Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

ΜΕ ΝΕΟ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΟ ΕΝΩΣΙΑΚΟ: Ο Ζακυνθιακός θα δηλώσει την έδρα του

Σε όλα τα θέματα, υπάρχει λύση. Αρκεί να υπάρχει θέληση και ενδιαφέρον για το καλό και επιθυμητό αποτέλεσμα. Το ίδιο ισχύει και για το Δημοτικό Στάδιο Ζακύνθου, το οποίο τη νέα αγωνιστική περίοδο… «καλείται» να φιλοξενήσει εκτός από την ΠΑΕ ΑΠΣ Ζάκυνθος και τον Α.Ο.Π. Ζακυνθιακό.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει, στις 6 Ιουνίου, με σχετικό ρεπορτάζ και οι δύο ομάδες να χρησιμοποιήσουν το ένα και μοναδικό γήπεδο με χόρτο είναι… απαγορευτικό!
Το γήπεδο δεν μπορεί να καταπονείται με προπονήσεις καθημερινές και αγώνες. Επίσης, λογικά δεν θα αντέξει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά να μην γίνει επισπορά εκεί κοντά στις γιορτές των Χριστουέννων, οπότε θα χρειαστεί να κλείσει για 1,5 μήνα περίπου.

Τα πράγματα λοιπόν γίνονται εξαιρετικά δύσκολα και θα πρέπει αν μη τι άλλο να βρεθεί βοηθητικό γήπεδο με χόρτο για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν και οι δύο ομάδες.
Θα πρέπει όμως για να γίνουν όλα αυτά οι δύο διοικήσεις να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να βρουν τη λύση στο μέγα πρόβλημα που δημιουργείται για το καλό και των δύο.
Η «ΗΜΕΡΑ», όλο αυτό το διάστημα, παρακολουθεί στενά το θέμα και έχει να καταθέσει την πρότασή της.
Ως γνωστό, ο συνθετικός τάπητας του δημοτικού γηπέδου Μαχαιράδου θα πρέπει να αντικατασταθεί άμεσα, θα μπορέσει να μεταφερθεί και να τοποθετηθεί στο Ενωσιακό γήπεδο Γαϊτανίου.
Σε ένα γήπεδο που μετά από πολύχρονη χρήση από πολλές ομάδες του νησιού (καθημερινές προπονήσεις και αγώνες) έχει καταπονηθεί και πλέον είναι στη χειρότερή του κατάσταση, αφού έχει απομείνει λίγη μοκέτα… σε τσιμέντο, κάνοντας εξαιρετική επικίνδυνη τη σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών.
Αν τελικά μπορέσει και γίνει η μεταφορά και τοποθέτηση του τάπητα αυτού, τότε αυτομάτως λύνονται πολλά προβλήματα. Καταρχήν, θα μπορέσουν να γυμνάζονται οι ομάδες σε φυσιολογικές συνθήκες και το κυριότερο το Ενωσιακό γήπεδο θα είναι η επόμενη έδρα του Ζακυνθιακού!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της «ΗΜΕΡΑΣ», η διοίκηση του Ζακυνθιακού είναι πρόθυμη να δηλώσει ως πρώτη έδρα το γήπεδο Γαϊτανίου, αφού όπως λένε οι άνθρωποι της διοίκησης, δεν θέλουν να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στη λειτουργία και των δύο ομάδων που θα μας εκπροσωπήσουν εκτός νησιού, σε επαγγελματικές κατηγορίες.
Αν βρεθεί τελικά λύση στο τάπητα του γηπέδου, αμέσως μετά θα πρέπει να γίνουν εργασίες συντήρησης της κερκίδας, αφού με τα χρόνια έχει αρχίσει να σαπίζει. Το σημαντικό είναι ότι η μελέτη για τη συντήρησή της έχει ήδη γίνει, απλά η διοίκηση της ΕΠΣ Ζακύνθου δεν είχε τα χρήματα για να προχωρήσει το έργο. Βλέπεται η ΕΠΟ για θέματα υποδομών δεν χαλάει… σεντς!!!

Σήμερα θα υπάρξουν εξελίξεις
Επίσης, σήμερα θα υπάρξει και μία ακόμα εξέλιξη σχετικά με το θέμα του συγκεκριμένου γηπέδου. Ο Πρόεδρος του Ζακυνθιακού, Διονύσης Κορωνιός βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και έχει μία σημαντική συνάντηση, για την εξέλιξη της οποίας θα σας ενημερώσουμε στο αυριανό μας φύλλο.
Πάντως, το συγκεκριμένο γήπεδο ενδείκνυται για παιχνίδια Γ΄ Εθνικής, πληροί τις προϋποθέσεις, μια και έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών εκεί ο ΑΠΣ Ζάκυνθος. Περιμένουμε και τις σημερινές εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά αύριο για το συγκεκριμένο θέμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου