Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

ΠΝΟ: 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τη Δευτέρα…

Έντονα ενοχλημένη αλλά και αποφασισμένη ταυτόχρονα να προχωρήσει σε κάθε είδους κινητοποίηση, εμφανίζεται η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, με αφορμή ρύθμιση στο... πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης «Μέτρα Στήριξης και Ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας» , που δίνει τη δυνατότητα υπογραφής επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων στη ναυτική εργασία.

Ήδη, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, αποφασίστηκε η κήρυξη πανελλαδικής 48ωρης επαναλαμβανόμενης απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 31 Μαρτίου.
Θα υπάρξει επίσης απεργιακή προσυγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, διαμαρτυρία στη συνέχεια στο λιμάνι έξω από το πλοίο «European express» και πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας. Η συνομοσπονδία των ναυτικών με σημερινή ανακοίνωσή της, σχετικά με τη νέα ρύθμιση, έκανε λόγο για αιφνιδιαστική και κρυφή απόφαση σε βάρος των Ελλήνων ναυτικών και ζήτησε την απόσυρσή της. «Μετά από τόσους μήνες απλήρωτης εργασίας από ορισμένες ακτοπλοϊκές εταιρείες, μετά από την προωθούμενη κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας και πλείστων άλλων δικαιωμάτων, έρχεται τώρα και η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η πτώχευση του ΝΑΤ» τονίζεται σε επίσημη ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Έτσι και η πορθμειακή γραμμή Ζακύνθου-Κυλλήνης θα παραμείνει κλειστή, οπότε όσοι θα θελήσουν να ταξιδέψουν από και προς τη Ζάκυνθο θα πρέπει πρώτα να τηλεφωνούν στα Λιμεναρχεία Κυλλήνης (26230 92000) και Ζακύνθου (26950 28118).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου