Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανίων στη Ζάκυνθο

Παραμονή της Εορτής των Θεοφανείων, σήμερα και στις 6.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου η Ακολουθία του Όρθρου των Θεοφανείων.

Μετά το τέλος του Όρθρου, και περι ώρα 8 το βράδυ, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης συνοδευόμενος από τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές και το Λαό, θα μεταβεί επίσημα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου θα ψαλούν, κατά το ζακυνθινό έθιμο, τα “Φώτα” από το Ζακυνθινό Εκκλησιαστικό Αναλόγιο “Θεόδωρος Κουρκουμέλης-Κοθρής”, υπό την διεύθυνση του Παναγιώτη Μαρίνου. Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης θα απευθύνει επίκαιρη ομιλία στον Λαό.
Την Παρασκευη 6η Ιανουαρίου 2016, Εορτή των Θεοφανείων, ώρα 8.30 το πρωί, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, και ακολούθως η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.
Στην συνέχεια, κατά τις 11.15 το πρωί, θα ξεκινήσει Λιτανεία από τον Μητροπολιτικό Ναό προς την κεντρική αποβάθρα, όπου θα γίνει η τελετή της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα και του Αγιασμού των Υδάτων.
Την πλαισίωση της Πομπής και τις έξω του Ιερού Ναού παρατάξεις για την απόδοση των κεκανονισμένων τιμών, θα αποτελέσουν τμήματα των Προσκόπων, των Οδηγών καθώς και η Φιλαρμονική του Δήμου Ζακύνθου κατά την καθιερωμένη τάξη. Ο κ. Διευθυντής της ΕΛ.ΑΣ. και ο κ. Λιμενάρχης παρακαλούνται, να προνοήσουν για την τήρηση της τάξεως, όσο και για τον πανηγυρικό σημαιοστολισμό της πόλεως και του λιμένος. Εκκλησιαστικούς τελετάρχες ορίζομε τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτη Καποδίστρια, Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Ζακύνθου και τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερο Χαράλαμπο Κυπριώτη.

πηγή: imerazante.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου