Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: Οι δημότες αντέδρασαν και φώναξαν "Επιτέλους... τέλος" (photos)

Εκατοντάδες απεγνωσμένοι πολίτες συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί (21/11, 09:00) έξω από το Δημαρχείο Ζακύνθου (στην πλευρά της πλατείας Σολωμού) για να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα με την μη αποκομιδή των σκουπιδιών σε ολόκληρο το νησί.

Οι πολίτες πέταξαν και στις δύο εισόδους του Δημαρχείου σακούλες απορριμμάτων που βρήκαν από κοντινούς κάδους, ακόμα και τους ίδιους τους κάδους (!), κλείνοντας έτσι τη διέλευση πολιτών, αλλά και του υπαλληλικού προσωπικού. Επίσης, έριξαν στο κτίριο αυγά, γιαούρτια, ντομάτες και πορτοκάλια!!!
Ο Δήμαρχος Παύλος Κολοκοτσάς δεν ήταν στο γραφείο του (απουσίαζε σε προγραμματισμένη εκδήλωση). Στο κτίριο ήταν ο Αντιδήμαρχος και εκτελών χρέη Δημάρχου, Τάσος Μποτώνης και ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κόκλας.

Το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη... 


































2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω ποιός ξεσηκώνει τους κατοίκους, αντί να τους προτρέπει να προχωρήσουν στη διαδικασία της περίφημης πλέον διαλογής στην πηγή. Έχετε εδώ και χρόνια ένα τεράστιο πρόβλημα, το οποίο λύνατε με χωματερές. Τελευταία το πρόβλημα εντάθηκε, επειδή οι "γείτονες" της χωματερής, δεν θέλουν πλέον άλλα σκουπίδια. Αντί, λοιπόν, η δημοτική αρχή πρώτη ή αν δεν καταλαβαίνει αυτή, εσείς οι ίδιοι οι πολίτες, που είστε και οι παραγωγοί των σκουπιδιών, να διαλέγεται από το σπίτι σας τα ανακυκλώσιμα υλικά, από τη μια και τα οργανικά από την άλλη, γιατί αυτά είναι τα σκουπίδια μας, και τα μεν ανακυκλώσιμα να τα ρίχνεται στους μπλε κάδους ανακύκλωσης, τα δε οργανικά σε έναν κομποστοποιητή, που θα είναι στον κήπο του σπιτιού σας ή στο μπαλκόνι, αν δεν έχετε κήπο, απαιτείται σώνει και καλά να σας λύσει ο Δήμος το πρόβλημα, που εσείς δημιουργείται. Και πως θα σας το λύσει ο Δήμος; Με δημιουργία νέας χωματερής, που όμως θα τη λένε ΧΥΤΥ. Θα ξοδευτούν 20 εκ. για εργιστάσια κ.λ.π. και θα πληρώνεται εσείς και πάλι πενταπλάσια δημοτικά τέλη για τη λειτοθυργία αυτού του "εργοστασίου". Δηλαδή βγάζετε μόνοι σας τα μάτια σας. Τι δεν καταλαβαίνετε; Ο Δήμος είναι για να διαχειριστεί τα υπόλοιπα σκουπίδια, π.χ. τα ογκώδη, τα λάστιχα οχημάτων, τα λάδια, τις μπαταρίες, τα υλικά οικοδομών και κατεδαφίσεων κ.λ.π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη συνέχεια του προηγούμενου, αυτοί οι περίφημοι κομποστοποιητές, εν κοστίζουν πάνω από 50-70 ευρώ ο ένας και είναι μια φορά για όλη σας τη ζωή. Ξυπνήσετε επιτέλους, αντί να ζείτε μέσα στη βρώμα ή να ζητάτε νέους φόρους για να λύσετε το πρόβλημα, που η λύση του είναι αποκλειστικά στα δικά σας χέρια.
    Γιάννης Θερμός
    Δημοσιογράφος
    Εκδότης της εφημερίδας "ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ" της Λευκάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή