Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ZANTE DILEMMA: Κοινή συνέντευξη τύπου του Κώστα Εφέπουλου για τον σάλο που κάνει το «Come on Brazil».

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο ιδρυτής του γνωστού συγκροτήματος «ZANTE DILLEMA», Κώστας Εφέπουλος σχετικά με τη μεγάλη επιτυχία που γνωρίζει το νέο τους κομμάτι για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, «Come On Brazil». Επίσης, μιλάει και για την κάθοδό του στις εκλογές της Κυριακής, με το συνδυασμό του υποψηφίου Δημάρχου, Μίμη Κουρή.


Ερ.: Πώς ήρθε η ιδέα για το τραγούδι "Come on Brazil"; Σας αιφνιδίασε η ανταπόκριση που είχε το τραγούδι σε παγκόσμια κλίμακα;
Απ.: «Η αλήθεια είναι πως δεν περιμέναμε το τραγούδι αυτό να αγγίξει και να ευαισθητοποιήσει πάρα πολύ κόσμο από όλα τα μέρη του πλανήτη. Νομίζω όμως πως σε αυτό συνετέλεσε και το video με μια σκληρή παρουσίαση της φτώχειας και του πόνου που βιώνουν εκατομμύρια άνθρωποι, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι δύσκολο να ισορροπείς ανάμεσα σε ένα παγκόσμιο κύπελλο και τα δεινά που μπορεί να φέρει μια παγκόσμια οικονομική κρίση. Κάποιοι έκαναν σκληρή κριτική στο τραγούδι που αφιερώσαμε στην Εθνική μας ομάδα αλλά αυτό δεν μας πτοεί γιατί πρόκειται για μια ελάχιστη μειοψηφία δημοσιογράφων».

Ερ.: Κατεβαίνετε στον πολιτικό στίβο με τον κ. Κουρή. Τι σας έκανε να πάρετε αυτή την απόφαση;
Απ.: «Είδα στο πρόσωπο του κ. Κουρή μια ρομαντική πλευρά που ταυτίζεται απόλυτα με τη δική μου αθεράπευτη ρομαντική λογική. Είδα ένα φιλόσοφο της καθημερινότητας που υποφέρει πραγματικά για τα προβλήματα της διπλανής πόρτας. Όταν μου πρότεινε να συμπορευτώ μαζί του σε θέματα πολιτισμού και αθλητισμού μου ήταν πολύ δύσκολο να του αρνηθώ».

Ερ.: Διακρίνω πολλά βιωματικά στοιχεία στα τραγούδια σας. Με το "Come on Brazil" οι Zante Dilemma παρεκκλίνουν από τη ρομαντική τους ή την ερωτική τους θέση. Πώς εμπνεύστηκες για να γίνει αυτή η στροφή;
Απ.: «Εμπνεύστηκα από απλά καθημερινά πρόσωπα που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας όπως ο πρωταγωνιστής του video ο οποίος υποδύεται τον εαυτό του. Η κατάσταση που βιώνει ο πρωταγωνιστής δεν έχει μεγάλες διαφορές από αυτό που βιώνουν εκατομμύρια βραζιλιάνοι στις ερειπωμένες Φαβέλες τους λίγες μέρες πριν το Παγκόσμιο Κύπελο Ποδοσφαίρου. Οι Zante Dilemma δεν είχαν σκοπό να προκαλέσουν ούτε να σοκάρουν τη κοινή γνώμη με το "Come on Brazil" αλλά να υπενθυμίσουν σε ορισμένους ισχυρούς που γυρίζουν πάνω σε δερμάτινες περιστρεφόμενες καρέκλες πως η δυστυχία και η ανέχεια δεν είναι πολύ μακριά τους. Αρκεί μια απλή κίνηση: Να σηκωθούν από την καρέκλα τους και να κοιτάξουν έξω από το παράθυρο.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους φίλους που αγαπούν τους Zante Dilemma  και τους στηρίζουν τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Θα τα πούμε στη Βραζιλία».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου