Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΑΓΕΖ: Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του αντιπάλου (Photos)

Μία από τις καλύτερες ομάδες που έχουν περάσει από το Κλειστό της Παναγούλας, ήταν σήμερα η ομάδα του Γ.Σ. Παπάγου. Οι φιλοξενούμενοι επικράτησαν, δίκαια, των «ερυθρολεύκων» με 66-52 σε ένα παιχνίδι που το παρακολούθησαν 300 περίπου φίλοι του μπάσκετ, εκ των οποίων 15 εκδρομείς από την Αθήνα.
Το παιχνίδι ήταν αδιάφορο για την ΑΓΕΖ, αφού η ομάδα είχε εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία στο προηγούμενο παιχνίδι στην Πάτρα, με αντίπαλο τον Έσπερο ΑΟΠΑ. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι… «καίγονταν» για το ροζ φύλλο αγώνα, αφού σε νίκη δικιά τους και ήττα της Νίκης Αμαρουσίου που έπαιζε την ίδια ώρα στην Πάτρα με τον πρωταθλητή Προμηθέα, οι του Παπάγου θα πέρναγαν και πάλι στην 2η  θέση και την τελευταία αγωνιστική θα διεκδικούσαν την άνοδό τους στην Β΄ Εθνική.

Μπήκαν δυνατά οι φιλοξενούμενοι
Από το πρώτο κιόλας λεπτό οι παίκτες του Σάββα Συμεωνίδη επέβαλαν το ρυθμό τους και κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ, το οποίο δεν το έχασαν σε κανέναν σημείο του παιχνιδιού! Οι γηπεδούχοι, έχοντας τους Κώστα Ακτύπη και Γιώργο Σκούφη στον πάγκο με πολιτικά, λόγω τραυματισμού, δεν είχαν πολλές λύσεις κυρίως στην επίθεση.
Θα πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα ότι οι φιλοξενούμενοι διέθεταν ένα ποιοτικό ρόστερ, με παίκτες που έχουν παραστάσεις στην Α1΄ Εθνική (Μίχαλος, Υφαντής, Αποσκίτης) οι οποίοι είναι πολυτέλεια για την Γ΄ Εθνική.
Οι παίκτες του Παπάγου κατάφεραν να κλείσουν το πρώτο 10λεπτο με μία διαφορά 7 πόντων (15-22), ενώ στο δεύτερο 10λεπτο και περίπου στο 15΄ την αύξησαν στους 16 (20-36), για να κλείσει το ημίχρονο με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν τη διαφορά, 25-41.

Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη
Τίποτα δεν άλλαξε στο β΄ημίχρονο με τους παίκτες του Συμεωνίδη να «εκτελούν» από τα 6,75. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην 3η  περίοδο πέτυχαν 12 πόντους και όλοι από σουτ τριών πόντων! Συγκεκριμένα σκόραραν οι Μίχαλος, Τσιάκας, Αποσκίτης και Λογοθέτης.
Με… μαέστρο τον Νίκο Μίχαλο και «εκτελεστές» τους Υφαντή, Αποσκίτη και Τσιάκα οι φιλοξενούμενοι 8:48 πριν το τέλος του παιχνιδιού πήραν τη μεγαλύτερη διαφορά στο ματς (40-58) και εκεί όλα έδειχναν ότι η νίκη γι αυτούς ήταν πολύ κοντά.
Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι ήταν άστοχοι στην επίθεση, ενώ στην άμυνα έδιναν εύκολα σουτ από τα 6,75 στον αντίπαλο, που το αξιοποίησε με το καλύτερο τρόπο. Οι «ερυθρόλευκοι» από τη γραμμή του τρίποντου είχαν ένα εύστοχο σουτ (Θανάσης Νικολόπουλος) στις 16 προσπάθειες)!
Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι Μιχάλης Μαντήλας (Ιωαννίνων) και Στάθης Σταθόπουλος (Αγρινίου).

Τα 10λεπτα ήταν: 15-22, 25-41, 40-53, 52-66.


Zάκυνθος - Παπάγου 52-66 
Αγρίνιο - Έσπερος ΑΟΠΑ 69-72 
Μεσσήνη - Καλαμάτα 1980
Προμηθέας - Νίκη Αμαρουσίου 64-58 (55-55 κ.α.)
Κορωπί - Απόλλων Αρ.Κορίνθου 80-71 
Γαλάτσι - Σπόρτιγκ 81-96 
Ρεπό: Πεντέλη      










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου