Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΖΑΚΥΝΘΟΣ-ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 2-0: Μεταμορφώνεται στα ντέρμπι

Στο… «κάστρο» της Ζακύνθου, ο ΑΠΣ με την ένθερμη συμπαράσταση των φίλων του, προσγείωσε ανώμαλα την Νίκη Βόλου(2-0) και απέδειξε για μία ακόμη φορά ότι δικαιωματικά έχει θέση στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία της χώρας. Η ομάδα του Τζανλούκα Κολονέλο αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα πήρε ένα σπουδαίο τρίποντο κόντρα μάλιστα σε ένα  αντίπαλο που ήρθε στο νησί με τον αέρα της δεύτερης θέσης αλλά τελικά γκρεμίστηκε πλέον από αυτήν. Οι γηπεδούχοι μέσα στο «σπίτι» τους έδειξαν ποιος είναι το «αφεντικό» και μετά το γρήγορο τέρμα του Μπίρη μόλις στο 4ο λεπτό, απέκτησαν από νωρίς το προβάδισμα με τον Σκαθαρούδη στο 51ο λεπτό να βάζει την… τελική υπογραφή στη σπουδαία τους νίκη. Η Νίκη Βόλου αιφνιδιάστηκε από το πάθος και την μαχητικότητα των παικτών της Ζακύνθου και υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του ΑΠΣ  που πλέον «βλέπει» με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια.

 

ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
3’ Ο Μανουσάκης έκανε τη σέντρα και ο  Τζιώρας με προβολή βρήκε στόχο για τους φιλοξενούμενους αλλά ο επόπτης Τζαφώλιας είχε ήδη σηκώσει τη σημαία του με αποτέλεσμα ο σκόρερ να υποδειχτεί σε θέση οφ-σάιντ.
4’ ΓΚΟΛ:Το Δημοτικό στάδιο…. σηκώθηκε στο πόδι καθώς μετά την εκτέλεση φάουλ του Οικονόμου από δεξιά, ο Μπίρης πήδηξε πιο ψηλά από όλους μέσα στην περιοχή και με εντυπωσιακή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.
13’ Ο Οικονόμου εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
20’ Ο Ακασού έκανε το σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή και η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της Ζακύνθου.
25’ Ο Σκαθαρούδης μετά από ωραία κίνηση από τα δεξιά, ξεπέρασε την αντίσταση δύο αντιπάλων αλλά ο Γιώτας έδιωξε σε κόρνερ.
27’ Η Ζάκυνθος έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0 όταν από κεφαλιά-πάσα του Σολφερίνο, ο Σκαθαρούδης σούταρε αλλά απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Νίκης Βόλου.
34’ Νέα σημαντική στιγμή για τους γηπεδούχους καθώς ο Οικονόμου έστρωσε την μπάλα στον Όττα ο οποίος επιχείρησε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών και πέρασε κόρνερ.
42’ Η Νίκη Βόλου απείλησε όταν ο Μανουσάκης έκανε τη σέντρα-σουτ και ο Τζιώρας δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
45’ Ο Τζιώρας έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Ξενοδόχοβ.
.51’ ΓΚΟΛ:Ο Οικονόμου εκτέλεσε το κόρνερ, υπήρξε σύγχυση στην άμυνα των φιλοξενούμενων με τον Σκαθαρούδη να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να την στέλνει στα δίχτυα με κοντινό σουτ.
54’ Ο Όττα μπήκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή αλλά το σουτ του απομάκρυναν οι αμυντικοί της Νίκης Βόλου.
57’ Νέα μεγάλη ευκαιρία για την Ζάκυνθο όταν ο Οικονόμου εκτέλεσε το φάουλ και ο Κυριακίδης έκανε την προβολή με τον Αποστολίδη να απομακρύνει σε κόρνερ την μπάλα.
69’ Ο Ανιέτε εκτέλεσε το κόρνερ και ο Πινιέιρο έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να περνάει άουτ.
72ΚΟΚΚΙΝΗ:Η Νίκη Βόλου έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Πινιέιρο είδε την κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Οικονόμου.
80’ Ο Ανιέτε εκτέλεσε το κόρνερ και ο Τζιώρας έκανε την κεφαλιά με τον Ξενοδόχοβ να αντιδράει εντυπωσιακά και με εκπληκτική απόκρουση να κρατάει το μηδέν για τους γηπεδούχους.
86’ Ο Οικονόμου έφυγε στην αντεπίθεση και πάσαρε στον Όττα, το σουτ του οποίου κόντραρε στους αμυντικούς και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.
88’ ΚΟΚΚΙΝΗ: Ο Κυριακίδης πήρε πρόωρα τον δρόμο για τα αποδυτήρια για χτύπημα εκτός φάσης στον Αναστασόπουλο με τους γηπεδούχους να μένουν επίσης με δέκα παίκτες στα τελευταία λεπτά.
*Την κίτρινη κάρτα από πλευράς Ζακύνθου είδαν οι: Τορεσάνι και Κυριακίδης ο οποίος στο 88’ είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα. Για τους φιλοξενούμενους είδαν την κίτρινη κάρτα οι Ακασού, Γιώτας, Γκότοβος, Τσουκάνης, Ζουλιώτης ενώ ο Πινιέιρο είδε δύο κίτρινες κάρτες στο 45+1 και στο 71’ όπου και αποβλήθηκε.

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ(Τζανλούκα Κολονέλο):Ξενοδόχοβ, Στασινόπουλος, Τσερκουετάνι, Μπίρης, Αποστόλου, Οικονόμου, Τορεσάνι (83’ Βλαχοκυριάκος) , Σκαθαρούδης (66΄ Πέττας), Κυριακίδης, Όττα, Σολφερίνο (73΄ Χατζησάββας)

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Αλέκος Βοσνιάδης):Αποστολίδης, Τζιώρας, Μανουσάκης (73΄ Αναστασόπουλος), Ακασού, Γιώτας, Γκότοβος, Ισαάκ(46΄ Γέσιτς), Ανιέτε, Πινιέιρο, Τσουκάνης (61΄ Ρονκάτο), Ζουλιώτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου