Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΠΟΖΙΚΗΣ: «Αρχές της άνοιξης θα ξεκινήσουν τα έργα για το κολυμβητήριο»


Ανάμεσα σε πολλές αρνητικές ειδήσεις της καθημερινότητας, υπάρχουν και θετικές, με αποφάσεις που λαμβάνονται για αναπτυξιακές δραστηριότητες.
Διότι ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση της Διϋπουργικής Επιτροπής ΣΔΙΤ, με την οποία εντάχθηκε το έργο υλοποίησης 11 κολυμβητηρίων και 7 γυμναστηρίων ανά την Ελλάδα.
Οι δήμοι στους οποίους θα υλοποιηθούν τα κολυμβητήρια και τα γυμναστήρια είναι: Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Ασπροπύργου, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Θέρμης, Θήβας, Καστοριάς, Κιλκίς, Κοζάνης, Οιχαλίας, Νέας Προποντίδας, Αίγινας, Άργους, Καστοριάς, Πολυγύρου, Σαμοθράκης, Σικυωνίων και Τανάγρας.

Η ανέγερση τόσο των κολυμβητηρίων όσο και των γυμναστηρίων θα εμπλουτίσει τις υφιστάμενες αθλητικές υποδομές και θα συμβάλει στην κάλυψη των αναγκών μαζικής άθλησης των πολιτών, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Το έργο συνδέεται άμεσα με την ενίσχυση των αθλητικών δραστηριοτήτων σε δημοτικό επίπεδο και την ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού, αλλά και ευρύτερων αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και είναι ενταγμένο τους στρατηγικούς στόχους της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Κ. Χατζηδάκης:  «Με τις ΣΔΙΤ επιβαρύνεται λιγότερο ο προϋπολογισμός
«Δίνουμε έμφαση στα έργα που γίνονται με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, γιατί η μέθοδος αυτή είναι πιο σύγχρονη και επιβαρύνει λιγότερο τον προϋπολογισμό. Σήμερα εγκρίναμε ακόμα δύο έργα: τη μαρίνα Ναυπλίου, με προϋπολογισμό 10 εκατομμύρια ευρώ. Είναι ένα έργο που θα δώσει καινούργια δυναμική στον τουρισμό όχι μόνον της Αργολίδας, αλλά και της Πελοποννήσου. Ένα έργο που το αγκαλιάζει ολόκληρη η Περιφέρεια της Πελοποννήσου», δήλωσε  ο υπουργός Ανάπτυξης, και συμπλήρωσε:
«Την ίδια στιγμή εγκρίναμε και την κατασκευή μέσω έργων ΣΔΙΤ, έντεκα (11) κολυμβητηρίων και επτά (7) γυμναστηρίων. Και αυτό διότι ο αθλητισμός, λόγω της κρίσης, τα τελευταία χρόνια ήταν ένας τομέας που είχε έρθει σε σχετικά δεύτερη μοίρα. Πρόκειται για έργα μαζικού αθλητισμού που είναι διπλά χρήσιμα αυτή την ώρα για τη νεολαία μας. Ο προϋπολογισμός είναι 23 εκατομμύρια ευρώ».

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Στυλιανός Μποζίκης
Καλεσμένος στο χθεσινό, δελτίο ειδήσεων του IONIAN CHANNEL ήταν ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Στυλιανός Μποζίκης, ο οποίος μίλησε για την ένταξη κολυμβητηρίου στη Ζάκυνθο και στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου, πάνω από το Κλειστό Γυμναστήριο.
Ο κ. Μποζίκης απατώντας στον Τάσο Θεοδόση, τόνισε: «Μετά από 1,5 χρόνια «ΘΑ» και υποσχέσεις έφτασε η ώρα της υλοποίησης του έργου, αφού πλέον εντάχθηκε σε πρόγραμμα χρηματοδότησης. Ο Δήμος, μαζί με τη διοίκηση του ΑΝΟΖ, σχεδόν κάθε μήνα κάναμε επίσκεψη στο υπουργείο και πιέζαμε. Τελικά ένα από τα έντεκα κολυμβητήρια που θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα θα είναι και αυτό της Ζακύνθου. Η διαδικασία αυτή θα είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα αν οι Τράπεζες έδιναν δάνεια προς τους ιδιώτες που θα συμπράξουν στο έργο. Οι τράπεζες, πλέον, έχουν διασφαλίσει τα χρήματα κι έτσι άναψε το «πράσινο» φως.
Ενημερώνω, μέσω του δελτίου σας, τον ζακυνθινό λαό ότι τα έργα θα ξεκινήσουν αρχές της Άνοιξης. Θα πρόκειται για μία θερμαινόμενη πισίνα, με προδιαγραφές να γίνει στο μέλλον κλειστή. Επίσης, στις προδιαγραφές είναι η κατασκευή κερκίδας και σύγχρονων αποδυτηρίων. Βεβαίως το κόστος της θερμαινόμενης πισίνας, όπως αντιλαμβάνεστε, θα είναι πολύ δαπανηρό. Τέλος, θα ήθελα να καθησυχάσω τους αθλητές ρίψεων της ΑΓΕΖ ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τον χώρο που χρησιμοποιούν έως σήμερα για τις ρίψεις τους».
Επίσης, ο κ. Μποζίκης τοποθετήθηκε για το ταρτάν του Δημοτικού Σταδίου, αλλά και για το Κλειστό Γυμναστήριο. Για το ταρτάν τόνισε τα εξής: «Μαζί με την έναρξη των εργασιών του κολυμβητηρίου, την άνοιξη του 2014, θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για την τοποθέτηση ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο, έτσι ώστε και οι αθλητές του στίβου να έχουν άρτιες υποδομές. Θα υπάρχουν έξι διαδρομές και το νησί μας θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι περιφερειακούς αγώνες».
Για το Κλειστό Γυμναστήριο, τόνισε: «Το Κλειστό Γυμναστήριο του Δημοτικού Σταδίου θα επισκευαστεί και δεν θα κατεδαφιστεί, όπως έλεγαν κάποιοι για άλλα συμφέροντα. Έχουμε στα χέρια μας τη γνωμοδότηση του ΤΕΕ για τη μελέτη στατικότητας του Κλειστού και όταν θα υπάρχουν τα χρήματα θα ξεκινήσουμε κι εκεί οι εργασίες».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου