Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

«ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΝΩΣΗΣ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ 2014»: ΑΝΟΖ & ΝΟΚΙ στα νερά του Ιονίου

«Ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Ζακύνθου (ΑΝΟΖ) και ο Ναυτικός Όμιλος Κεφαλληνίας & Ιθάκης (ΝΟΚΙ) διοργάνωσαν όπως κάθε χρόνο τον ιστιοπλοϊκό αγώνα «Κύπελλο Ένωσης Επτανήσων 2014» στις 14 & 15/6/2014 για να τιμήσουν την 150η επέτειο της Ένωσης των Επτανήσων με την μητέρα Ελλάδα.
Ο αγώνας είχε  δυο ιστιοδρομίες, η μια από το Αργοστόλι προς την Ζάκυνθο απόσταση 36 Ν.Μ. το Σάββατο στις 14 /6/2014 και η δεύτερη παλινδρομική στον κόλπο της πόλεως Ζακύνθου απόστασης  8 Ν.Μ. στις 15/6/2014.

Ο αγώνας από το Αργοστόλι ξεκίνησε το Σαββάτο στις 11:00 με ελαφρό δυτικό άνεμο και τα επτά σκάφη που λάβαιναν μέρος στην 1η ιστιοδρομία, έβαλαν πλώρη για Σχοινάρι. Αργότερα ο αέρας δυνάμωσε και οι ταχύτητες των σκαφών ανέβηκαν και όσα είχαν μπαλόνια (πανί μεγάλων διαστάσεων μπροστά από το κατάρτι ) πέτυχαν ταχύτητες της τάξεως των 9,5 κόμβων. Ο δυνατός αέρας με τις υψηλές ταχύτητες έφερε τα σκάφη έως το Τσιλιβί πολύ γρήγορα περίπου στις 17:00 αλλά δυστυχώς έπεσε ο αέρας  και τα σκάφη δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην γραμμή τερματισμού που ήταν έξω από τις εγκαταστάσεις του Α.Ν.Ο.Ζ. στην Αγία Τριάδα.
Την επόμενη μέρα Κυριακή έγινε η παλινδρομική ιστιοδρομία στον στίβο που στήθηκε στον κόλπο της πόλεως Ζακύνθου με εκκίνηση από τις εγκαταστάσεις του ΑΝΟΖ με κατεύθυνση προς Κυλλήνη, μετά την σημαδούρα που είχε στηθεί επιστροφή προς τον ύφαλο «Δημήτρη» και ξανά προς την γραμμή εκκίνησης που στο δεύτερο πέρασμα ήταν και γραμμή τερματισμού απόσταση 4 Ν.Μ. δυο φορές.

Τα σκάφη και τα πληρώματα που συμμετείχαν είναι τα εξής:
•             ATHINA II με Κυβερνήτη τον Κουτουλογένη Αναστάσιο και πλήρωμα τους Κουτουλογένη Διονύσιο,  Κούτση Ιωάννη Αβούρη Παναγιώτα, Γκίνη Βανέσσα και Τσουκαλα Διονύσιο.
•             PANAS με Κυβερνήτη τον Γιοβάρθη Σπυρίδωνα και πλήρωμα τους Κλάδη Νικόλαο, Γκιβέτση Γεωργία, Θεοδόση Διονύσιο
•             ESCAPE με Κυβερνήτη του σκάφους τον Ιωάννη Μαρίνο και πλήρωμα τους Μιχαλόπουλο Γεώργιο, Βρυώνη Αντώνη και Παπαδάτου Τάνια.
•             EX-ANIMO με Κυβερνήτη του σκάφους τον Λάζαρο Τσαφταρίδη και πλήρωμα τους  Παναγιώτη Ρουκανά και Τσαφταρίδη Λάζαρο
•             ASTERIX με Κυβερνήτη του σκάφους τον Δικόπουλο Παύλο, Σκαλιστήρη Δημήτριο και Δικόπουλο Ευάγγελο.
•             ZIPPY με Κυβερνήτη του σκάφους τον Καπώνη Διονύσιο και πλήρωμα τους Καπώνη Άγγελο, και Αποστόλου  Γεώργιο.
•             PYTHEAS με κυβερνήτη του σκάφους τον Μάργαρη Σπυρίδωνα και πλήρωμα την Μαρία Αντιόχου.
•             GALINI με Κυβερνήτη του σκάφους τον Αβλιχό Θεόδωρο και πλήρωμα τον Σπύρο Βαρθολομάτο.
•             SUPER DOOPER με Κυβερνήτη του σκάφους τον Διονύση Κόμη και πλήρωμα τους Άκη Ποταμίτη, Παναγιώτη Λόξα, Γεράσιμο Τζουγανάτο και Φωτεινή Καλαφάτη.
•             TEAM 24 με Κυβερνήτη του σκάφους τον Άγγελο Κόκκαλη και πλήρωμα  τους Γεράσιμο Αντύπα, Γεώργιο Ποταμιάνο και Στέφανο Κουνάδη.
•             SOLITON με Κυβερνήτη του σκάφους τον Αλέξανδρο Μπουζάκη και πλήρωμα τους Ντόρτα Κώστα, Ντόρτα Θεοδωρο Περικλή Κάρδαρη.

Τα αποτελέσματα των Αγώνων είναι τα εξής:
1η Ιστιοδρομία  «ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ  - ΖΑΚΥΝΘΟΣ»  36 ν.μ. 14/6/2014
1η ΝΙΚΗ    TEAM 24 με Κυβερνήτη του σκάφους τον Άγγελο Κόκκαλη
2η ΝΙΚΗ    SUPER DOOPER με Κυβερνήτη του σκάφους τον Διονύση Κόμη
3η  ΝΙΚΗ    ZIPPY με Κυβερνήτη του σκάφους τον Καπώνη Διονύσιο

2η Ιστιοδρομία  «ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΙΚΗ»  8 ν.μ. 15/6/2014
1η ΝΙΚΗ    TEAM 24 με Κυβερνήτη του σκάφους τον Άγγελο Κόκκαλη
2η ΝΙΚΗ    EX-ANIMO με Κυβερνήτη του σκάφους τον Λάζαρο Τσαφταρίδη
3η  ΝΙΚΗ    ZIPPY με Κυβερνήτη του σκάφους τον Καπώνη Διονύσιο

Η βαθμολογία για την Γενική Κατάταξη είναι: 
1η ΘΕΣΗ    TEAM 24 με Κυβερνήτη του σκάφους τον Άγγελο Κόκκαλη
2η ΘΕΣΗ    ZIPPY με Κυβερνήτη του σκάφους τον Καπώνη Διονύσιο
3η ΘΕΣΗ   EX-ANIMO με Κυβερνήτη του σκάφους τον Λάζαρο Τσαφταρίδη.
4η ΘΕΣΗ   SUPER DOOPER με Κυβερνήτη του σκάφους τον Διονύση Κόμη
5η ΘΕΣΗ    ESCAPE με Κυβερνήτη του σκάφους τον Ιωάννη Μαρίνο
6η ΘΕΣΗ   ATHINA II με Κυβερνήτη τον Κουτουλογένη Αναστάσιο
7η ΘΕΣΗ    PANAS με Κυβερνήτη τον Γιοβάρθη Σπυρίδωνα 
8η ΘΕΣΗ    SOLITON με Κυβερνήτη του σκάφους τον Αλέξανδρο Μπουζάκη.
9η ΘΕΣΗ    ASTERIX με Κυβερνήτη του σκάφους τον Δικόπουλο Παύλο.
10η ΘΕΣΗ  PYTHEAS με κυβερνήτη του σκάφους τον Μάργαρη Σπυρίδωνα.
11η ΘΕΣΗ  GALINI με Κυβερνήτη του σκάφους τον Αβλιχό Θεόδωρο
Στην 1η Ιστιοδρομία Αργοστόλι – Ζάκυνθος δεν συμμετείχαν τα σκάφη ASTERIX, ESCAPE, PYTHEAS και SOLITON  και στην 2η Ιστιοδρομία το ATHINA II και το GALINI.
Η απονομή των επάθλων στους νικητές, έγινε μετά το τέλος της 2ης Ιστιοδρομίας στην Πλατεία του Πόρτου που προσφέρθηκε γεύμα προς όλους τους συμμετέχοντες
Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την άψογη οργάνωση του αγώνα.
Ευχόμαστε του χρόνου περισσότεροι ιστιοπλόοι να λάβουν μέρος στον Αγώνα «Κύπελλο Ένωσης Επτανήσων 2015» που ενώνει τους δεσμούς των δυο γειτονικών νησιών.
Ο Α.Ν.Ο.Ζ. θέλει να ευχαριστήσει ολόθερμα όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα και ειδικά το Λιμενικό Ταμείο Ζακύνθου για την φιλοξενία των σκαφών και τα Λιμεναρχεία Αργοστολίου και Ζακύνθου
Για το Δ.Σ. του Ομίλου»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου