Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Λύνουν από σήμερα κάβους τα πλοία!

Έληξε το πρωί του Σαββάτου η απεργία της ΠΝΟ, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε πριν από λίγο και αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων, ενώ η προηγούμενη απόφαση έκανε λόγω για συνέχιση της απεργίας έως τις 06:00 το πρωί της Κυριακής.
Η κρίσιμη συνεδρίαση της ΠΝΟ έγινε υπό την απειλή της επιστράτευσης, καθώς σε δηλώσεις του ο Παναγιώτης Κουρουμπλής άφησε ανοιχτό αυτό το ενδεχόμενο. Εάν μετά τη συνεδρίαση της ΠΝΟ δεν έχει δοθεί λύση, «το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ναυτεργατικής Ομοσπονδίας Γιάννη Χαλά, η ΠΝΟ αφουγκράστηκε την κοινωνία και ειδικά εν όψει εορτών, αποφάσισε την αναστολή των κινητοποιήσεων, αν και όπως είπε χαρακτηριστικά «κανένα από τα προβλήματά μας δεν λύθηκε. Αναστολή της απεργίας και βλέπουμε αργότερα τι θα γίνει, γιατί κανένα πρόβλημά μας δεν λύθηκε. Δεν γίνεται να υποφέρουμε εμείς για πράγματα στα οποία η κυβέρνηση πρέπει να δείξει μεγαλύτερη ευαισθησία».
«Επιτέλους πρυτάνευσε η λογική έπειτα από διάλογο 18 ημερών», σχολίασε ο κ. Κουρουμπλής μετά από την απόφαση της ΠΝΟ να αναστείλει τις κινητοποιήσεις. «Το αίτημα για το οποίο έγινε η απεργία, η κυβέρνηση το ικανοποίησε πλήρως από την πρώτη στιγμή. Δεν υπάρχει θέμα φορολόγησης», τόνισε ακόμη.


Το πρώτο δρομολόγιο από το λιμάνι της Ζακύνθου θα εκτελεστεί στις 10 το πρωί.

imerazante.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου