Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Ο Νίκος Αναστασόπουλος μιλά για το ματς με τη Ζάκυνθο


Ο 20χρονος μεσοαμυντικός που ήρθε εφέτος στους «κυανόλευκους» δανεικός από τον Αστέρα Τρίπολης με συνέντευξη του στο  match programme του αγώνα με την ομάδα της Ζακύνθου, αναφέρθηκε στο δύσκολο πρόγραμμα που έβγαλε η ομάδα στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, την πορεία της στο Κύπελλο, αλλά και στους προσωπικούς του στόχους.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:
Είσαι μόλις 20 χρονών ωστόσο φαίνεται πως έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη  του προπονητή σου ο οποίος σου σε έχει χρησιμοποιήσει σε αρκετά κρίσιμα παιχνίδια, όπως σε αυτό με τον Ηρακλή και τον Πανθρακικό.

Ναι και είμαι πολύ ευτυχής γι' αυτό. Η αλήθεια είναι πως όταν ήρθα στην ομάδα, ήρθα ως δεύτερη λύση, με την έννοια πως υπήρχαν πολύ πιο έμπειροι παίκτες από εμένα.
Όμως νομίζω πως το καλοκαίρι δούλεψα αρκετά και αυτό το είδε ο προπονητής μου. Με δεδομένο λοιπόν πως τον τελευταίο καιρό υπήρχαν αρκετοί τραυματισμοί στην ομάδα έπαιξα σε αρκετά παιχνίδια και νομίζω πως δικαίωσα με την απόδοσή μου τον προπονητή.

Πιστεύεις πως στην Ελλάδα δεν δίνονται αρκετές ευκαιρίες σε παίκτες της ηλικίας σου;
Δυστυχώς η αλήθεια είναι πως στην Ελλάδα δεν δίνονται ευκαιρίες σε νεαρούς παίκτες. Πολύ κακώς θα έλεγα καθώς υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Ελλάδα. Πιστεύω πως οι προπονητές και οι παράγοντες πρέπει να δείχνουν εμπιστοσύνη στους νέους παίκτες όπως γίνεται στο εξωτερικό, όπου τους χρησιμοποιούν από μικρές ηλικίες σε επίσημα παιχνίδια.

Ανήκεις στον Αστέρα Τρίπολης και ήρθες με τη μορφή δανεισμού στη Νίκη Βόλου. Εκεί σε ξεχώρισε από την U-20 όπου έπαιζες, ο τότε προπονητής του Αστέρα Σάκης Τσιώλης και εισηγήθηκε να σου κάνουν επαγγελματικό συμβόλαιο. Ποια ήταν τα στοιχεία που πιστεύεις πως σε έκαναν να ξεχωρίσεις και τι αποκόμισες από την εμπειρία σου στον Αστέρα.
Ο κ. Τσιώλης με πήρε σε ηλικία 19 χρονών και με έβαλε στη μεγάλη ομάδα. Ήταν μεγάλο σχολείο για μένα ο Αστέρας καθώς συμμετείχα στην αποστολή της ομάδας στο παιχνίδι με την Ίντερ Μπακού στη διοργάνωση του Europa League.
Θεωρώ πως τα στοιχεία που είδε ο τότε προπονητής μου σε μένα ήταν η δουλειά και το πάθος που έδειχνα στις προπονήσεις.

Βγάλατε μια τετράδα δύσκολων αγώνων στο πρωτάθλημα. Είσαι ικανοποιημένος από τη συγκομιδή βαθμών;
Είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και νομίζω πως τα καταφέραμε μια χαρά. Βέβαια θα ήμουνα περισσότερο ικανοποιημένος αν παίρναμε βαθμό ή βαθμούς στην Κέρκυρα. Αυτή τη στιγμή είμαστε δεύτεροι στη βαθμολογία αλλά είμαι σίγουρος πως στο τέλος του πρώτου γύρου θα είμαστε μόνοι πρώτοι στην κορυφή.

Στο Κύπελλο μέχρι που πιστεύεις πως μπορεί να φτάσει η ομάδα;
Έχουμε μια πάρα πολύ καλή και δεμένη ομάδα. Αποδείξαμε στο ματς με τον Πανθρακικό πως μπορούμε να κοντράρουμε οποιονδήποτε αντίπαλο. Αν μας ευνοήσει και η κλήρωση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, νομίζω πως μπορούμε να φτάσουμε αρκετά ψηλά.

Έχετε στη συνέχεια ένα βατό και όχι εύκολο πρόγραμμα όπως επεσήμανε και ο προπονητής σου, ο κ. Τζαναβάρας. Επόμενη αντίπαλος η Ζάκυνθος. Τι πρέπει να προσέξετε;
Συμφωνώ απόλυτα με τον προπονητή μου. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Σε όλα πρέπει να δείξουμε την ανάλογη σοβαρότητα. Μερικές φορές κάποια παιχνίδια που φαίνονται εύκολα μπορεί να είναι πιο δύσκολα από κάποια άλλα.
Οι λεγόμενες αδύναμες ομάδες μπορεί να κλειστούν πίσω και να μην μπορείς να παίξεις το ποδόσφαιρο που θέλεις. Αυτές οι ομάδες χρειάζονται υπομονή και πολύ προσπάθεια ώστε να μπορέσεις να διασπάσεις την αμυντική τους γραμμή.

Ποια είναι τα όνειρά σου και οι προσωπικές σου φιλοδοξίες.
Προς το παρόν αυτό που με ενδιαφέρει είναι να βγω πρωταθλητής με τη Νίκη Βόλου. Τώρα για το μέλλον, δεν γνωρίζω.
Θα ήθελα να παραμείνω στη Νίκη αλλά τον πρώτο λόγο έχει ο Αστέρας Τρίπολης όπου ανήκω.
Δεν κρύβω βέβαια πως όνειρό μου, είναι κάποια στιγμή να αγωνιστώ σε ομάδα του εξωτερικού.

Ποιο από τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής η ομάδα σου, το έχεις χαρεί πιο πολύ;
Αυτό που χάρηκα πιο πολύ είναι το τελευταίο παιχνίδι με τον Ηρακλή στο πρωτάθλημα καθώς και αυτό με τον Πανθρακικό όπου πετύχαμε μια ιστορική πρόκριση.
Ήταν δύο ντέρμπι όπου η αδρεναλίνη ήταν στα ύψη, η πίεση μεγάλη και το γεγονός ότι καταφέραμε να πάρουμε αυτό που θέλαμε ήταν υπέροχο.

Είσαι ικανοποιημένος από την παρουσία του κόσμου στο γήπεδο;
Ναι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Οι φίλαθλοι της Νίκης μας στηρίζουν αλλά σίγουρα όσο περισσότερος κόσμος έρχεται στο γήπεδο τόσο καλύτερα για μας.»


Πηγή: gazzeta.gr - Φωτό: flnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου