Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Α.Ο.Π. ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ: Πέρασε (και) από την Κεφαλονιά… σαν πρωταθλητής

Μια νίκη χωρίζει τον Ζακυνθιακό από την άνοδο του και μαθηματικά στη Γ’ Εθνική. Η ομάδα της Ζακύνθου επικράτησε 3-0 της ΑΕΚ στο γήπεδο των Κεραμειών στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής των αγώνων μπαράζ και διατηρώντας το απόλυτο έχει την ευκαιρία να κάνει… φιέστα την επόμενη εβδομάδα σε περίπτωση που κατακτήσει τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Άρη Αρχαίας Ολυμπίας.
Το σύνολο του Στράτου Κουρούμαλου με… όπλο την εμπειρία ορισμένων σημαντικών μονάδων του κατάφερε να κάμψει την πάθος των παικτών του Σπύρου Παπαδάτου, που πάλεψαν όσο μπορούσαν το παιχνίδι, δίχως όμως να μπορέσουν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Η αναμέτρηση ξεκίνησε με 18 λεπτά καθυστέρηση καθώς δεν είχε έρθει η αστυνομία – ως όφειλε – αφού μιλάμε για αγώνα μπαράζ ανόδου και η παρουσία της ήταν υποχρεωτική.

Γι αυτό το λόγο, ο διαιτητής δεν ξεκινούσε, δικαιολογημένα το παιχνίδι μέχρι να διευθετηθεί το θέμα και τελικά έπειτα από επικοινωνία που είχε ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Δημήτρης Κουμαριώτης με την Αστυνομική Διεύθυνση το πρόβλημα λύθηκε.

Με μαύρα περιβραχιόνια στη μνήμη της Άννας Πολλάτου
Πριν τη σέντρα του αγώνα τηρήθηκε, μάλιστα, ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της αδικοχαμένης Άννας Πολλάτου ενώ οι παίκτες της ΑΕΚ αγωνίστηκαν στην αναμέτρηση, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά του αγώνα και πίεσε ψηλά τους φιλοξενούμενους. Ωστόσο, οι Ζακυνθινοί κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και εκμεταλλευόμενοι τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων, μπόρεσαν να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας το υπέρ τους προβάδισμα.
Στο 19 το σουτ του Κρούτη μέσα στην περιοχή μετά από πάσα του Ιλιρ κατέληξε λίγο άουτ. Στο 22 ο Καραμαλίκης έβγαλε μέσα στην περιοχή στον Πέττα, ο οποίος με διαγώνιο σουτ ανάγκασε τον Άννινο να διώξει στη δεξιά γωνία του σε κόρνερ. Στο 28 ο Λιβέρης εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά για τον αμαρκάριστο μέσα στην περιοχή Καραμαλίκη, ο οποίος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.
Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, θα έρθει το γκολ για τον Ζακυνθιακό, με τον Δρόσο να δέχεται την κάθετη πάσα του Λιβέρη και με ψηλοκρεμαστό πλασέ πρόλαβε την έξοδο του Αννινου, κάνοντας το 1-0. Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 47 ο Στεφανάτος έκανε λάθος γύρισμα με κεφαλιά πίσω στον Άννινο, με αποτέλεσμα να επωφεληθεί ο Μαλαφούρης και να πλασάρει αλλά πάνω στη γραμμή ο Λούλουδας πρόλαβε και απομάκρυνε.

Δύο γκολ από τον Δρόσο
Στο 56 ο Λιβέρης γύρισε τη μπάλα μέσα σε περιοχή στον Δρόσο, ο οποίος έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στον Αντωνόπουλο και στην επαναφορά της ο Σούρμπης θα πιάσει νέο σουτ που απομάκρυνε και πάλι σωτήρια με τάκλιν ο οπισθοφύλακας της ΑΕΚ. Στο 60 o Μαλαφούρης βγήκε στην αντεπίθεση και έφτασε μέχρι τη περιοχή αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε τον Άννινο.
Τέσσερα λεπτα αργότερα, θα γίνει το 2-0 για τον Ζακυνθιακό και με πάλι από τον Δρόσο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα του Σούρμπη και πρόλαβε με πλασέ την έξοδο του τερματοφύλακα της ΑΕΚ. Να θυμίσουμε ότι είναι η δεύτερη φορά φέτος που ο άσος του Ζακυνθιακού σκοράρει δις σε βάρος κεφαλλονίτικης ομάδας αφού το ίδιο είχε κάνει και στον αγώνα του Κυπέλλου Ερασιτεχνών κόντρα στον ΑΟΚΙ. Στο 79 ένα φάουλ του Κρούτη έξω από την περιοχή θα καταλήξει λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.
Στο 88 ο Εμιλιάνο θα δοκιμάσει το πόδι του από μακρινή απόσταση αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι. Στο 93 έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Φυτόπουλου, ο Λιβέρης γύρισε τη μπάλα στην μικρή περιοχή από δεξιά και ο Μαλαφούρης δεν δυσκολεύτηκε να τη σπρώξει στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

ΑΕΚ (Σπύρος Παπαδάτος): Άννινος, Στεφανάτος (54′ Κούκλης), Ψάλτης, Λούλουδας, Αντωνοπουλος, Κρουτη (82′ Σπανός), Κόμητας, Στάβερης (35′ Εμιλιάνο), Χασάι, Ιλιρ, Μπαζάρογλου.
ΖΑΚΥΝΘΙΑΚΟΣ (Στράτος Κουρούμαλος): Χαρακτινός, Φυτόπουλος, Μαλαφουρης, Λιβέρης, Τζιαφέρης, Αρκαδινός, Πέττας, Κωστάκης, Καραμαλίκης (37′ Μαρμαράς), Σούρμπης (88′ Κολα), Δρόσος (71′ Μαλλιάς).

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

ΥΓ:  Θα θέλαμε να ζητήσουμε συγγνώμη για την καθυστέρηση του συγκεκριμένου ρεπορτάζ. Ο λόγος είναι ότι το zantesport την Τετάρτη ήταν στα Γιαννιτσά, για επαγγελματικούς λόγους. Ευχαριστούμε για την κατανόηση…






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου