Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Βόλεϊ: Καμικάζι… σκόρπισε τον θάνατο σε 45 άτομα στο Αφγανιστάν

Σε τραγωδία κατέληξε τουρνουά βόλεϊ στο ανατολικό Αφγανιστάν, μια και ένας βομβιστής - καμικάζι… σκόρπισε τον θάνατο έπειτα από πυροδότηση των εκρηκτικών που ήταν ζωσμένος.
Το περιστατικό έλαβε χώρα την Κυριακή (23/11) στην πόλη Γιάχια Κχάιλ της επαρχίας Πάκτικα της ασιατικής χώρας και σύμφωνα με τους αξιωματούχους 45 άτομα τραυματίστηκαν θανάσιμα από την βόμβα, ενώ πολλοί είναι οι τραυματίες.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Γιάχια Κχάιλ, Μούκχλες Άφγκαν, ο καμικάζι ήταν στην εξέδρα παρακολουθώντας τον τελικό του τουρνουά, όταν πυροδότησε την βόμβα.
Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Νάτζιμπ Ντάνις, ανέφερε: «Ένας βομβιστής καμικάζι ανατινάχθηκε στο γήπεδο στην περιοχή Γιάχια Κχάιλ την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ένας αγώνας».

Ο καμικάζι «χτύπησε» την Κυριακή (23/11) ημέρα που το κοινοβούλιο της χώρας υπέγραψε συμφωνία για την επιστροφή δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή μετά το 2014, κάτι που σημαίνει πως θα διατηρηθούν συνολικά 12.000 στρατιώτες στο Αφγανιστάν, οι οποίοι προορίζονται για την εκπαίδευση και τη στήριξη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.


onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου