Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΦΙΛΙΚΟ: Είχε το κίνητρο ο Ζακυνθιακός και νίκησε 2-1 την ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος (Photos)

Παρουσία λιγοστού κόσμου (70 άτομα) ο Αθλητικός Όμιλος Ζακυνθιακός επικράτησε της ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος με 2-1. Το πρώτο 45λεπτο ανήκει ολοκληρωτικά στην νταμπλούχο Ζακύνθου όπου και προηγήθηκε 2-0 με τα γκολ του Διονύση Μαλαφούρη και είχε ακόμα 4 καλές ευκαιρίες για να αυξήσει το δείκτη του σκορ.
Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, με τον Τζανλούκα Κολονέλο να φρεσκάρει την ενδεκάδα του και να μειώνει γρήγορα (53΄) με εύστοχο πέναλτι του Χατζησάββα. Πίεσε για την  ισοφάριση και είχε μοναδική ευκαιρία στο 84΄ αλλά ο Χατζησάββας και πάλι… «σημάδεψε» το δεξί δοκάρι του Χαρακτινού.

Οι τυπικά γηπεδούχοι (Ζακυνθιακός) είχε μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν το μυαλό τους στο να φύγουν για τις ιδιαίτερες πατρίδες του, αφού αυτό το τελικό ήταν οι τελευταία τους φετινή υποχρέωση.


ΦΑΣΕΙΣ & ΓΚΟΛ…
10΄ Ωραία ενέργεια του Λιβέρη που θα βγάλει μόνο του τον Μαλαφούρη απέναντι στον Ξενοδόχοβ. Ο Μαλαφούρης θα πλασάρει αλλά ο έμπειρος τερματοφύλακας του ΑΠΣ θα διώξει σωτήρια την μπάλα σε κόρνερ. Το εκτελεί ο Λιβέρης και ο Καραμαλίκης με κεφαλιά, στο δεύτερο δοκάρι, θα στείλει την μπάλα μόλις άουτ.
21΄ Ο Λιβέρης θα εκτελέσει φάουλ και ο Ξενοδόχοβ με καταπληκτική εκτίναξη θα διώξει την μπάλα σε κόρνερ.
22΄ ΓΚΟΛ: Δυνατό πλάγιο του Μαρμαρά, θα φέρει την μπάλα στην καρδιά της άμυνας του ΑΠΣ, με τον Καραμαλίκη να πασάρει με το στήθος για τον Μαλαφούρη που με σουτ θα στείλει την μπάλα στο δεξί «Γ» του Ξενοδόχοβ. Εντυπωσιακό γκολ για τους νταμπλούχους.
35΄ ΓΚΟΛ: Κάθετη πάσα του Λιβέρη για τον Μαλαφούρη που θα περάσει τον Λειβαδιώτη και δεν θα δυσκολευτεί να κάνει δύο τα τέρματά του και της ομάδας του.
42΄ Ο Λιβέρης θα εκτελέσει κόρνερ, ο Τζιαφέρης θα πιάσει την κεφαλιά και ο Λειβαδιώτης θα διώξει με το δεξί του χέρι.
45΄+ 2΄ Ο Λιβέρης και πάλι (ο καλύτερος παίκτης του αγώνα) θα πασάρει στον Μαλαφούρη κι αυτός θα κάνει στη κίνηση το σουτ, με τον Λειβαδιώτη να διώχνει με δυσκολία την μπάλα σε κόρνερ.
53΄ ΓΚΟΛ: Ο ΑΠΣ θα κερδίσει πέναλτι. Ο Χατζησάββας θα βγάλει ωραία πάσα στον Ντιαλό που θα ανατραπεί από τον Χαρακτινό και ο διαιτητής Κωστάκης θα δώσει το πέναλτι (σωστή υπόδειξη). Θα το εκτελέσει εύστοχα ο Χατζησάββας για να μειώσει σε 2-1.
63΄ Ο Δρόσος θα βγει στην κόντρα επίθεση, θα μπει στην περιοχή, το σουτ που θα επιχειρήσει θα διώξει σε κόρνερ ο Λειβαδιώτης.
82΄ Ο Χατζησάββας θα κάνει το σουτ, ο Χαρακτινός θα σώσει την εστία του.
84΄ ΔΟΚΑΡΙ για τον ΑΠΣ. Και πάλι ο Χατζησάββας από αριστερά θα κάνει ωραία ενέργεια και το σουτ, με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι και να καταλήγει άουτ.
86΄ Σουτ του Τορεσάνι, εκτός περιοχής, η μπάλα θα περάσει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, άουτ.
90΄ + 1΄ Ο Χατζησάββας θα κάνει το δυνατό σουτ, ο Χαρακτινός σε ετοιμότητα θα διώξει σε κόρνερ.
Καλή η διαιτησία του Δημήτρη Κωστάκη και των βοηθών του Ψάρρη και Κλάδη.

Α.Ο. ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ (Στράτος Κουρούμαλος): Χαρακτινός, Φυτόπουλος, Μαρμαράς, Λιβέρης, Τζιαφέρης, Αρκαδιανός, Πέττας, Καραμαλίκης, Μαλαφούρης, Σούρμπης, Δρόσος.
Στην επανάληψη έπαιξαν και οι: Κόλα, Λένο, Κίτος, Μαλλιάς και Λάππος.

ΠΑΕ ΑΠΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ (Τζανλούκα Κολονέλο): Ξενοδόχοβ (32΄ Λειβαδιώτης), Αποστόλου, Πέττας, Στασινόπουλος, Ρούγιοβιτς, Κυριακίδης, Μπίρης, Τορεσάνι, Σολφερίνο, Φωτιάς, Όττα.
Στην επανάληψη έπαιξαν και οι: Λειβαδιώτης, Χιράλδο, Χατζησάββας, Βυθούλκας, Ελέζι Ν., Ντιαλό και Οικονόμου.























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου