Κυριακή 22 Μαΐου 2016

FOOTBALL LEAGUE: Ακόμα πιο κοντά στη κατάκτηση του τίτλου η Κέρκυρα - Φιέστα με νίκη για την ΑΕΛ

Ακόμα πιο κοντά στη κατάκτηση του τίτλου η Κέρκυρα. Φιέστα με νίκη για την ΑΕΛ. Λευκη ισοπαλία στην Ριζούπολη, νίκη – παραμονή για τον Πανελευσινιακό, κοντά στην Γ΄Εθνική η Ζάκυνθος, σώθηκε και μαθηματικά ο Αγροτικός Αστέρας.


Κέρκυρα – Κισσαμικός 2-0
Ένα ακόμα τρίποντο το συνολικά δέκατο τέταρτο, πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Κέρκυρα η οποία πανηγύρισε με τον καλύτερο τρόπο την φιέστα της για την άνοδο στα μεγάλα σαλόνια, επικρατώντας του Κισσαμικού με 2-0. Η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη ξεκίνησε πιο δυνατά τον αγώνα από τους Κρητικούς, και μόλις στο 10΄ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, χάρη σε προβολή του Ανδρεόπουλου.
Οι Φαίακες μετά το γρήγορο γκολ που πέτυχαν, το οποίο έδιωξε το όποιο πιθανό άγχος, κυριάρχησαν στο παιχνίδι και στο 32΄ κατάφεραν να ζευγαρώσουν τα τέρματα τους. Ο Τζημογιάννης υπέπεσε σε πέναλτι, κάθως έκανε χέρι και ο Κόντος ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση ευστόχησε, κάνοντας με τον τρόπο αυτό το 2-0, αποτέλεσμα που έμελε να είναι και το τελικό του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Σπύρου Μπαξεβάνου, ήταν αυτή η οποία μπήκε καλύτερα στο ματς από τους γηπεδούχους , και στο 60΄ έφτασε κοντά στο 2-1 το σουτ όμως του Μάντζη έφυγε λίγο άουτ από την εστία του Αραμπατζή. Από το σημείο εκείνο κι έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα το υπάρχον σκορ να διατηρηθεί ως έχει μέχρι την λήξη του αγώνα.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Αραμπατζής, Σουάνης (81’ Ζουμπουλάκης), Κρητικός, Κόντος, Χιντζίδης, Μπαλντοβαλίεφ (69’ Ντουαλά), Ανδρεόπουλος (86’ Καραγιαννίδης), Βλάχος, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Γεωργακόπουλος.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Αγριμάκης, Τσερκέζος, Κουρτεσιώτης, Αυγενικού, Παντελάκης, Σμίλτος (68’ Μανιάς), Μάντζης, Σαπαλίδης (86’ Τσικουδάκης), Τζημογιάννης, Άλμπερτ, Ποκόνγκ (75’ Βλάχος).

ΑΕΛ – Χανιά 3-0
Ακόμα μια νίκη πρόσθεσε στο ενεργητικό της η ΑΕΛ, η οποία μέσα σε ένα πανηγυρικό για την επίτευξη της ανόδου στην Super League, επικράτησε των Χανίων με 3-0. Η ομάδα του Σάκη Τσιώλη ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγώνα από τους Κρητικούς, και μόλις στο 20΄είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι, προκειμένου να προηγηθεί στο σκορ το σουτ όμως του Μαρουκάκη αποκρούστηκε με δυσκολία από τον Πρίφτη.
Έπειτα από την εξέλιξη αυτή οι «βυσσινί» είχαν ακόμα δύο καλές στιγμές στο παιχνίδι στο 25΄ και το 32΄, τόσο όμως το πλασέ του Ροβίθη, όσο και το σουτ του Κουτσιανικούλη κατέληξαν άουτ. Ότι δεν ευτύχησαν να πετύχουν στις δύο αυτές φάσεις οι Θεσσαλοί, το πέτυχαν στο 35΄με την προβολή του Βαρέλα, κάνοντας με τον τρόπο αυτό το 1-0. Η «Βασίλισσα του Κάμπου» μετά το τέρμα αυτό, ενέτεινε τις προσπάθειες της προκειμένου να φτάσει σ΄ακόμα ένα, κάτι το οποίο και κατάφερε στο 40΄ με το πλασέ του Καπού.
Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 61΄ η ΑΕΛ έφτασε κοντά στο 3-0, το πλασέ όμως του Κουτσιανικούλη αποκρούστηκε από τον Πρίφτη, με τον τελευταίο να διατηρεί το σκορ στο 2-0. Από το σημείο εκείνο και μετά οι γηπεδούχοι,κατέβασαν ταχύτητα ωστόσο στο 69΄ είχαν ακόμα μια ευκαιρία με το σουτ του Αναστασόπουλου να καταλήγει άουτ. Αυτό το οποίο δεν πέτυχαν στην συγκεκριμένη φάση οι γηπεδούχοι, το πέτυχαν στο 89΄ με τον Πάτο διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

ΑΕΛ (Σάκης Τσιώλης): Καβουσάκης, Σουλιώτης, Μασούρας, Κοντοχρήστος (80’ Πάτο), Βέρτζος, Αναστασόπουλος, Κουτσιανικούλης, Βαρέλα (57’ Χοτζάλι), Ροβίθης (57’ Λαμπρόπουλος), Καπός, Μαρουκάκης.

ΧΑΝΙΑ (Κυριάκος Γρηγοράκης): Πρίφτης, Παγώνης, Διαμαντόπουλος, Παλιάτσιος, Καρτσαμπάς, Μασάδο, Καμινιώτης, Ρίκκα, Χατζηλιάδης, Τσούτσης, Γκέσιος (46’ Μ. Νύκταρης).

Απόλλων Σμύρνης – Τρίκαλα 0-0
Παιχνίδι δίχως βαθμολογικό ενδιαφέρον, έγινε στην Ριζούπολη με τις δύο ομάδες να βάζουν στο σακούλι τους από έναν βαθμό αυτόν της ισοπαλίας. Στα του αγώνα η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα το ματς από τους «κυανέρυθρους», και μόλις στο 3΄ είχε την πρώτη της καλή στιγμή να προηγηθεί στο σκορ, η κεφαλιά όμως του Φαρινόλα αποκρούστηκε από τον Χιώτη.
Από το σημείο εκείνο και μέχρι το 15΄ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ωστόσο στο διάστημα 32΄- 33΄ ο Απόλλωνας είχε ακόμα δύο καλές φάσεις προκειμένου να προηγηθεί στο σκορ, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Αρχικά στο 32΄ με το σουτ του Μπουντόπουλου να αποκρούεται από τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων και εν συνεχεία στο 33΄όταν νέο σουτ του Μπουντόπουλου πέρασε ελάχιστα άουτ από την εστία του ΑΟΤ.
Οι φιλοξενούμενοι από το 34΄ κι έπειτα ανέβασαν την απόδοση τους, και σε δύο περιπτώσεις έφτασαν κοντά στο γκολ, δίχως όμως να το πετύχουν. Στο 37΄ το σουτ του Ριζογιάννη δεν είχε την κατάληξη που αυτός θα ήθελε καθώς κατέληξε άουτ, ενώ στο 43΄ ο Δουκάκης βρέθηκε τετ α τετ με τον Ταϊρη, ο τελευταίος όμως τον νικήσε διατηρώντας έτσι ανέπαφη την εστία του.
Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα από το 60΄ και μετά η ομάδα του Σταύρου Ψιμουλάκη, πήρε μέτρα στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στα καρέ του Ταϊρη, κάτι το οποίο έκαναν οι «κυανόλευκοι» στο 88΄ το σουτ όμως του Βάντερσον δεν ειχε το επιθυμητό αποτέλεσμα με συνέπεια το υπάρχον σκορ να μείνει ως έχει μέχρι την λήξη του αγώνα.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Βαζάκας): Ταΐρης, Πάνος, Μπουτζίκος, Κύργιας, Δεληζήσης, Ψιάνος (89’ Τζιώρας), Στεργίδης (79’ Καμαρά), Φατιόν, Φαρινόλα, Παρπέξ, Μπουντόπουλος (47’ Βάντερσον)

ΤΡΙΚΑΛΑ (Σταύρους Ψιμουλάκης): Χιώτης, Σαρακατσάνος, Νιάρος (46’ Κοντοδήμος), Ζώνας, Παπαπαναγιώτου, Μουμίν, Ριζογιάννης, Σερτζίνιο, Ναβάρο (90’ Χαροντάκης), Στεφάνοβιτς, Δουκάκης (46’ Βρούτσινα)

Παναιγιάλειος – Ζάκυνθος 2-0
Τέλος στο αρνητικό σερί το οποίο είχε χωρίς νίκη, βάζοντας παράλληλα σε περιπέτειες την Ζάκυνθο, πέτυχε ο Παναιγιάλειος που επικράτησε με 2-0 στην έδρα του των Επτανήσιων. Στα του αγώνα σ΄ένα πρώτο ημίχρονο ισορροπημένο με τις δύο ομάδες να θέλουν τη νίκη η καθεμιά για διαφορετικούς λόγους, υπήρξε μόλις μια αξιόλογη φάση στο ματς, αυτή του 39΄ με το πλασέ του Γκατσέσα το οποίο και απέκρουσε με τα πόδια ο Παπαδόπουλος.
Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 57΄ η ομάδα του Δημήτρη Μαγκαφίνη, ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Κρισμάρεβιτς, ο διαιτητής όμως έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Από το σημείο εκείνο και μετά οι δύο ομάδες ενέτειναν τις προσπάθειες τους προκειμένου να φτάσουν στο γκολ, χωρλις όμως να τα έχουν καταφέρει. Όλα αυτά μέχρι το 74΄ όταν ο Γκούφας με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Παπαδόπουλο για να κάνει το 1-0.
Έπειτα από την εξέλιξη αυτή οι «κυανοκίτρινοι» ανέβασαν την απόδοση τους, προκειμένου να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, κάτι το οποίο θα μπορούσαν να είχαν πετύχει σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά στο 78΄ με το σουτ του Κουρέλλα να αποκρούεται από τον Αθανασόπουλο και εν συνεχεία στο 80΄ με την κεφαλιά του Κρολ, να έχει την ίδια ακριβώς κατάληξη. Αυτό το οποίο δεν μπόρεσαν να πετύχουν οι νησιώτες, το πέτυχαν οι Αχαιοί στο 87΄ με το σουτ του Σανδραβέλη, αποτέλεσμα το οποίο και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του αγώνα, παρά το γεγονός ότι οι «μελανόλευκοι» στο 87΄ έμειναν με πάικτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Κρισμάρεβιτς.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Χρήστος Αθανασόπουλος): Αθανασόπουλος, Σπίνουλας, Σανδραβέλης, Παπαχρήστος, Κολόκας, Κρισμάρεβιτς, Γκοτσούλιας, Λινάρδος (83' Στίκας), Σκαρτσίλας (58' Γκούφας), Μπουρλάκης (58' Ζουνίνιο), Γκατσέσα.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Δημήτρης Μαγκαφίνης): Παπαδόπουλος, Κυριακίδης (63' Κάρδαρης), Κουρέλλας, Βοσνακίδης, Τσιάμης, Ορφανίδης, Ρ. Πέττας, Ζαϊρί, Σταματής, Λέκκας (82' Μεντούρ), Γραικός (77' Κρολ).

Πανελευσινιακός – Καλλιθέα 2-1
Σημαντική νίκη η οποία τον φέρνει πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού, εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της Ζακύνθου στο Αίγιο, πέτυχε κόντρα στην Καλλιθέα ο Πανελευσινιακός. Η ομάδα του Θανάση Δημόπουλου κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ μόλις στο 3΄, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιαννιτσάνη, πέναλτι το οποίο κέρδισε ο Πλαβούκος από τον Ευαγγέλου.
Από το σημείο εκείνο και μετά το συγκρότημα του Λουκά Καραδήμου ανέβασε την απόδοση του,και στο 9΄ έχασε σημαντική ευκαιρία για το 1-1, το σουτ όμως του Τσίπρα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του Μανιάτη. Η απάντηση από πλευράς Πανελευσινιακού, ήρθε στο 31΄ με το σουτ του Σταματάκη το οποίο και απέκρουσε με το πόδι ο Μιχελής, με το υπάρχον σκορ να μένει ως έχει μέχρι την λήξη του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη οι «κυανόλευκοι» ενέτειναν τις προσπάθειες τους, προκειμένου να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, κάτι το οποίο και κατάφεραν στο 62΄ με το σουτ του Μπέλη. Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, το ματς απέκτησε νέο ενδιαφέρον, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να χάσουν από μια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να κάνουν το 2-1.
Στο 73΄ ο Φράγκος δεν κατάφερε μετά από γύρισμα του Ηλιάδη να βρει την μπάλα, προκειμένου να γίνει απιελητικός για την εστία του Μανιάτη, ενώ στο 77΄ το σουτ του Βαϊσχάιμερ για λογαριασμό των Ελευσίνιων αποκρούστηκε από τον Μιχελή. Αυτό το οποίο δεν μπόρεσαν να πετύχουν στην εν λόγω φάση οι « σταχυοφόροι», το πέτυχαν στο 78΄ με την κεφαλιά του Ανδρίκου, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Θανάσης Δημόπουλος): Μανιάτης, Παληγεώργος (68' Παληγεώργος), Τσίγκρος, Ανδρίκος, Αρβανίτης, Βαλιτζό, Λίτσος (57' Τσολακίδης), Κωνσταντινίδης, Σταματάκης (46' Καζνέτσης), Γιαννιτσάνης, Πλαβούκος.

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λουκάς Καραδήμος): Μιχελής, Σταμόπουλος, Τσώνης, Ευαγγέλου, Λεβέντης, Τεγούσης, Σταύρου, Ηλιάδης, Κατσικογιάννης (71' Φράγκος), Σμυρλής (58' Μπέλης), Τσίπρας (86' Μπούζας).

Λαμία – Αχαρναϊκός 1-1
Επεισοδιακό παιχνίδι εγινε στην Λαμία, όπου η τοπική ομάδα αναδείχτηκε ισόπαλη με τον Αχαρναϊκό με σκορ 1-1. Η ομάδα του Δημήτρη Σπανού μοήκε καλύτερα στο παιχνίδι από τους φιλοξενούμενους και μόλις στο 6΄ προηγήθηκε στο σκορ χάρη σε κεφαλιά του Κοτσώνη. Οι «πράσινοι» από το σημείο εκείνο και μετά ανέβασαν την απόδοση τους και στο 24΄, κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με σουτ του Παβίσεβιτς, αποτέλεσμα το οποίο και διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου καθώς το σουτ που επιχείρησε στο 45΄ ο Παπατόλιος αποκρούστηκε από τον Πίτκα.
Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, καθώς δεν υπήρξε κάποια αξιόλογη φάση στο ματς παρά τις όποιες προσπάθειες των δύο ομάδων, πρικειμένου να φτάσουν στο 2-1, ενδεικτικό του παιχνιδιού κέντρου το οποίο έκαναν και οι δύο ομάδες. Το εν λόγω αποτέλεσμα έμεινε ως είχε μέχρι την λήξη του αγώνα, ενώ μετά το τέλος του οι Καλογερόπουλος και Κοτσώνης αποβλήθηκαν με απευθείας κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή Μπερτάκη του συνδέσμου Χανίων

ΛΑΜΙΑ (Δημήτρης Σπανός): Πίτκας, Ζουλιώτης, Πίντο, Σιατραβάνης, Νατσιόπουλος (66’ Καραλής), Γιαλούσης, Μπαλού (33’ Σιλιγαρδάκης), Νεόφυτος, Κοτσώνης, Μπουλούλης (84’ Καραγιάννης), Κυριακόπουλος.

ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Αρναούτης): Παγούδης, Μωυσιάδης, Ταμπάκης (71’ Καλογερόπουλος), Ματσούκας, Όμο, Παπατόλιος (84’ Χριστόπουλος), Μαρής, Αναστασίου (78’ Σωτηράκος), Παβίσεβιτς, Μουστάκης, Κωστόπουλος.

Παναχαϊκή – Αγροτικός Αστέρας 0-1
Την παραμονή του στην κατηγορία και μαθηματικά, εξασφάλισε ο  Αγροτικός Αστέρας που επικράτησε με 1-0 στην Ναύπακτο της υποβιβασμένης Παναχαϊκής. Η ομάδα του Κώστα Γεωργιάδη, ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στον αγώνα από τους Αχαιούς, και στο 18΄ κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ χάρη σε τέρμα του Διαμαντόπουλου. Από το σημείο εκείνο και μετά οι «κοκκινόμαυροι», προσπάθησαν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν με συνέπεια το υπάρχον σκορ να μείνει ως έχει μέχρι την λήξη του ημιχρόνου.
Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στο 49΄ η Παναχαϊκή έφτασε κοντά στο 1-1, το σουτ όμως που επιχείρησε ο Χούσα αποκρούστηκε με τα πόδια από τον Βαφέα. Από το σημείο εκείνο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με συνέπεια να μην δημιουργηθεί κάποια άλλη αξιόλογη φάση στο ματς, εξέλιξη η οποία ήταν υπέρ της ομάδας της Θεσσαλονίκης με το υπάρχον σκορ να μένει ως έχει μέχρι την λήξη του αγώνα.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Ηλίας Φυντάνης): Στρέζος, Παπανικολάου, Χαρτσιάς, Λαμπρόπουλος Γ., Μουκίδης, Πινδώνης, Χούσα, Σαμπατάκος, Μητρόπουλος, Πέδρο, Ρουμπάτος (85' Ασίγκμπα)

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Κώστας Γεωργιάδης): Γιακουμής, Καραμπάς (46' Σκλιοπίδης), Βαφέας, Μπάρμπας, Αμαραντίδης, Καπίας, Μακρυδημήτρης, Μπιτάνγκ, Θεοδωρίδης (70' Συμελίδης), Τοπούζης (62' Βελλίνης), Διαμαντόπουλος.

Αναγέννηση Καρδίτσας – Ολυμπιακός Βόλου 3-0 α.α.

Εργοτέλης – Πανσερραϊκός 0-3 α.α.

Βαθμολογία
1.Κέρκυρα 75
2.ΑΕΛ 75                  
3.Τρίκαλα 64
4.Απόλλων Σμύρνης 58
5.Λαμία 55
6.Κισσαμικός 48
7.Καλλιθέα 46
8.Αχαρναϊκός 42
9.Αναγέννηση Καρδίτσας 42
10.Παναιγιάλειος 41
11.Πανσερραϊκός 40
12.Αγροτικός Αστέρας 37
13.Χανιά 35                 
14.Πανελευσινιακός 34
15.Ζάκυνθος 31              
16.Παναχαϊκή 28
17.Ολυμπιακός Βόλου 10
18.Εργοτέλης 7

*Εργοτέλης και Ολυμπιακός Βόλου έχουν αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.
**Ο Απόλλωνας έχασε με 3-0 στα χαρτιά τον αγώνα με τον Πανελευσινιακό, ενώ παράλληλα τιμωρήθηκε και με αφαίρεση – 6 βαθμών.
***Η Παναχαϊκή έχει τιμωρηθεί πρωτόδικα με -12 βαθούς, ενώ τις έχουν αφαιρεθεί και 3 βαθμοι, καθώς δεν πληρούσε τις απαιτήσεις της 3ης φάσης της διαδικασίας αδειοδότησης.
****Καλλιθέα και Ζάκυνθος έχουν τιμωρηθεί με αφαίρεση 3 βαθμών καθώς επίσης δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις της 3ης φασης της διαδικασίας αδειόδοτησης της ΕΠΟ.
*****Εκκρεμεί η απόφαση του αγώνα Αχαρναϊκός – Χανιά, ο οποίος διακόπηκε με υπαιτιότητα της ομάδας της Δυτικής Αττικής.
******Εκκρεμούν οι ενστάσεις του Πανελευσινιακού για τον αγώνα με τον Αχαρναϊκό και της Παναχαϊκής για το ματς με την Λαμία.
Θέσεις 1-2 : Άνοδος στην Super League
15- 18: Υποβιβασμός στην Γ΄Εθνική

Επόμενη Αγωνιστική (29/5)
Αγροτικός Αστέρας – Κέρκυρα
Αχαρναϊκός – ΑΕΛ
Ζάκυνθος – Εργοτέλης
Καλλιθέα – Παναχαϊκή
Κισσαμικός – Αναγέννηση Καρδίτσας
Λαμία – Πανελευσινιακός
Ολυμπιακός Βόλου – Τρίκαλα
Πανσερραϊκός – Απόλλων Σμύρνης

Χανιά - Παναιγιάλειος

sdna.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου