Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

ΑΓΕΖ-ΣΤΙΒΟΣ: Δόθηκαν οι υποτροφίες του Ιδρύματος Λεβέντη στους 31 πρωταθλητές-Σε αυτούς και η Μάγδα Γαζέα!

Οι δύο πρωταθλητές του μαραθωνίου Μάγδα Γαζέα και Χριστόφορος Μερούσης
Για άλλη μια χρονιά το Ίδρυμα Λεβέντη, που στηρίζει αδιάλειπτα τον ελληνικό αθλητισμό, έδωσε τις υποτροφίες σε κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες από διάφορα αθλήματα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το απόγευμα στο κτίριο της ΕΟΕ. Το Ίδρυμα, που ξεκίνησε να προσφέρει στους αθλητές τη δυνατότητα να αφοσιωθούν απρόσκοπτα στην προετοιμασία τους για τις μεγάλες διοργανώσεις το 1999, διοργάνωσε την τελετή παράλληλα με συζήτηση με θέμα «Χορηγία και Εθελοντισμός: Προσφορά στον Αθλητισμό και στην Κοινωνία».

Οι αθλητές που στηρίζει φέτος το Ίδρυμα είναι 31 και θα προετοιμαστούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Ζανέιρο. Ανάμεσά τους είναι και 9 πρωταθλητές του στίβου. Το βραβείο τους παρέλαβαν ο Κύπριος δισκοβόλος Απόστολος Παρέλλης και οι Έλληνες πρωταθλητές της σφυροβολίας Ηλιάνα Κοροσίδου, του ύψους Αντώνης Μάστορας (απουσίαζε, καθώς βρίσκεται στην Κύπρο για προετοιμασία και το βραβείο του παρέλαβε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και πρόεδρος της Ο.Ε. του Μαραθωνίου της Αθήνας Γιάννης Σταματόπουλος), του επί κοντώ και παγκόσμιος πρωταθλητής φέτος, Κώστας Φιλιππίδης, των 10χλμ. Αναστασία Καρακατσάνη, στα 110μ. εμπόδια Κώστας Δουβαλίδης, των 200 μέτρων Λυκούργος-Στέφανος Τσάκωνας και του μαραθωνίου δρόμου, νικητές πέρσι στην Κλασική διαδρομή Μάγδα Γαζέα και Χριστόφορος Μερούσης.
Επίσης, οι βραβευόμενοι αθλητές από τα άλλα αθλήματα ήταν: Βασιλική Βουγιούκα (ξιφασκία), Αλέξης Ντανατσίδης (τζούντο), Ρομάν Μουστόπουλος (τζούντο), Δημήτρης Μουστάκας (ταεκβοντό), Μαρία Πρεβολαράκη (πάλη), Παναγιώτης Μάντης και Παύλος-Σεραφείμ Καγιαλής (ιστιοπλοΐα), Σοφία Μπεκατώρου και Κώστας Τριγκώνης (ιστιοπλοΐα), Κατερίνα Νικολαΐδου (κωπηλασία), Χρήστος-Σπύρος Γιάνναρος (κωπηλασία), Παναγιώτης Μαγδανής (κωπηλασία), Αθηνά-Μαρία Αγγελοπούλου και Κατερίνα Ζέρβα (κωπηλασία), Λευθέρης Κοσμίδης (γυμναστική), Λευθέρης Πετρούνιας (γυμναστική), Ευαγγελία Παπάζογλου και Ευαγγελία Πλατανιώτη (συγχρονισμένη κολύμβηση), Μιχάλης Κοντιζάς (κολύμβηση), Απόστολος Χρήστου (κολύμβση), Μιχάλης-Νεκτάριος Φαφαλής (καταδύσεις).
Στη συζήτηση, που εστιάζει στη σημασία του εθελοντισμού όχι μόνο για τον αθλητικό κόσμο αλλά και για την κοινωνία των πολιτών, συμμετείχαν προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού, αλλά και εκπρόσωποι σημαντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Ομιλητές ήταν οι: Σπύρος Καπράλος (πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής), Δημήτρης Τζιράς (πρέσβης, επικεφαλής γραφείου Ελληνικής Προεδρίας Ε.Ε., Γενικός Διευθυντής Εθελοντισμού ΑΘΗΝΑ 2004), Μάκης Ασημακόπουλος (γενικός συντονιστής Μαραθωνίου & Ημιμαραθωνίου Αθήνας-ΣΕΓΑΣ), Μαριέττα Προβοπούλου (γενική διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα), ενώ απουσίαζε λόγω ανελλειμένων υποχρεώσεων η  Υπατία Δούση-Αναγνωστοπούλου (μόνιμη αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστολογίας-Εμβρυολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ιδρυτικό μέλος της ΜΚΟ «Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ»).

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος & μέλος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη, Τάσος Τέλλογλου και την παρουσίαση έκανε η ηθοποιός και ραδιοφωνική παραγωγός Ειρήνη Μπαλτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου