Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ | Κάτοικοι της Αγριλιάς διαμαρτύρονται για τα σκουπίδια | Έκλεισαν δρόμους και ανάρτησαν πανό (φωτο)

Με πανό και πλακάτ τα οποία ανήρτησαν και έφεραν το σύνθημα «Η ανικανότητά σας βλάπτει σοβαρά την υγεία και την δουλειά μας» έκλεισαν από το πρωί οι κάτοικοι της Αγριλιάς στη Ζάκυνθο τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στο Λαγανά διαμαρτυρόμενοι για ακόμη μια φορά για το σοβαρό πρόβλη των σκουπιδιών.

Στο συνολό τους υπενθυμίζουν τον καθημερινό εφιάλτη που συνεχίζουν να βιώνουν, σε μια ακόμη περιοχή της Ζακύνθου που πνίγεται ολοένα πιο βαθιά στα σκουπίδια. Οι περιοχές μάλιστα που βρίσκονται μακριά από την πόλη και που δεν καθαρίστηκαν ποτέ, ούτε όταν έγιναν αποσπασματικές προσπάθειες αποκομιδής, υποφέρουν πραγματικά. Τα σκουπίδια σχηματίζουν τεράστιους σωρούς που συχνά κλείνουν εισόδους οικιών. Αλλοι βρίσκονται πολύ κοντά σε σπίτια, με αποτέλεσμα η έντονη αποφορά να καθιστά κόλαση την καθημερινότητα. Εντομα και ποντίκια «γλεντούν» δίπλα από παράθυρα και πόρτες σπιτιών και μαγαζιών και, όσο η θερμοκρασία σταδιακά ανεβαίνει, καθώς μπαίνουμε σιγά-σιγά στην άνοιξη, η κατάσταση γίνεται εφιαλτική.
Ο φακός της ΗΜΕΡΑΣ βρέθηκε στην Αγριλιά, όπου άγνωστοι έσπρωξαν τα σκουπίδια από ένα μεγάλο σωρό και κάδους απορριμμάτων και έκλεισαν κεντρικό δρόμο του χωριού, εμποδίζοντας τη διέλευση των οχημάτων και στις δύο κατευθύνσεις. Οι κάτοικοι δηλώνουν αγανακτισμένοι, καθώς είτε έτσι είτε αλλιώς, τρέμουν τη πιθανότητα ξεσπάσματος μολυσματικών ασθενειών.





πηγή: imerazante.gr  Συντάκτης: Διονύσης Μπινιώρης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου