Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗΣ Ε.Ο. - ΖΑΚΥΝΘΟΣ : Μία νίκη και μία ήττα με Ηλεία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η 10η αγωνιστική για το πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, με τις Μικτές της Ζακύνθου να υποδέχονται στο Ενωσιακό γήπεδο Γαϊτανίου τις αντίστοιχες της Ηλείας. Στους Παίδες, που προηγήθηκαν χρονικά, η ΕΠΣ Ζακύνθου επικράτησε με το… αγγλικό σκορ 5-4! Στο άλλο ματς, οι Νέοι της Ζακύνθου… «προδόθηκαν» από την κούραση και έχασαν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, με 3-1. Οι παίκτες του Νίκου Μαβίδη κατέβηκαν ακριβώς 11 και ενώ προηγήθηκαν 1-0, είχαν καλή απόδοση, στο τέλος κουράστηκαν και δέχτηκαν δύο γκολ. Αναλυτικά:



ΜΙΚΤΕΣ ΠΑΙΔΩΝ: ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ  5-4
Οι «μικροί» του Παναγιώτη Γουσέτη μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους παίκτες του Αντώνη Χρυσανθακόπουλου, αφού μόλις στο 4ο λεπτό άνοιξαν το σκορ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Τσιριγώτη. Όμως η ζακυνθινή κυριαρχία δεν σταμάτησε εκεί και οι γηπεδούχοι πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, κατάφεραν να πετύχουν άλλα τρία τέρματα.
Στο 8΄ ο Τσουκαλάς με γυριστή κεφαλιά, στην αντίπαλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 17΄ ο και πάλι ο Τσουκαλάς, με πλασέ αυτή τη φορά, θα πετύχει το 3-0 και στο 30΄ ο Τσιριγώτης με σουτ θα πετύχει το 4-0.
Κι ενώ όλοι πίστευαν ότι η Ζάκυνθος θα έπαιρνε μία θριαμβευτική νίκη, οι «μικροί» της Ηλείας είχαν αντίθετοι άποψη και με αντεπίθεση διαρκείας, κατάφεραν να μειώσουν σε 4-3 στο 67΄ και να κάνουν το παιχνίδι ντέρμπι!
Στο 53΄ ο Διαμαντόπουλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ θα μειώσει σε 4-1. Στο 61΄ ο Σταθόπουλος θα επιχειρήσει σέντρα-σουτ με την μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά και να καταλήγει στα δίχτυα του Πομόνη. Το 4-3 πέτυχε ο Διαμαντόπουλος και πάλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Στο 70΄ όμως ο Τσουκαλάς με υποδειγματικό πλασέ θα πετύχει το τρίτο προσωπικό του γκολ και το 5-3. Οι φιλοξενούμενοι θα μειώσουν σε 5-4 στο 81΄ με κοντινή προβολή του Σταθόπουλου, από κόρνερ του Διαμαντόπουλου. Οι παίκτες της Ηλείας είχαν και 3 δοκάρια με τους Λούσκο (2) και Βουργουντζή.
Καλή η διαιτησία του Αχαιού διαιτητή Αλ. Γιαννόπουλου και των βοηθών του Καλύβα και Κακαφώνη. Οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν από το 33΄ με 10 παίκτες, λόγω αποβολής (με απευθείας κόκκινη κάρτα) του τερματοφύλακα Καρακίτσου, ο οποίος έπιασε την μπάλα εκτός μεγάλης περιοχής με τα χέρια.

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Παναγιώτης Γουσέτης): Πομόνης, Θεοδόσης, Κοτσώνης, Κολέτσης, Κυριάζος (65΄ λ. τρ.  Βυθούλκας), Δρόσος, Παπαδόπουλος (78΄ Κούτσης), Σπίνος, Τσιριγώτης, Τσουκαλάς, Μεταξάς.

ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ (Αντώνης Χρυσανθακόπουλος): Καρακίτσος, Διαμαντόπουλος, Τριτάρης, Ντάνασης (37΄ Σταθόπουλος), Σταματόπουλος, Σώκαλης, Λούσκος, Αλεξόπουλος, Ρούνης (41΄ Χούπας), Βουργουντζής, Μπάλλας (49΄ Βασιλακόπουλος).


ΜΙΚΤΕΣ ΝΕΩΝ: ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ  1-3
Το γεγονός ότι οι Νέοι της Ζακύνθου κατέβηκαν στο συγκεκριμένο παιχνίδι μόλις με 11 παίκτες, αυτό σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι είχαν πολύ καλή απόδοση, κυρίως στα πρώτα 45 λεπτά, όπου κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 22΄ με σουτ στη κίνηση του Μαμφρέδα, αλλά το μισό γκολ ανήκει στον Τεμπονέρα που έκανε ωραία ενέργεια στη μεσαία γραμμή και με πάσα ακριβείας έβγαλε τον σκόρερ απέναντι στον Σκλαβενίτη.
Στο 40΄ υπήρξε σύγχυση στην άμυνα της Ζακύνθου, όμως ο Νανόπουλος εντελώς αμαρκάριστος… κατάφερε να βγάλει την μπάλα άουτ. Όμως στο 45΄ ο Πέρδικας έβγαλε τη σέντρα για τον Νικολακόπουλο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών και σε κενή εστία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για να πετύχουν κι άλλο γκολ. Ήταν καλύτεροι και εκμεταλλεύτηκαν την κούραση των γηπεδούχων, όπου στο 81΄ήρθε το 1-2 με κεφαλιά του Μπίρμπα. Το τελικό 1-3 πέτυχε ο Μπινιώρης στο 87΄ με πλασέ
Καλή η διαιτησία του Καλύβα και των βοηθών του Γιαννόπουλου και Κακαφώνη (Αχαΐας).

ΕΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (Νίκος Μαβίδης): Καμπιώτης, Σιούκας, Μαρίνος, Μπακάμης, Ρίκος, Πλέσσας, Λούντζης, Ντάσης, Τεμπονέρας, Γιοβάνη, Μαμφρέδας.


ΕΠΣ ΗΛΕΙΑΣ (Αντώνης Χρυσανθακόπουλος): Σκλαβενίτης, Νανόπουλος, Μπινιώρης, Κωνσταντακόπουλος, Παναγιωτόπουλος, Σοφιανόπουλος (66΄ Καλογερόπουλος), Πέρδικας (66΄ Σωτηρόπουλος), Γεωργόπουλος, Νικολακόπουλος, Μπίρμπας, Μπεβούδας (52΄ Κότσαλης).



*Μετά από απόφαση της Ε.Π.Ο. και λόγω της σεισμικής δραστηριότητας στο νησί της Κεφαλλονιάς, οι αγώνες των Μικτών μας ομάδων Παίδων και Νέων με τις αντίστοιχες ομάδες της Ε.Π.Σ. Κεφαλληνίας - Ιθάκης οι οποίοι ήταν ορισμένοι για τις 29.1.2014, αναβλήθηκαν. Ρεπό αυτή την αγωνιστική είχε η ΕΠΣ Αιτ/νίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου