Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Η ημέρα του ερασιτέχνη αθλητή - Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη τύπου

Πραγματοποιήθηκε χθες στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου Λευτέρη Νιοτόπουλου η συνέντευξη τύπου για την γιορτή της Περιφερειακής Ενότητας του νησιού μας, που τιμάει τα αθλητικά σωματεία και τα μέλη της για τις διακρίσεις που είχαν κατά την αγωνιστική περίοδο 2015-16.
Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των συλλόγων που άκουσαν τι είχε να πει ο κ. Νιοτόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι είναι μια γιορτή για το νησί μας.
«Θα έχουμε μια δεύτερη γιορτή με τη συνάντηση των αθλητικών σωματείων και την αναγνώριση και την επιβράβευση των παιδιών που διακρίθηκαν μέσα από τις δραστηριότητες τους. Νομίζουμε ότι θα είναι μια γιορτή για σας που αγωνιάτε είτε από το ρόλο των μελών του σωματείου, τους γονείς που είναι οι αφανείς ήρωες καθώς δαπανούν ώρες και τους προπονητές που είναι δάσκαλοι σε αυτή τη διαδικασία».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου αναφέρθηκε για τις δράσεις που έζησε έιτε στον χώρο του ποδοσφαίρου, του τένις και άλλων αθλημάτων, τονίζοντας πόσο σημαντικό είναι να γίνει μια τέτοια γιορτή που θα δώσουν το παρών και «αστέρια» του Ελληνικού Αθλητισμού όπως ο Παναγιώτης Γιαννάκης και ο Γιώργος Καραγκούνης.
«Είχα εντυπωσιαστεί όταν κάναμε κάποιες δράσεις με το ποδόσφαιρο, με τον αριθμό των παιδιών στο γήπεδο. Έζησα και με το τένις που ήμασταν στις βραβεύσεις των παιδιών και σε άλλες εκδηλώσεις. Υπάρχει και κάτι πέρα από το γκρίζο ε που ζούμε και δεν είναι άλλο από τη συμμετοχή των παιδιών, των μελών, των προπονητών και των σωματείων».
Επίσης ο κ. Νιοτόπουλος αναφέρθηκε για τις ελλείψεις στις εγκαταστάσεις των περισσότερων αθλητικών σωματείων, τονίζοντας ότι αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στις ομάδες.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη συνέντευξη τύπου έδωσαν το παρών οι: Δ. Παναγιωτόπουλος – Απολλοφάνους Φιλόξενος, Δ. Ακτύπης – Φιλόξενος ΑΜΕΑ, Ι. Κούτσης – ΑΝΟΖ, Γ. Μάργαρης – ΑΓΕΖ, Κ. Τυρογαλάς – ΑΛΕΖ, Γ. Κατιρτζίδης – Ολυμπιάδα Ζακ., Καλανδρίας – ΑΟ Λεβάντε, Λ. Μαλιούφας ΕΠΣ Ζακύνθου, Κοντοσταυλάκης – Τμήμα Τοξοβολίας Λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ», Δ. Μήλεσης – ΖΑΟΑ


«Οι βραβεύσεις αναφέρονται στον ερασιτεχνικό αθλητισμό»
Ο κ. Νιοτόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει και όσα ακούστηκαν σχετικά με την μη βράβευση της ομάδας της Ζακύνθου.

«Κυρίως αναφερόμαστε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι αγνοούμε τον επαγγελματικό αθλητισμό και το έχουμε αποδείξει και με την συμμετοχή μας σε δράσεις με την ΕΠΣ Ζακύνθου αλλά και σε άλλες ενέργειες με τα σωματεία. Η ανακοίνωση του ποιους βραβεύουμε είναι ξεκάθαρη. Αν κάποια στιγμή μπορεί να έγινε συζήτηση αναγνώρισης αυτής τη προσπάθεια δεν μπορούσε να χωρέσει σε καμία περίπτωση για τον επαγγελματικό χαρακτήρα της ομάδας , δεύτερον δεν έχει καμία διάκριση 1ης, 2ης, 3ης, 4ης, 5ης, 6ης ώστε να κολλήσει σε αυτό. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας αυτής της ομάδας και ο ιδρώτας στις φανέλες αυτών των παιδιών έχει καταξιωθεί τόσο πολύ. Ο αγώνας αυτών των παιδιών έχει καταξιωθεί και δεν το συζητάμε. Μιλάμε για αμειβόμενο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και όχι ερασιτεχνική δράση. Έτρεξαν και διαφήμισαν τη Ζάκυνθο στη Β’ Κατηγορία. Έχουμε το αντίστοιχο της Κέρκυρας που ούτε εκείνη βραβεύτηκε και η ομάδα ανέβηκε στην Α’ Κατηγορία».

πηγή: imerazante.gr  - ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Διονύσης Μπινιώρης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου