Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Ο όμιλος του Ζακυνθιακού, η έναρξη και το Κύπελλο



Στις 11 Αυγούστου αναμένεται να ολοκληρωθεί η προθεσμία που έχουν οι ομάδες Γ' Εθνικής για να δηλώσουν προς την ΕΠΟ τη συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα. Κι έπειτα θα προχωρήσει ο επίσημος καταρτισμός των τεσσάρων Ομίλων, όπου ο Ζακυνθιακός, θα αγωνίζεται στον 3ο.
Το πιθανότερο σκηνικό όπως διαμορφώνεται με τα ως τώρα δεδομένα για τη σύνθεση του Ομίλου:
Καταρχήν:
Δόξα Νέας Μανωλάδας, 
ΠΑΟ Βάρδας, 
Παναργειακός, 
Καλαμάτα, 
Παναρκαδικός και 
Αχαϊκή, 

Έξι (6) από όσες δηλαδή παρέμειναν από πέρυσι (ήταν 7 μαζί με την A.E. Καραϊσκάκης, που την αφήνουμε για πιο κάτω και επεξηγούμε).
Ακόμα, από αυτές που τώρα ανέβηκαν μέσω των μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ:
Δυο Πελοποννησιακές,
ο ΠΑΟ Λουτρακίου από την Κορινθία,
ο Ερμής Κιβερίου από την Αργολίδα (που άφησε έξω τη φιλόδοξη φετινή Σπάρτη από τη Λακωνία),
κι ο Ζακυνθιακός από την Ζάκυνθο
Μαζί και με αυτές τις τρεις, σύνολο 9 ομάδες.
* Και σε ότι αφορά τις άλλες για να συμπληρωθεί ο 'Ομιλος (είτε 15άρης, είτε 16άρης).
Είναι ΟΡΙΣΤΙΚΟ ότι έρχονται κι οι τέσσερις ομάδες από την Δυτική Αττική (το επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, Μιχάλης Τζανόπουλος):
ο Αστέρας Μαγούλας,

ο Βύζας Μεγάρων,

ο Πανελευσινιακός,

ο Μανδραϊκός
Καθώς και η ομάδα από τη Φθιώτιδα, ο Οπούντιος Μαρτίνου (ανέβηκε από τα μπαράζ των πρωταθλητών ΕΠΣ και μετέχει στην κατηγορία).
Σύνολο, και με αυτές τις ομάδες, 14 (ως εδώ).
Και για το κλείσιμο υπάρχουν δυο βασικά σενάρια ως τώρα:
α) είτε να έρθει στον Όμιλο αυτόν και η Κύμη Εύβοιας και να μείνει ο Όμιλος με 15 συνολικά ομάδες.
β) είτε η Άρτα να μείνει στα ...μέρη μας, έχοντας φέτος δυο ομάδες. Αφού εκτός από την A.E. Καραϊσκάκης που παρέμεινε, υπάρχει πλέον και η Αναγέννηση Άρτας (που ανέβηκε από τα μπαράζ πρωταθλητών)

Μαζί και με αυτές, σύνολο 16 ομάδες.
* Από τις δυο τελευταίες περιπτώσεις, μια από τις δυο, όπως προαναφέραμε

Πιθανότητες και για Αιολικό!
Ένα νέο σενάριο για τη συμπλήρωση αφορά τον Αιολικό, ο οποίος τη νέα σεζόν ΔΕΝ θα συνυπάρξει στον ίδιο όμιλο με τις ομάδες των Αθηνών, του Πειραιά και της Κρήτης. Οπότε, θα τοποθετηθεί τελικά, είτε στον 1ο όμιλο (με ομάδες της Θράκης και της Μακεδονίας, όπως πλέον φαίνεται πιθανότερο) ή ακόμα και στον 3ο όμιλο, μαζί με τα σωματεία της Πελοποννήσου και τα ηλειακά!
Μάλιστα, εφόσον οι ιθύνοντες του νησιώτικου συλλόγου της Μυτιλήνης ζητήσουν να κάνουν αυτοί μία από αυτές τις δύο επιλογές, η ΕΠΟ θα τους... κάνει το χατίρι, αφού - όπως διατυμπανίζουν οι άνθρωποί της - μέλημά της είναι να κάνει εύκολη τη ζωή των σωματείων και ειδικά των νησιωτικών που έχουν και πεςρισσότερα ...θέματα με τις μετακινήσεις, όπως οι κρητικές.
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιθύνοντες της Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας σκοπεύουν και να χρηματοδοτήσουν κάποιες μετακινήσεις των σωματείων της Κρήτης και του Αιολικού.

Οι συμμετοχές κρίνουν πολλά!
Βέβαια, για να καταστεί εφικτός ο ακριβής καταρτισμός των ομίλων, θα πρέπει η αρμόδια Επιτροπή να έχει πλήρη εικόνα των σωματείων που θα δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα.
Ήδη υπάρχουν ορισμένες ομάδες από διάφορες περιοχές της χώρας που πολύ δύσκολα θα κατέβουν στη νέα Γ' Εθνική!!!
* * * Από τις ομάδες του 3ου Ομίλου π.χ., είναι ακόμα πολύ αμφίβολο αν ο Βύζας Μεγάρων και ο Παναρκαδικός θα μείνουν τελικά για να αγωνιστούν ή θα προτιμήσουν για οικονομικούς λόγους να πάνε στην Α' τοπική της περιοχής τους! Και αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει προσεχώς...
Ή όπως είναι από άλλες περιοχές τα Λευκάδια Ημαθίας και το Φλαμούλι Τρικάλων (που τελικά δίνει το ΑΦΜ του στον ΑΟ Τρίκαλα και θα παίξει αυτός στη νέα Γ' Εθνική), καθώς κι ο αμφίβολος Θεσπρωτός, κ.τ.λ.. Δεν αποκλείεται, πάντως, να υπάρξουν και εκπλήξεις με ομάδες που δεν έχουν δείξει ακόμα κάτι τέτοιο...
Το μόνο σίγουρο, για την ώρα, είναι πως όπως είχαμε επισημάνει, δεν υπήρξε ποτέ περίπτωση για αναστολή της αναδιάρθρωσης, ξεκαθαρίζοντας πάλι η ΕΠΟ πως όλα θα γίνουν όπως προβλέπει η προκήρυξη και το πλάνο που έχει εγκριθεί από τη ΓΣ της Ομοσπονδίας (από πέρυσι).
Έτσι, το πρωτάθλημα της ερχόμενης περιόδου 2014-2015 τυπικά αυτή τη στιγμή (και πριν ολοκληρωθούν οι δηλώσεις συμμετοχής) έχει 61 συλλόγους (για να χωριστούν σε 4 ομίλους). Οι 39 ομάδες είναι αυτές που παρέμειναν από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής 2013-2014 (στο οποίο δεν είχαν κατέβει από την αρχή 3 από τις 64 που είχαν δικαίωμα), οι 14 ομάδες είναι αυτές που ανήλθαν μέσω των αγώνων μπαράζ των πρωταθλητριών ομάδων των ΕΠΣ, και 6 ομάδες είναι αυτές που υποβιβάσθηκαν από το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ.

Πότε θα υποβιβαστούν λιγότερες (από 6) - Η έναρξη - Το Κύπελλο Γ' Εθνικής
Ο πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος, Μιχάλης Τζανόπουλος, όπως προαναφέραμε επιβεβαίωσε ήδη ότι στον 4ο Όμιλο θα μπουν μόνο ομάδες της Κρήτης και της Αττικής (Αθήνα, Πειραιάς, Ανατολική Αττική), άρα θα αποφευχθεί το ταξίδι από τις κρητικές ομάδες στην Μυτιλήνη, αφού ο Αιολικός που είναι η νησιωτική ομάδα της Γ΄ Εθνικής θα τοποθετηθεί σε άλλον όμιλο.

Επίσης, σε άλλα θέματα
- Για την προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος: «Έχει ήδη γίνει μια σοβαρή συνεργασία και απομένει μία συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή. Η προκήρυξη θα είναι στα χέρια των σωματείων την προσεχή εβδομάδα. Δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές σε σχέση με την περασμένη χρονιά».
- Για την πρεμιέρα: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει η ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου, η οποία εκτός απροόπτου θα είναι η πρεμιέρα για το νέο πρωτάθλημα. Το Κύπελλο Γ' Εθνικής θα γίνει κανονικά και φέτος, αλλά είναι αρμοδιότητα άλλης Επιτροπής. Και θα αναφερθεί αυτή προσεχώς για αυτό». Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι το πρωτάθλημα ξεκίνησε στις 22 Σεπτεμβρίου (και μια εβδομάδα νωρίτερα, στις 14, είχε γίνει η πρώτη φάση Κυπέλλου)
- Για τις δηλώσεις συμμετοχής: «Θα δοθεί ένα περιθώριο ως τις αρχές Αυγούστου, και πιθανόν ως τις 11 του μήνα, στις ομάδες για να δηλώσουν συμμετοχή. Μετά, ανάλογα με τις συμμετοχές θα συγκροτηθούν οι όμιλοι».
- Για άνοδο και υποβιβασμό: «Μία ομάδα θα ανέβει από κάθε όμιλο. Ενώ γνωρίζουμε ότι θα υποβιβαστούν 14 από τη Football League. Θα περιμένουμε τις δηλώσεις συμμετοχής για να διευκρινιστεί πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από την Γ' Εθνική. Αν είναι έξι όπως προβλέπεται με τα τωρινά δεδομένα, ή λιγότερες από κάθε όμιλο, δεν μπορούμε τώρα να το πούμε με σιγουριά, αν δεν έχουμε στα χέρια μας τις δηλώσεις συμμετοχής. Επίσης από τα τοπικά πρωταθλήματα, θα ανέβει μία ομάδα από κάθε Περιφέρεια, μετά τους αγώνες μπαράζ των πρωταθλητών Νομών, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια».


πηγή:  iliaoikonomia.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου