Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Τα (νέα) δεδομένα για ΠΑΟ και Μαυρία

Το "τριφύλλι" διατηρεί δίαυλο επικοινωνίας με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό και τον εκπρόσωπό του, Πολ Κουτσολιάκο και τους έχει ξεκαθαρίσει ότι παραμένει ευπρόσδεκτος στην ομάδα αρκεί φυσικά οι συνθήκες να το επιτρέψουν.
Το γεγονός ότι η Σάντερλαντ δεν έλυσε τη συνεργασία της με τον Μαυρία παρά τη φημολογία περί το αντιθέτου, έβαλε φρένο στις όποιες σκέψεις για την παρούσα μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώθηκε πριν λίγα 24ωρα, αλλά το Γενάρη όλα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Ποια ήταν όμως τα δεδομένα της περίπτωσής τους και πως ακριβώς έχουν τροποποιηθεί στην παρούσα φάση;

Από το ξεκίνημα του φετινού καλοκαιριού, σχεδόν αμέσως μετά τη λήξη του δανεισμού του στον Παναθηναϊκό, η Σάντερλαντ όρισε ως τιμή πώλησής του το ποσό του 1 εκατ. ευρώ προς πάσα ενδιαφερόμενο. Οι "πράσινοι" ήταν αδύνατο να αυξήσουν περαιτέρω το μπάτζετ τους για ευνόητους λόγους και είχαν ρίξει το βάρος σε άλλες θέσεις όπου είχε εντοπιστεί μεγαλύτερη ανάγκη. Εκαναν τις επαφές τους και περίμεναν στη γωνία τις εξελίξεις, γνωρίζοντας επίσης ότι το ετήσιο κασέ του παίκτη στη Σάντερλαντ είναι της τάξεως των 450 χιλ. ευρώ.

Ο αγγλικός σύλλογος δεν άλλαξε στάση παρότι υποβίβασε τον Μαυρία στη δεύτερη ομάδα, επέμεινε στο 1 εκατ. ευρώ και απέρριψε κρούσεις (για δανεισμό ή μεταγραφή) από κλαμπ του Καμπιονάτο, του ολλανδικού πρωταθλήματος και της δεύτερης κατηγορίας της Γερμανίας. Οι "μνηστήρες"εξαφανίστηκαν, ο Μαυρίας διατηρήθηκε στο δυναμικό της Σάντερλαντ αλλά παρέμεινε στα... πιτς.

Πριν λίγα 24ωρα και βλέποντας ότι δεν υπάρχει "φως" στην άκρη του τούνελ, οι Αγγλοι τον φώναξαν στα γραφεία τους. Παρουσία των προπονητών και του τεχνικού διευθυντή, τον ενημέρωσαν ότι υπάρχουν δύο εκδοχές μέχρι τον Γενάρη: η πρώτη είναι να παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού για 3-4 μήνες (συνηθισμένο γεγονός στην Πρέμιερ Λιγκ) σε ομάδα της Τσάμπιονσιπ προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η περίπτωσή του έχοντας πάρει παιχνίδια στα πόδια του και με την ελπίδα ότι μπορεί να "γυαλίσει" σε κάποιο νέο υποψήφιο αγοραστή. Αυτή η εκδοχή είναι και η πιθανότερη.

Η δεύτερη είναι να ανέβει ξανά (εντός του προσεχούς δεκαημέρου) στην πρώτη ομάδα της Σάντερλαντ και ανάλογα με την παρουσία του στις προπονήσεις να διαπιστωθεί εάν αξίζει μία δεύτερη ευκαιρία από τον προπονητή του, Ντικ Αντβοκαατ. Βλέποντας και κάνοντας δηλαδή. Το σίγουρο είναι ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει, με τον Παναθηναϊκό να φιγουράρει ως η πλέον ρεαλιστική επιλογή για όλες τις πλευρές σε περίπτωση που δεν προκύψει ολική ανατροπή των δεδομένων.

sdna.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου