Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ – ΜΠΑΣΚΕΤ: Σπουδαία νίκη 67-62 της ΑΓΕΖ επί του Σπόρτιγκ

Εντυπωσιακό κάρφωμα του Κώστα Ακτύπη
Στον εξ αναβολής αγώνα για την 7η αγωνιστική του 1ου Ομίλου  του Νότου της Γ΄ Εθνικής, πριν από λίγο η ΑΓΕΖ επικράτησε με 67-62 του ιστορικού Σπόρτιγκ, στο Κλειστό της Παναγούλας, παρουσία 250 φίλων της. Έτσι λοιπόν οι «ερυθρόλευκοι» από την τελευταία θέση που ήταν πριν από το ματς (13η θέση), πλέον φιγουράρουν στην 8η  με 10 βαθμούς!


Το παιχνίδι ήταν για… μη καρδιακούς, αφού στο μεγαλύτερο διάστημα πήγαινε πόντο-πόντο, ενώ στο τελευταίο 10λεπτο κι ενώ η ΑΓΕΖ πήγαινε μπροστά ακόμα και με 12 πόντους, με 5 συνεχόμενους πόντους του Μάκη Χαρακτινού (ένα τρίποντο και ένα δίποντο) και ένα τρίποντο του Τσακίρη, έφεραν το ματς στους 4 πόντους διαφορά (60-56).


Η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 2 (61-59), αλλά οι γηπεδούχοι ήταν εύστοχοι από τη γραμμή των βολών που τους έστελναν οι αντίπαλοι για να σταματούν το χρόνο. Στη συνέχεια ο Μπονίκος με 1/2 βολές έκανε το 65-62, ενώ ο Σκουφής με 2/2 βολές διαμόρφωσε το τελικό 67-62. Το αποτέλεσμα αυτό τους κρατάει «ζωντανούς», αποφεύγοντας την τελευταία θέση της βαθμολογίας, και με τη ψυχολογία στα ύψη θα υποδεχτεί την ερχόμενη Κυριακή στο Κλειστό της Παναγούλας τη Νίκη Αμαρουσίου, με μοναδικό στόχο τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη!

Στο πρώτο 10λεπτο οι φιλοξενούμενοι είχαν επιβάλει τον ρυθμό τους και έδειχναν πιο ομάδα στο παρκέ, με τους «ερυθρόλευκους» να μην μπορούν να βρουν τα πατήματά τους, παρόλο που ο Ταυρόπουλος από τον πάγκο προσπαθούσε να τους «σπρώξει». Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, οι παίκτες της ΑΓΕΖ κατάφεραν να βρουν το ρυθμό τους και έχοντας σε εξαιρετικό μεσημέρι τους Ακτύπη και Νικολόπουλο, κατάφεραν να πάρουν μία διαφορά, την οποία κράτησαν έως ότου πήγαν στα αποδυτήρια (31-27). Στην επανάληψη, όπως σας ενημερώσαμε και πιο πάνω, οι «ερυθρόλευκοι» διατηρούσαν μία διαφορά που… «έκτισαν» σιγά-σιγά, η οποία έφτασε και τους 12 πόντους (52-40). Η βοήθεια του κόσμου (250 περίπου άτομα) ήταν πολύ σημαντική, κυρίως στα τελευταία δύο λεπτά, εκεί που οι φιλοξενούμενοι «ροκάνισαν» τη διαφορά και την πήγαν στο -2. Σίγουρα την Κυριακή η Παναγούλα θα πρέπει είναι κατάμεστη!!!


Τα δεκάλεπτα ήταν: 17-19, 31-27, 51-40, 67-62.

ΑΓΕΖ (Π. Ταυρόπουλος- Ν. Θεοδόσης): Κοτσέτας 1, Ακτύπης 15, Σκούφης 8, Χαλβατζής 9, Τζινόπουλος 10, Μπονίκος 9, Νικολόπουλος 15.

ΣΠΟΡΤΙΓΚ (Αλέξης Καρατζάς): Παπανόγλου 4, Κακαβάς 5, Τσακίρης 10, Χαρακτινός 8, Μητσόπουλος 7, Κλήμης 9, Ταταρούνης 14, Δρακάκης 5.






Η Δημοτική Αρχή και ο υπεύθυνος Αθλητισμού του Δήμου, Διονύσης Μουζάκης βραβεύει το σωματείο του Σπόρτιγκ


Ο κ. Μουζάκης βραβεύει τον Παλαίμαχο παίκτη της ΑΓΕΖ, αλλά και του Σπόρτιγκ, Τάκη Κόκλα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου