπονητής. Έκανε μία εκ παραδρομής δήλωση. Ήταν ποτέ προπονητής; Για να τελειώνει πια αυτή η ιστορία με τις δηλώσεις».
Παντιώρας: «Ποτέ δεν ήταν».
Γαβαλάς: «Στην ομάδα έστω και μία στιγμή υπήρξε που να έχει επίσημα θέση προπονητή ή έστω ιδιότητα προπονητή συγκεκαλυμμένη;».
Παντιώρας: «Όχι, ποτέ».
Γαβαλάς: «Εσείς γνωρίζετε τον κύριο Δημόπουλο και τον σέβεστε και σαν έναν καταξιωμένο πρώην διεθνή. Παρόλο σεβασμό που του τρέφετε, όταν πάτε να κάνετε τη δουλειά για την οποία πληρώνεστε και για την οποία φέρετε ευθύνη για τα αποτελέσματα, γιατί αν δεν πάει καλά η ομάδα θα απολυθείτε εσείς, θα δεχόσασταν εσείς να σας υποκαταστήσει ο οποιοσδήποτε Θανάσης Δημόπουλος;».
Παντιώρας: «Όχι φυσικά. Εγώ κρίνομαι από τα αποτελέσματα της εργασίας μου».
Γαβαλάς: «Αν κάποια παιχνίδια δεν πήγαιναν καλά το ΔΣ θα αναζητούσε ευθύνη από κάποιον συγκεκαλυμμένο προπονητή ή από εσάς;».
Παντιώρας: «Φυσικά από μένα θα ζητούσε, εγώ είμαι επαγγελματίας».
Ένσταση από Λίβα
Τη διαδικασία διέκοψε ο Αργύρης Λίβας, ο οποίος αναφέρθηκε στην παρέμβαση της Ζακύνθου την οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, έπρεπε να την έχει κοινοποιήσει στην ΠΑΕ Πανελευσινιακός δύο ημέρες πριν. «Προφανώς σε αυτή έχουν γράψει κάποια θέματα τα οποία είναι νομικά. Εγώ είμαι ενώπιόν σας και δεν έχουμε γνώση. Γίνεται μια διαδικασία, εγώ είμαι με τη χατζάρα στο λαιμό για να αποβληθώ και έρχεται κάποιος από το παράθυρο χωρίς να μου το πείτε. Γιατί να το πείτε με την απόφασή σας και να μην το πείτε τώρα;».
Η πρόεδρος απάντησε ότι κανένα δικαστήριο από την έδρα δεν ανακοινώνει απόφαση και είπε: «Θα μπορούσατε εξ αρχής να έχετε κάνει αίτημα. Ας διακόψουμε για 10 λεπτά, να διαβάσετε την πρόσθετη παρέμβαση. Απόφαση από έδρας εγώ δεν εκδίδω ποτέ, δεν επιτρέπεται. Την εκδίδω με την απόφασή μου. Αν είναι παραδεκτή ή απαράδεκτη θα το κρίνουμε με την απόφασή μας και με αυτά που έχετε να πει στο υπόμνημά σας. Είτε δεν θα ληφθούν υπόψη όσα είπαν, είτε θα ληφθούν. Το αίτημα αυτό δεν το θέσατε στην αρχή».
Ο Λίβας ζήτησε διακοπή, ώστε η έδρα να αποφασίσει σχετικά με την παράσταση της Ζακύνθου. «Εγώ αν δω φως και μπω σε ένα δικαστήριο θα με ρωτήσουν τι θές εδώ. Για εμάς αυτό ισχύει», ισχυρίστηκε και υποστήριξε ότι η ομάδα του Ιονίου δεν έπρεπε να είναι παρούσα. Ο Λάμπρος Μπίρδας από την πλευρά του τόνισε ότι η παρέμβαση κοινοποιείται μόνο στην εφέσεων και έκανε λόγο για άμεσο έννομο συμφέρον. «Ούτε καν χρήση της παρεμβάσεώς μας έχετε υποχρέωση να βγάλετε αν θα την δεχτείτε ή την απορρίπτετε. Είναι δεσμευτική η έκθεση - απόφαση της ΕΕΑ», είπε.
«Η δύναμη του μυαλού είναι η πιο δυνατή δύναμη που υπάρχει», είπε στην έδρα ο Λίβας και συνέχισε: «Αν εγώ κάνω ερωτήσεις στον μάρτυρα και είναι υπέρ μου οι απαντήσεις που μου δίνει, όταν ρωτήσουν οι συνάδελφοι που με την αξία που έχουν θα θέλουν να αναδείξουν άλλα πράγματα, εσείς πρέπει με την απόφασή σας να γράψετε ότι ο Χατζηιωάννου που έχει αποβληθεί ρώτησε το τάδε ή, θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και οι άνθρωποι θα έχουν κάνει τη δουλειά τους;». Ακολούθως ο Χατζηιωάννου σημείωσε ότι μόνο με την απόφαση μπορεί να γίνει γνωστό αν καλώς ή κακώς έκανε παρέμβαση η Ζάκυνθος.
Μπόζνου: «Στην αρχή σας ρώτησα αν έχετε κάποιο αίτημα και μου απαντήσατε αρνητικά. Και αφήσατε να εξελιχθεί η διαδικασία».
Χ. Δημόπουλος: «35 δικαστήρια και ακόμα εδώ είμαστε. Τα έχουμε κερδίσει όλα, τι άλλο θέλουν;».
Ο Παντιώρας συνέχισε να δίνει κατάθεση και ρωτήθηκε από τον Γαβαλά αν θυμάται από τη συνδικαλιστική του δράση περιστατικό υποκρυπτόμενου προπονητή σε ομάδα. Ο Παντιώρας απάντησε αρνητικά. Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν γνωρίζει όταν μία ομάδα δεν πάει καλά, αν απολύεται ο γυμναστής επειδή έκανε τον προπονητή ή ο προπονητής. «Ο πρώτος προπονητής πάντα με τον συνεργάτη του», απάντησε.
Γαβαλάς: «Εάν σε κάποια ομάδα υπήρχε προπονητής υποκρυπτόμενος, θα γινόταν αμέσως γνωστό;».
Παντιώρας: «Και ο προπονητής που τον κάλυπτε και αυτός που ήθελε να τον κάνει θα είχαν πρόβλημα με τον σύνδεσμό προπονητών. Αν μάθουν ότι δάνεισες το πτυχίο σου δεν θα σε προσλάβει κανείς. Θα έσβηνες από το χάρτη».
Γαβαλάς: «Θα ρίσκαρε προπονητής τη δουλειά του για να αφήνει τον οποιονδήποτε Θανάση Δημόπουλο να κάνει τον προπονητή;».
Παντιώρας: «Ποτέ. Πώς θα πάρει τέτοιο ρίσκο; Θα αφήσω εγώ κάποιον άλλον; Τι είμαι; Ψώνιο;».
Γαβαλάς: «Είναι δυνατόν κάποιος με μια απλή δήλωση χάριν αστεϊσμού ότι είναι προπονητής να αποκτά δυνατότητα να είναι προπονητής;».
Παντιώρας: «Όχι βέβαια. Υπάρχουν άλλωστε πολλές καταγγελίες και εμείς με τον σύνδεσμο κάνουμε ελέγχους».
Γαβαλάς: «Πώς θα μπορούσε ένας προπονητής να είναι υποκρυπτόμενος και να μην τον παίρνει χαμπάρι κανείς;».
Παντιώρας: «Δεν γίνεται. Εγώ έχω σπουδάσει, έχω πάρει πτυχία. Δεν θα δεχόμουν να έρθει κάποιος ερασιτέχνης και να κάνει τη δουλειά μου». Απευθυνόμενος στον Γιαννούλη τον ρώτησε αν στο μεταξύ τους παιχνίδι τον είδε που ήταν στον πάγκο και στη συνέντευξη Τύπου, αλλά ο εκπρόσωπος της Ζακύνθου του είπε ότι θα τα πει όταν έρθει η σειρά του για κατάθεση...
Ακολούθησαν ερωτήσεις στον μάρτυρα από τον νομικό, Βαγγέλη Χατζηιωάννου...
Χατζηιωάννου: «Εν ενεργεία προπονητής ποιος θεωρείται;».
Παντιώρας: «Όποιος είναι κάτοχος ταυτότητας τριετίας 15-18, αλλά για να εξασκεί το επάγγελμα πρέπει να πάρει την πιστοποίηση».
Χατζηιωάννου: «Ο κύριος Θανάσης Δημόπουλος είναι εν ενεργεία προπονητής;».
Παντιώρας: «Μπορούμε να το ελέγξουμε από το σάιτ της ΕΠΟ».
Χατζηιωάννου: «Τελικά είναι ή όχι;», ρώτησε και του έδειξε λίστα με κατόχους UEFA B' όπου εμφανιζόταν ο Δημόπουλος.
Παντιώρας: «Αυτό δεν σημαίνει ότι έχει πιστοποίηση... Αυτή είναι η λίστα ποιοι έχουν φοιτήσει στη σχολή της ΕΠΟ και μπορεί να είναι προπονητής μέχρι Α' τοπικό αν έχει ταυτότητα».
Χατζηιωάννου: «Δηλαδή μου λέτε ότι κάποιος που είναι γραμμένος στον δικηγορικό σύλλογο δεν είναι δικηγόρος; Πώς γίνεται στις 17/3/16 να έχει υποβληθεί από την ΠΑΕ Πανελευσινιακός στο Υπουργείο Ανάπτυξης ένα έγγραφο με τα μέλη του ΔΣ και να αναφέρεται: Αθανάσιος Δημόπουλος, προπονητής ποδοσφαίρου;».
Παντιώρας: «Ρωτήστε την ΠΑΕ, πού να ξέρω εγώ;».
Λίβας: «Όταν απαντάει ο μάρτυράς μας κάτι και δεν του αρέσει, κάνει την ίδια ερώτηση. 70 φορές την ίδια απάντηση».
Ο Θανάσης Δημόπουλος ζήτησε να τοποθετηθεί, η έδρα απάντησε αρνητικά και ο Χατζηιωάννου ρώτησε τον μάρτυρα: «Πώς εξηγείτε σε έγκριτο σάιτ στο ρόστερ να εμφανίζονται οι ποδοσφαιριστές και να αναφέρεται προπονητής ο Θανάσης Δημόπουλος; Σε άλλο σάιτ τον Αύγουστο του 2016 λέει ότι παραμένει στη θέση του ο προπονητής, Θανάσης Δημόπουλος...».
Παντιώρας: «Είναι λάθος των σάιτ και έχουν κάποιο σκοπό. Από πέρυσι είμαι προπονητής εγώ. Να πάρετε τα φύλλα αγώνων».
Μπόζνου: «Εμένα με ενδιαφέρει το διάστημα των τριών ημερών».
«Με τα σάιτ ασχολείσαι ή με την επαγγελματική κάρτα;», ρώτησε ο Θανάσης Δημόπουλος και του τονίστηκε ότι θα αποβληθεί από την αίθουσα...
Χατζηιωάννου: «Στο παρελθόν ήταν σε άλλες ομάδες επαγγελματικές ο Θανάσης Δημόπουλος;».
Παντιώρας: «Σε ερασιτεχνικές ναι, σε επαγγελματικές όχι».
Χατζηιωάννου: «Στην Αναγέννηση Γιαννιτσών, δηλαδή, δεν ήταν;».
Παντιώρας: «Ποτέ».
Χατζηιωάννου: «Στους αγώνες ποιος ήταν σηκωμένος και έδινε εντολές; Ήταν ποτέ ο Θανάσης Δημόπουλος; Στις συνεντεύξεις Τύπου ποιος πήγαινε;».
Παντιώρας: «Το διάστημα που είμαι στην ομάδα σε όλα τα ματς ήμουν εγώ και ο κύριος Κάτσικας. Ποτέ ο κύριος Δημόπουλος».
Χατζηιωάννου: «Γυμναστής στην ομάδα ποιος ήταν;»
Παντιώρας: «Ο κύριος Χαραλαμπίδης. Ο Θανάσης Δημόπουλος έκανε αποκατάσταση στους τραυματίες 4,5 φορές το μήνα, τίποτε άλλο».
Χατζηιωάννου: «Ο κύριος Δημόπουλος δηλωνόταν στο φύλλο αγώνα και με ποια ιδιότητα;».
Παντιώρας: «Από όσο γνωρίζω του έχει εκδόσει η ΕΠΟ επίσημη πιστοποίηση γυμναστή».
Χατζηιώαννου: «Είναι γυμναστής; Έχει βγάλει ΤΕΦΑΑ;»
Παντιώρας: «Δεν το γνωρίζω. Όλοι οι γυμναστές έχουν UEFA B'».
Χατζηιώαννου: «Συνηθίζεται ομάδες να δηλώνουν στα φύλλα αγώνα άλλα άτομα σα γυμναστές ή διερμηνείς που δεν έχουν UEFA Pro;».
Παντιώρας: «Όχι, απαγορεύεται».
Γαβαλάς: «Φτάνει πια. Έχουμε ένα τριήμερο και το έχετε κάνει ένα έτος». Οι τόνοι, μάλιστα ανέβηκαν, με τους Χρήστο, Θανάση και Σπύρο Δημόπουλο να φωνάζουν εκτός της αίθουσας.
Στη συνέχεια ο Λάμπρος Μπίρδας ρώτησε στο πρόσφατο φιλικό με τον Παναθηναϊκό ποιος έκανε δηλώσεις στη Nova και ο Παντιώρας απάντησε ότι δεν έγινε συνέντευξη Τύπου. «Απ' έξω από το γήπεδο μπορεί να έγιναν δηλώσεις», δήλωσε.
Μπίρδας: «Ένας προπονητής μπορεί να είναι μέτοχος σε ΠΑΕ;».
Παντιώρας: «Όλοι οι κάτοχοι πτυχίου UEFA Pro απαγορεύεται. UEFA B' επιτρέπεται. Εμείς έχουμε μέλη στο συμβούλιο των προπονητών που έχουν πρακτορείο ΠΡΟΠΟ».
Η ένταση μεγάλωσε όταν ήρθε η ώρα να καταθέσει ο Γιαννούλης, με τους Χρήστο και Θανάση Δημόπουλο να του επιτίθενται φραστικά, ενώ ο «Φονιάς» ανέφερε ότι ο Βαγγέλης Χατζηιωάννου έπρεπε να εξαιρεθεί, γιατί είναι εκπρόσωπος του Αγροτικού Αστέρα.
Γιαννούλης: «Ξέρω ότι ο κύριος Δημόπουλος ασκούσε καθήκοντα προπονητή».
Μπόζνου: «Ξέρετε κάτι συγκεκριμένο για αυτές τις τρεις ημέρες;».
Γιαννούλης: «Σύμφωνα με δηλώσεις που έχει κάνει σε εφημερίδες είναι προπονητής».
Χατζηιωάννου: «Γνωρίζετε ότι υπάρχει έγγραφο στο ΓΕΜΗ που λέει ότι ο Θανάσης Δημόπουλος είναι προπονητής ποδοσφαίρου;».
Λίβας: «Εσείς προσωπικά είχατε επίγνωση από 1 έως 3 Ιανουαρίου ότι ο Δημόπουλος ήταν προπονητής; 1 με 3 ο Δημόπουλος δηλώνει αστροναύτης. Εσείς ξέρετε ότι ο Δημόπουλος ήταν αστροναύτης;».
Γιαννούλης: «Ξέρω ότι είναι προπονητής, τέλος. Στον πάγκο όρθιος, σε πολλά παιχνίδια, απέναντι στη Ζάκυνθο...». «Είσαι ψεύτης», του φώναξε ξανά ο Θανάσης Δημόπουλος.
Λίβας: «1 με 3 σε ποιο παιχνίδι τον είδατε; Είχατε καμία προσωπική άποψη αν είναι προπονητής;».
Γιαννούλης: Αυτά που διάβασα στις εφημερίδες. Δεν τον είδα, αφού δεν είχε παιχνίδι. Κάθε Δευτέρα βλέπω εκπομπές με στιγμιότυπα, δηλώσεις προπονητή Δημόπουλου. Πήρα εφημερίδα...».
Όταν οι καταθέσεις τελείωσαν, ο Λίβας ανέφερε σχετικά με το υπόμνημα της παρέμβασης: «Η παρέμβαση αναφέρει ότι υπάρχει έννομο συμφέρον. Για μας δεν υπάρχει έννομο συμφέρον, γιατί έχει επικυρωθεί η βαθμολογία παρότι η αντίδικη έχει καταθέσει έφεση, αλλά με την όλη διαδικασία η έφεση είναι άνευ αντικειμένου. Αναφέρει μέσα ότι η έκθεση της ΕΕΑ είναι δεσμευτική κατά την κρίση της αντίδικης και προσκομίζουν απόφαση, την 67/2015 με κάποια παρόμοια, που για μας δεν είναι καθόλου ίδια, έκθεση της ΕΕΑ. Επειδή υπάρχει κι άλλη έκθεση, η οποία μας απαλλάσσει, θα την προσκομίσουμε».
Μπίρδας: «Μετά ή πριν;».
Λίβας: «Πριν».
Μπίρδας: «Υπάρχει έννομο συμφέρον. Αποβάλλεται η Ελευσίνα, μένει η Ζάκυνθος. Η δεσμευτικότητα των εκθέσεων - αποφάσεων της ΕΕΑ που αφορούν σε παραβάσεις του 2725 είναι δεσμευτικές...».
Μπόζνου: «Να τα αναφέρετε στο υπόμνημά σας».
Χατζηιωάννου: «Ισχυρίστηκε ο κύριος Λίβας ότι υπάρχει μία έκθεση της ΕΕΑ. Θα πρέπει να αποδειχτεί παραχρήμα. Έχουμε κάνει μία καταγγελία από τις 12 Ιουλίου... Το πρωτάθλημα ξεκινά στις 23 Οκτωβρίου».
Μπόζνου: «Από 1η Αυγούστου μέχρι 19 Σεπτεμβρίου δεν ήμουν δικαστής στην επιτροπή σας. Απευθυνθείτε στην ΕΠΟ. Η επιτροπή επιλαμβάνεται όταν έρχεται η πειθαρχική δίωξη. Ήρθε την προηγούμενη εβδομάδα και κοινοποιήθηκε η κλήση σας. Το έγγραφο είχε κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα από τις 15/07. Το δικαστήριο και ο εισαγγελέας ήθελαν το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής».
Λίβας: «Θέλουμε αντίγραφο της παρέμβασης».
Χατζηιωάννου: «Και εμείς θέλουμε αντίγραφο της απόφασης».
Λίβας: «Όχι, βέβαια, δεν θα σας τη δώσουμε».

Χατζηιωάννου: «Δεν υπάρχει, γι' αυτό...».

flnews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου