Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: Η δήλωση του Δημάρχου Παύλου Κολοκοτσά για τη σημερινή κινητοποίηση

Μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς δήλωσε για τα όσα έγιναν το πρωί στο Δημαρχείο. Ο κ. Κολοκοτσάς τόνισε:

"Τον τελευταίο καιρό ζούμε έναν εφιάλτη με τη διαχείριση των απορριμμάτων και το πρόβλημα αυτό κορυφώθηκε σήμερα με τη βεβήλωση του Δημαρχείου με αυγά, ντομάτες και σκουπίδια. 
Όλα αυτά συνέβησαν την ώρα που εγώ απουσίαζα στο Τραγάκι, προκειμένου να παραστώ στις εκδηλώσεις για την εορτή της Παναγίας και της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Λυπάμαι διότι οι υπαίτιοι της σημερινής κατάστασης, όπως οι κ.κ. Στέλιος Μποζίκης και Παναγιώτης Αβράμης που είναι εκπρόσωποι της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο και οι οποίοι έχουν καταδικαστεί από τον Ζακυνθινό λαό για τα "έργα" τους στη Ζάκυνθο, γύριζαν από καφετέρια σε καφετέρια και μοίραζαν αφίσες, προσπαθώντας να γελοιοποιήσουν τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ καλούσαν τον κόσμο σε συγκέντρωση έμπροσθεν του Δημαρχείου.
Όταν διαπίστωσαν πως ελάχιστοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά τους, διότι οι Ζακυνθινοί γνωρίζουν τον μεγάλο αγώνα που κάνει η Δημοτική Αρχή πριν ακόμη αναλάβει τα καθήκοντά της και μάρτυρες για αυτό είναι ο Περιφερειάρχης, ο Αντιπεριφερειάρχης και οι αρμόδιοι Υπουργοί, οι οποίοι γνωρίζουν ότι προσπαθούμε να λύσουμε οριστικά το πρόβλημα που εκκρεμεί από το 2006, επιστράτευσαν τις αθώες ψυχές της μαθητιώσας νεολαίας και την όπλισαν με αυγά και ντομάτες κάποιοι αχαρακτήριστοι υποκινητές.
Έχω συναντηθεί δύο φορές με τα παιδιά την προηγούμενη εβδομάδα και τους έδωσα συγχαρητήρι για το επίπεδο της συνάντησης. Τους εξήγησα το χρονοδιάγραμμα της λύσης. Αναμένουμε, από μέρα σε μέρα, το έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να προβούμε στην προμήθεια των μηχανημάτων για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς και το έγγραφο από την Αποκεντρωμένη Κρατική Διοίκηση για τη σχετική αδειοδότηση της μεσοπρόθεσμης λύσης.
Συγχρόνως προχωρούν οι προμελέτες για την οριστική λύση του προβλήματος, προυπολογισμού 20,5 εκ. ευρώ. 
Ρωτάμε και ας απαντήσει ο κ. Μποζίκης: Τι έκανε τα 8 χρόνια που ήταν Δήμαρχος; Τι έκανε όταν βγήκε η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου και τον έψαχνε ο τότε Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μιχελάκης, και ο σύμβουλός του, κ. Γιάννης Γιάνναρος, για να δώσει το κράτος όσα χρήματα χρειάζονταν για την οριστική λύση του προβλήματος, ακόμη και με μεταφορά των απορριμμάτων εκτός Ζακύνθου; Γιατί κρύφτηκε ο κ. Μποζίκης; 
Τι έκανε ο ίδιος άνθρωπος όταν η πρώην πρόεδρος του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου, κ. Αμαλία Καραγκούνη, είχε πρόταση για οριστική λύση του προβλήματος με κατασκευή εργοστασίου στον Σκοπό; Έστειλε το θέμα αυτό μαζί με τους άλλους Δημάρχους το 2007 στις καλλένδες.
Γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν λειτούργησε τον βιολογικό του ΦΟΔΣΑ για να μην υπάρχει πρόβλημα με τα στραγγίδια; Το μόνο που έκανε ήταν να χρεώσει τον ΦΟΔΣΑ με 3,5 εκ. ευρώ ΙΚΑ, 600.000 ευρώ οφειλές προς προμηθευτές και 250.000 ευρώ στην Εφορία. 
Συνολικό χρέος πάνω από 4.200.000 ευρώ, χρήματα τα οποία καταβάλλει η σημερινή Δημοτική Αρχή.
Ας μας απαντήσει ο κ. Μποζίκης: Γιατί διέλυσε το Δήμο μόλις έχασε τις εκλογές στέλνοντας 17 καταρτισμένους υπαλλήλους στην Περιφέρεια και αλλού; Και όλα αυτά τα έκανε τη στιγμή που ο Δήμος είχε σοβαρό πρόβλημα επάνδρωσης των Υπηρεσιών του και κυρίως των Οικονομικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Προμηθειών.
Εκτός από τα "μαύρα δάνεια" είχε να βεβαιώσει έσοδα από το 2009. Είχα πει και προεκλογικά πως το θέμα με τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι βόμβα για τη Ζάκυνθο, που έαν εκραγεί θα έχει μεγάλη επίπτωση στον τουρισμό, στο περιβάλλον και στην υγεία των κατοίκων. Θα δυσφημιστεί το νησί μας στο εξωτερικό.
Είναι κατάντια κ. Μποζίκη και κ. Αβράμη να είστε πρωτοπόροι κινητοποιήσεων για προβλήματα που εσείς δημιουργήσατε. Εγώ αν ήμουν στη θέση σας θα ντρεπόμουν να περπατήσω στους δρόμους. Μη δυσφημείτε άλλο το νησί μας.
Μας αφήσατε εγκατεστημένο εργολάβο σε μια πλατεία χωρίς χρηματοδότηση και προς απένταξη. Εμείς τη φτιάξαμε και τη χαίρονται όλοι οι Ζακυνθινοί και οι ξένοι επισκέπτες μας, αλλά κυρίως τα παιδιά.
Μας αφήσατε επίσης τη χαβούζα του Αγαλά και του Σκοπού. Εμείς φροντίσαμε για την αποκατάσταση της χωματερής του Αγαλά και είμαστε έτοιμοι σε λίγο χρονικό διάστημα να προχωρήσουμε στην οριστική λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων και της αποκατάστασης του ΧΥΤΑ στον Σκοπό.
Οι πολίτες της Ζακύνθου υποφέρουν. Έχουν χίλια δίκια. Εμείς το ξέραμε αυτό και τρέξαμε σε μια κακή οικονομική συγκυρία της πατρίδος μας, εξασφαλίζοντας 22,5 εκ. ευρώ περίπου. 
Δουλέψαμε μέχρι σήμερα μέρα και νύχτα και είμαστε έτοιμοι. Εσείς, κ. Μποζίκη, μπορείτε να πείτε στο Ζακυνθινό λαό τι κάνατε για αυτά τα σοβαρά θέματα; Όταν με πήρε ο κ. Αγγελάκας ότι έδωσε την έγκριση αδειοδότησης του χώρου στη θέση "Λίβας" του είπα καλά έκανε. Αντίθετα εσάς σας "φρενάρισαν" μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Δεν έπρεπε να σταματήσετε.
Για τα έκτροπα στο Δημαρχείο, ο Δήμος επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του για τους ηθικούς αυτουργούς"..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου