Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Φιλική ήττα (3-1) στην Αμαλιάδα από τον Αστέρα

ΦΩΤΟ: Εφημερίδα "ΠΡΩΤΗ"
Με τον Άγγελο Λόξα να σημειώνει δυο γκολ και τον Γιώργο Μπαρμπαρούση το τρίτο, ο Αστέρας επιβλήθηκε με 3-1 της Ζακύνθου, στο φιλικό που έγινε στο δημοτικό στάδιο Αμαλιάδας.
Ήταν ένα καλό τεστ ενόψει του ντέρμπι της Τετάρτης με τη Βάρδα, με τον Μιχάλη Βλάχο να χρησιμοποιεί δυο ενδεκάδες, βάζοντας και πολλά νέα παιδιά στο φινάλε, καθώς κάτι αντίστοιχο έγινε και από την άλλη πλευρά.
 Στο σημερινό παιχνίδι, ο Αστέρας έπαιζε απέναντι στην ομάδα του Ζακυνθιακού, η οποία μόνο στα χαρτιά πλέον αποκαλείται έτσι, καθώς έγινε συγχώνευση με τη Ζάκυνθο, τα χρώματα άλλαξαν, πλέον φορούν τα κυανοκίτρινα και στην ουσία, μιλάμε για την ομάδα της Ζακύνθου, η οποία αποτελεί συνέχεια της ομάδας που υποβιβάστηκε από τη Φούτμπολ Λιγκ και αγωνίζεται στο τοπικό της Ζακύνθου, όπου είναι και πρωτοπόρος. Μάλιστα κοντά στην ομάδα βρέθηκαν και παιδιά της Ακαδημίας του Στράτου Κουρούμαλου, ιδρυτή του Ζακυνθιακού. Η διοίκηση του Αστέρα μάλιστα, παρέθεσε και δείπνο σε ολόκληρη τη ζακυνθινή αποστολή, αμέσως μετά το παιχνίδι.

Δυο γκολ ο Λόξας
Ο Αστέρας, μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε γρήγορα 2-0, απέναντι σε μια ομάδα όπως της Ζακύνθου, η οποία διαθέτει και έμπειρους παίκτες, αλλά και μια ομάδα ανταγωνιστική. Ένα λάθος της άμυνας στο 6΄, το εκμεταλλεύθηκε ο Λόξας ο οποίος με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 17΄, ο ίδιος παίκτης, μυρίστηκε ξανά το γκολ μετά από ένα σουτ του Αντωνόπουλου και απόκρουση του Διαμαντή στο δοκάρι, ερχόμενος να πλασάρει και να στείλει εκ νέου τη μπάλα στα δίχτυα. Το 3-0, σημείωσε στο 53΄ο Μπαρμπαρούσης με κοντινό πλασέ, ενώ στο 69΄, η Ζάκυνθος κατάφερε να μειώσει σε 3-1 με τον Κίτο.

Για τον Αστέρα ξεκίνησαν οι: Τσάμης, Μπουζούρας, Αντωνόπουλος, Κασάπης, Νικολακόπουλος, Κλαδάκης, Σταθάτος, Μητρόπουλος, Μελετίδης, Λόξας και Παρασκευόπουλος. Έπαιξαν και οι Βλάχος, Ζωγάκης, Μπαρμπαρούσης, Παπουτσής, Αθανασούλης, Μπουτσικάκης, Γκαντιάγκα, Μαρκόπουλος, Γιαννόπουλος, Πυλαρινός και Σκάμπι.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Τρουπιώτης Π.): Διαμαντής Λ., Κίτος, Μαρίνος Σπ., Μπιάζης Β., Κωστακιώτης, Μαλισόβας, Πέττας Ρ., Σούρμπης Στ., Μαλλιάς, Σόρα, Μαρούδας Π.
Έπαιξαν και οι: Νταλίπι, Κυργιάζος, Ματαράγκας, Σπύρη, Ντάσης, Παναγιωτόπουλος, Τσουκαλάς, Μπακάμης, Πυλαρινός Ντ.

Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος - Εφημερίδα "ΠΡΩΤΗ"



ΜΙΚΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ
•Ο Βασίλης Δόντσος επέστρεψε ως αντίπαλος της Ζακύνθου, αφού αγωνίζεται στον Αστέρα. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής ήταν στο περσινό ροστερ του ΑΠΣ.

•Ο σκόρερ του τρίτου τέρματος του Αστέρα Γιώργος Μπαρμπαρούσης είχε αγωνιστεί τη σεζόν 2014-15 στο νησί μας με τη φανέλα του Ζακυνθιακού και είχε μάλιστα συμπαίκτες αρκετούς ποδοσφαιριστές της Ζακύνθου, όπως ο Σ. Σούρμπης, ο Ραφαήλ Πέττας και ο Λ. Διαμαντής.

•Με τις ακαδημίες του ήρθε ο Στράτος Κουρούμαλος στην Αμαλιάδα, αφού έδιναν παιχνίδι στη Γαστούνη που είναι πολύ κοντά.

•Εντυπωσίασαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Αμαλιάδας, αφού υπήρχε και κολυμβητήριο, βοηθητικά γήπεδα, εγκαταστάσεις μπάσκετ (παίζει ο Κόροιβος Αμαλιάδας). Παρόλα αυτά ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ κακός.


•Περίπου 60 θεατές παρακολούθησαν τον αγώνα.

Διονύσης Μπινιώρης - Εφημερίδα "ΗΜΕΡΑ"






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου