Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

ΜΑΓΔΑ ΓΑΖΕΑ: «Είμαι συναισθηματικά δεμένη με την κλασική διαδρομή»


Για δέκατη φορά στην αθλητική της καριέρα θα βρεθεί στο Μαραθώνα, προκειμένου να πάρει μέρος στην κλασική διαδρομή.
Η μόνη χρονιά που η Μάγδα Γαζέα απουσίασε από τον ΚΜΑ, ήταν το 2011, καθώς μόλις είχε φέρει στη ζωή το παιδί της. Η αθλήτρια της ΑΓΕ Ζακύνθου αναμένεται να πρωταγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου παράλληλα με τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών. Στόχος της να πετύχει μια επίδοση που θα της δίνει το πλεονέκτημα να διεκδικεί μια θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ζυρίχης.
«Ας είναι το...δέκα το καλό! Στόχος μου είναι να πετύχω ένα νέο ρεκόρ. Στην κλασική διαδρομή έχω πετύχει 2 ώρες 41.04, από το 2008», είπε η Γαζέα και συμπλήρωσε: «Από τους δύο αγώνες που προηγήθηκαν φάνηκε πως είμαι σε καλή κατάσταση. Σαφώς καλύτερα από ότι πέρυσι, που δεν είχα προλάβει να κάνω όση προπόνηση χρειαζόταν. Αυτό που θέλω είναι να φτάσω στην γραμμή της εκκίνησης χωρίς κάποιο απρόβλεπτο.  Αν είμαι υγιής θα καταφέρω να το παλέψω».
Για τη Γαζέα, ο μαραθώνιος της Αθήνας είναι κάτι παραπάνω από ένας απλός αγώνας. «Νιώθω δέος σε αυτόν τον αγώνα. Είμαι συναισθηματικά δεμένη με αυτή τη διαδρομή. Αν δεν ένιωθα έτσι θα πήγαινα σε έναν αγώνα στο εξωτερικό, θα έβρισκα μια διαδρομή πιο εύκολη, προκειμένου να κυνηγήσω μια καλύτερη επίδοση. Άλλοι κάνουν τόσα χιλιόμετρα για να πάρουν μέρος σε αυτόν τον αγώνα. Κάποιος λόγος θα υπάρχει. Εμείς πρέπει απλώς να το εκμεταλλευτούμε. Όσοι αθλούνται να πάρουν την απόφαση και να τρέξουν έστω στις μικρές αποστάσεις. Οι υπόλοιποι να βγουν στο δρόμο ή να έρθουν στο Καλλιμάρμαρο για να ζήσουν από κοντά την γιορτή».
Αναφορικά με τις δυσκολίες που έχει η διαδρομή, σχολίασε:  «Στην  κλασική διαδρομή πρέπει να τρέξεις έξυπνα, να κρατήσεις δυνάμεις για το τελευταίο δεκάρι, αν πετύχεις αυτό τότε θα έρθει μια καλή εμφάνιση».
Η Γαζέα έχει δύο νίκες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, τρεις φορές τερμάτισε δεύτερη και τέσσερις τρίτη. Στην ίδια διοργάνωση μεταξύ άλλων έχουν δηλωθεί να πάρουν μέρος η Ντενίζ Δημάκη, η Δήμητρα Ιορδανίδου και η Μάγδα Καρίμαλη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου