Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

FOOTBALL LEAGUE: Δίκαιη επικράτηση του Αιγινιακού (3-0) στη Ζάκυνθο (Photos)

Μπορεί το φινάλε εντός έδρας να μην ήταν αυτό που όλοι θα επιθυμούσαν, ωστόσο το χειροκρότημα στο τέλος του αγώνα προς τον Τζανλούκα Κολονέλο και τους παίκτες του ΑΠΣ, αποτέλεσε την καλύτερη ανταμοιβή για την καλή πορεία της ομάδας στην πρώτη  της συμμετοχή στην Football League και την εξασφάλιση της παραμονής.
Η ομάδα του νησιού γνώρισε την ήττα με 0-3 στο Δημοτικό στάδιο από τον Αιγινιακό στο τελευταίο της εντός έδρας παιχνίδι στον Βόρειο Όμιλο, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα φαντάζει άδικο με βάση την εικόνα του αγώνα καθώς οι γηπεδούχοι είχαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν σε καίρια σημεία της αναμέτρησης και να αλλάξουν την… μοίρα τους.

Παρόλα αυτά οι φιλοξενούμενοι πιστοποίησαν γιατί αποτελούν μία από τις κορυφαίες ομάδες της κατηγορίας, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τα λάθη του ΑΠΣ και πήραν το τρίποντο με το οποίο «σφράγισαν» την παρουσία τους στα πλέι οφ.
Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Ζάκυνθο καθώς εκτός από την άτυχη στιγμή στο 12’ σε σουτ του Σολφερίνο στο δοκάρι, στο 16’ ο Κουτσοσπύρος «πάγωσε» τη ζεστή ατμόσφαιρα στην κερκίδα, κάνοντας το 0-1.
Σαν να μην έλειπε αυτό στη δεύτερη ευκαιρία του μπροστά στα καρέ του Ξενοδόχοβ στο 29’, ο Αιγινιακός ζευγάρωσε τα τέρματα του με τον Μανζάνο και από νωρίς έδειχνε να βάζει γερές βάσεις για την επικράτηση του.
Ο ΑΠΣ δεν παράτησε τον αγώνα και στην επανάληψη απείλησε ξανά την αντίπαλη εστία, χωρίς όμως να έχει την τύχη με το μέρος του.
Έτσι στο 84’ ο Ζάρκος πέτυχε το 0-3 για τους φιλοξενούμενους σε ένα απόγευμα που δεν κύλησε όπως θα επιθυμούσαν οι γηπεδούχοι αγωνιστικά, ωστόσο από τη στιγμή που ήδη είχαν πετύχει τον βασικό του στόχο δεν θα μπορούσε να χαλάσει την γενικότερη παρουσία της ομάδας στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.
Με το τελευταίο σφύριγμα οι φίλαθλοι αποθέωσαν παίκτες και τεχνική ηγεσία, ευχαριστώντας τους για τις ευχάριστες στιγμές που τους προσέφεραν στη φετινή σεζόν.


ΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΚΟΛ
12’ ΔΟΚΑΡΙ: Ο Κυριακίδης έκανε υπέροχη μπαλιά για τον Σολφερίνο που μπήκε από αριστερά στην περιοχή και έκανε το σουτ με την μπάλα να σταματάει στη συμβολή των δοκών.
16’ ΓΚΟΛ: Ο Γιαζιτζόγλου έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Κουτσοσπύρος με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.
18’ Ο Ρούγιοβιτς επιχείρησε το σουτ και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
20’ Ο Σκαθαρούδης έκανε τη σέντρα και ο Σολφερίνο έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να απομακρύνει με γροθιές.
23’ Ο Οικονόμου εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τορεσάνι την κεφαλιά και ο Αποστόλου δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή από κοντά και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
29’ ΓΚΟΛ: Ο Αιγινιακός πέτυχε το 0-2 όταν μετά την κάθετη μπαλιά του Σαμαρά και την αδράνεια στο κέντρο της άμυνας του ΑΠΣ, ο Μανζάνο πλάσαρε μέσα από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
37’ ΔΟΚΑΡΙ: Ο Ζάρκος έκανε τη σέντρα και ο Κουτσοσπύρος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι και να καταλήγει άουτ.
49’ Ο Κωνσταντινίδης έκανε την κίνηση από δεξιά και επιχείρησε τη σέντρα στην περιοχή της Ζακύνθου αλλά δεν βρέθηκε κανείς στην πορεία της μπάλας για να την στείλει στα δίχτυα.
50’ Ο Οικονόμου έκανε τη σέντρα και ο Ρούγιοβιτς από πλεονεκτική θέση έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
55’ Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι όταν ο Οικονόμου εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα βρήκε σε χέρι αντίπαλου αμυντικού και κατέληξε κόρνερ.
57’ Ο Μανζάνο έκανε το σουτ και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ξενοδόχοβ.
69’ Ο Οικονόμου σέντραρε, ο Σκαθαρούδης έκανε την κεφαλιά-πάσα  για τον Τορεσάνι ο οποίος με νέα κεφαλιά μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα άουτ.
73’ Ο Σκαθαρούδης γύρισε την μπάλα για τον Οικονόμου που έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα των αμυντικών και πέρασε κόρνερ.
78’ Ο Οικονόμου εκτέλεσε το φάουλ από καλή θέση και η μπάλα πέρασε πάνω από τα δοκάρια.
84’ ΓΚΟΛ: Ο Ζούρκος μπήκε στην περιοχή των γηπεδούχων και πλάσαρε στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.
92’ Ο Ρούγιοβιτς έκανε το συρτό σουτ και ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέκρουσε σε κόρνερ.
93’ Ο Οικονόμου έπιασε το σουτ και ο πορτιέρο του Αιγινιακού έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα, ο ΑΠΣ τίμησε τον ένθερμο φίλο της ομάδας, Νίκο Λαγοπόδη μέσω του Κώστα Οικονόμου και του γενικού αρχηγού Βασίλη Μουζάκη οι οποίοι του παρέδωσαν μία αναμνηστική φανέλα και μία μπάλα.
Ο διαιτητής του αγώνα  Γιώργος Μπλάνας του συνδέσμου Μεσσηνίας, έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Πετράκο για τους γηπεδούχους και στους Σαμαρά,  Φαμπίνιο και Μπόρες Σάντος για τους φιλοξενούμενους. Βοηθοί του ήταν ο Σερεμέτης και η Αθανασοπούλου του ίδιου συνδέσμου.

ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ(Τζανλούκα Κολονέλο):Ξενοδόχοβ, Σολφερίνο (87΄ Χατζησάββας) Οικονόμου, Τορεσάνι, Σκαθαρούδης, Αποστόλου (46΄ Τσερκουετάνι), Ρούγιοβιτς, Μπίρης, Φωτιάς, Πετράκος, Κυριακίδης (80΄ Βλαχοκυριάκος).


ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ( Κώστας Νικολαϊδης):Τόλιος, Σαμαράς, Λιόλιος, Κωνσταντινίδης, Γιαζιτζόγλου, Λαζαρίδης (78΄ Δερμιτζόγλου), Φαμπίνιο Μασάντο (51΄ Μπόρες Σάντος), Ζούρκος, Αχαλινόπουλος (70΄ Γεωργίου), Μαντζάνο, Κουτσοσπύρος




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου